Filterzakken koop je bij dextools

Bent u op zoek naar een goed en betrouwbaar adres voor de aanschaf van uw filterzakken? Dan hoeft u niet verder te kijken. Maak kennis met Dextools, dé specialist op het gebied van alles wat met het filtratieproces te maken heeft. Wij verkopen filterzakken van 1 micron tot maar liefst 1800 micron.Onze filterzakken zijn gemaakt van verschillende materialen, zodat wij u een zak kunnen leveren die past bij uw filtratieproces. Uiteraard kijken wij ook altijd naar de juiste aansluiting. Bij Dextools kunt u altijd rekenen op een uitstekend product en bijpassend, vakkundig advies.

filterzakken

Wat is een doekfilter ofwel zakfilter?

Een doekenfilter of zakkenfilter of mouwenfilter is een filter uit textiel dat vaste stofdeeltjes uit rookgas afscheidt. In vergelijking met andere technieken zoals een elektrostatisch vliegasfilter of een cycloon is de efficiëntie groter > 99%, maar zijn ook de kosten van investering, bedrijf en onderhoud groter.

Doekenfilters worden in een filterhuis met verschillende kamers gebouwd. Elke kamer bevat meerdere rijen cilindrische filterzakken. Die bestaan doorgaans uit vilt of PTFE en zijn om metalen korven bevestigd. 

Het met vaste stof beladen gas stroomt in de regel van buiten naar binnen. Zo vormt zich een laag stof aan de buitenzijde van het doek. Als de verschildruk over het filter te hoog wordt, wordt met perslucht een stoot gegeven. Die brengt het filterdoek in trilling, waardoor het stof naar beneden valt, waar het in een trechter valt en door een radsluis verwijderd kan worden.

Filterzakken voor optimale dieptefiltratie

Daarnaast voeren wij ook een complete range absoluut filterzakken (99% efficiënt), speciale filterzakken voor olie-adsorptie en filterzakken met meerdere lagen voor optimale dieptefiltratie. De afdichting van een filterzak is verkrijgbaar met de standaard metalen ring alsook met een kunststof kraag (“kliksysteem” voor 100% bypass vrije filtratie). Al onze filterzakken zijn gelast, waardoor de filterfijnheid is gewaarborgd.

Filterzakken kopen doet u natuurlijk bij Dextools.nl
Filterzakken kopen doet u natuurlijk bij Dextools.nl

Filterzak toepassingen

Een filterzak is breed inzetbaar.
Voorbeelden van filtratie toepassingen:

Brandstof
Gelatine
Gelatine
Polymeren
Lijm
Inkten
Smeerolie
Pigmenten
Kaas
Kleur- en smaakstoffen
Oplosmiddelen

Polymeren
Dranken waaronder frisdrank en bier
Eetbare oliën
Verf
Pigmenten
Coatings
Waterbehandeling
Harsen
Automobiel- en suikerindustrie

Dextools de specialist voor uw filterzakken

Dextools helpt u graag met het vinden van oplossingen die uw filterkosten omlaag kunnen brengen, en de kwaliteit van uw product omhoog. Dit heeft bij andere relaties onder meer geleid tot de verhoging van de productiecapaciteit, veel minder productiestilstand en een verbetering van de efficiency.  Wij adviseren bedrijven al jarenlang over de meest efficiënte uitvoering van hun filtratieprocessen en doen dit ook graag voor u. Daarnaast kunnen we uiteraard alle producten leveren die nodig zijn voor een ultiem voordelig filtratieproces.

Als u meer wilt weten over onze diensten en producten, direct uw filterzakken wilt bestellen dan nodigen we u van harte uit om contact met ons op te nemen. Wij zijn bereikbaar per telefoon via 023-5530315, per email via info@dextools.nl, of via het contactformulier op onze website.