Doseersluizen voor gecontroleerd lossen en vullen

Doseersluizen zijn de ideale oplossing voor het gecontroleerd lossen en vullen van poeders of granulaten vanuit silo’s, hoppers, pneumatische transportbandsystemen, filterbehuizingen of cyclonen. Ook toepasbaar als doseerorgaan onder schroeftransporteurs. Dextools heeft veel ervaring in het toepassen van industriële componenten in de stortgoedtechniek. Onze componenten voor de verwerking van droge, vaste stoffen zijn in procesinstallaties over de hele wereld te vinden.

De roterende doorvalsluizen met vierkante of met ronde inlaat bestaan uit een buisvormige gietijzeren of roestvaststalen behuizing, een horizontaal gemonteerde rotor met een aantal compartimenten met V-vormige dwarsdoorsnede, een aandrijfeenheid en een behuizingsdeksel tegenover de aandrijfzijde. Dextools doseersluizen hebben de volgende voordelen: Compatibel met andere apparatuur, robuust, compact ontwerp en bieden gemakkelijke toegang tot alle interne mechanische onderdelen.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Dextools uw specialist in doseersluizen

Door toepassing van sneldemontabele uitvoeringen is eenvoudige inspectie, reinigingen en onderhoud mogelijk zonder de draaisluizen te demonteren uit de productielijn, wat een hoge efficiëntie van het productie proces oplevert.

Naast een uitgebreid aanbod aan standaard uitvoeringen leveren we doseersluizen die kunnen voldoen aan de zware normen die gelden in de chemische, voedingsmiddelen of farmaceutische industrie zoals ATEX zone 20, drukstootvast tot 10 bar en of vlam doorslagzeker, USDA en FDA.

doseersluizen
doseersluizen

Doseersluizen voor verschillende industrieën

Onze doseersluizen en wisselkleppen hebben een uitstekende reputatie voor het verwerken van vele soorten droge stoffen en granulaten, zoals suiker, cacao, zetmeel, meel, chemische ingrediënten, calciumoxide, porseleinaarde, vliegas en houtkorrels. De standaard doseersluizen kunnen indien gewenst opgewaardeerd worden voor het verwerken van specifieke producten.

Dextools, passie voor techniek

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP​

Bezoek ons

Waarderweg 54, haarlem

Bel ons

023- 5530315 of 06-46808297

Stuur een email

info@dextools.nl

LATEST PRODUCTS

"Dextools, passie voor techniek"

De specialist in het oplossen van complexe proces, verpakking & filter-uitdagingen