By using our website, you agree to the use of our cookies.
By using our website, you agree to the use of our cookies.
0646808297 info@dextools.nl Waarderweg 54 08:00 - 17:00

Filterzakken koop je bij dextools

Bent u op zoek naar een goed en betrouwbaar adres voor de aanschaf van uw filterzakken? Dan hoeft u niet verder te kijken. Maak kennis met Dextools, dé specialist op het gebied van alles wat met het filtratieproces te maken heeft. Wij verkopen filterzakken van 1 micron tot maar liefst 1800 micron. Onze zakken zijn gemaakt van verschillende materialen, zodat wij u een zak kunnen leveren die past bij uw filtratieproces. Uiteraard kijken wij ook altijd naar de juiste aansluiting. Bij Dextools kunt u altijd rekenen op een uitstekend product en bijpassend, vakkundig advies. Filterzakken kopen doet u dus bij Dextools.

Welke soorten filtersystemen zijn er?

Filtersystemen zijn er in vele soorten en maten en worden toegepast in vrijwel alle industrieën. Globaal zijn filtersystemen onder te verdelen in de volgende categorieën: “natte filtersystemen” zoals natwassers en droge filtersystemen. Van deze laatste zijn meerdere uitvoeringen: elektrostatische filters en mechanische filters. Mechanische filters zijn er als vervangbaar filter (wegwerp filter) en als reinigbaar filter. Het reinigen vindt globaal plaats door schudden of door middel van persluchtstoten.
Het voordeel van droge mechanische filtratie is de hoge efficiëntie (stofvangst) en de relatief geringe afvalstroom.

Er zijn slangenfilters (mouwenfilters), enveloppenfilters (filterzakken), filters met gesinterde filterelementen, patronenfilters en nog veel meer verschillende typen filters.

Stofafzuiging van textiel
filterzakken

Wat zijn doekfilters ofwel filterzakken?

Een doekenfilter of filterzakken of mouwenfilter is een filter uit textiel dat vaste stofdeeltjes uit rookgas afscheidt. In vergelijking met andere technieken zoals een elektrostatisch vliegasfilter of een cycloon is de efficiëntie groter > 99%, maar zijn ook de kosten van investering, bedrijf en onderhoud groter
Doekenfilters worden in een filterhuis met verschillende kamers gebouwd. Elke kamer bevat meerdere rijen cilindrische filterzakken. Die bestaan doorgaans uit vilt of PTFE en zijn om metalen korven bevestigd.

Het met vaste stof beladen gas stroomt in de regel van buiten naar binnen. Zo vormt zich een laag stof aan de buitenzijde van het doek. Als de verschildruk over het filter te hoog wordt, wordt met perslucht een stoot gegeven. Die brengt het filterdoek in trilling, waardoor het stof naar beneden valt, waar het in een trechter valt en door een radsluis verwijderd kan worden.

Filterzakken voor vele merken

Dextools levert filterzakken voor diverse type filterinstallaties. Allereerst biedt Dextools filterzakken voor installaties met bottom-loaders. Dit betekent dat de montage van de filterzakken aan de vuile luchtzijde moet gebeuren. Daarnaast biedt Dextools filterzakken voor top-loaders. 

Onze filters zijn onder meer te plaatsen in filterinstallaties van Danterm, Handte, Infastaub, Intensiv, Luhr Filter, Nederman, Dahlman, Aerob, AMT, Azo, Buhler, DCE Donaldsen, DCP, Herding, J-tec, Keller, Kiekens, Lübbers, GEA, Mahle, Mann, Poeth, Siematic, Wham en Zeppelin.

Wij leveren filterzakken voor filterinstallaties met persluchtreiniging (4-6 bar) of lage drukreiniging met ventilatoren (1,2-1,8 bar). Daarbij adviseert het u graag over het type filtermedia dat u het best kunt gebruiken en de speciale impregneringen die filtermedia kunnen krijgen.

Filterzakken kopen doet u natuurlijk bij Dextools.nl

Dextools voor alle ontstoffing vragen

Dextools stelt hoge eisen aan ontstoffingsfiltratie. We hebben oog voor veiligheid op de werkvloer, voedselveiligheid, wetgeving en de continuïteit van uw productieprocessen. Wilt u advies bij het selecteren van het juiste filter? Bijvoorbeeld om de standtijden van filters verlengen of emissie te reduceren? Dan helpen we u graag.

NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP VOOR VRAGEN OVER FILTERZAKKEN​

Bezoek ons

Waarderweg 54, haarlem

Bel ons

023- 5530315 of 06-46808297

Stuur een email

info@dextools.nl

has been added to the cart. View Cart