Industriele filtertechniek

Dextools, alles voor zuivere lucht door industriele filtertechniek

Dextools industriële filtertechniek is de leverancier van filtermateriaal, filterinstallaties en complete industriële stofafzuigsystemen. Uw specialist in industriële. Wij zijn een one-stop supplier voor al uw filtratieproducten. Heeft u problemen met filtratie in het algemeen of heeft u een zeer specifieke vraag of toepassing? Aarzel dan niet ons te contacteren.

filterzakken
industriële filtertechniek
LUCHTFILTRATIE

Industrieel stof bij processen schadelijk

In veel industriële processen wordt lucht als werkmedium gebruikt en verandert de samenstelling ervan of absorbeert het vreemde stoffen, bijvoorbeeld bij het pneumatisch transporteren van bulkgoederen. Veel stoffen zijn schadelijk, giftig of explosief en schaden mens en milieu. Als de lucht later uit het proces naar de atmosfeer moet worden teruggevoerd, moeten de vreemde stoffen uit deze lucht worden verwijderd. Een ander gas, bijvoorbeeld stikstof, wordt vaak als werkmedium gebruikt. Zelfs dan moeten de vreemde stoffen worden gefilterd om ofwel het gereinigde gas terug te kunnen voeren naar het proces of om waardevolle producten terug te winnen.

De stofdeeltjes die zich in de stoffige gasstromen bevinden, kunnen in het algemeen een deeltjesgroottebereik hebben van 0,1 tot 1000 µm. MPPS is het meest penetrerende deeltjesgrootte.

Deeltjesbereik rond 0,1 tot 0,3 µm. Deeltjes zijn in dit gebied het moeilijkst te scheiden (minimale scheiding). Dit is onafhankelijk van het filtermateriaal en het filtersamenstel. Om deze reden bevinden de testaërosolen voor roetfilters zich in dit deeltjesbereik.

De specialist in industriële filtertechniek

Dextools filtertechniek uw partner in industriële lucht- & stoffiltratie en filterzakken. Samenwerken met ons betekent ook kiezen voor ervaring, kwaliteit en service. Wij zijn specialist in verschillende technieken en werken uitsluitend met ervaren eigen personeel, met bezit over praktische kennis en meedenkend vermogen. 

De nauwkeurige filtertechniek van dextools zorgt ervoor dat ongewenste voorwerpen en materialen tijdig gedetecteerd worden, zodat het geen invloed heeft op uw productieproces. Met deze professionele proces- en filtertechniek zorgt u voor een smetteloos resultaat tijdens het doseren, mengen, sorteren of verpakken. In verschillende sectoren en industrieën is het van belang dat u een zuiver product levert. Van het bewerken van de grondstoffen tot aan het verpakken van de producten, tijdens het gehele productieproces is het mogelijk dat er ongewenste voorwerpen bij uw producten terechtkomen. Dankzij onze filtertechniek is dat verleden tijd. Met onze ontstoffing technologie of procestechniek met metaaldetectoren zorgt u ervoor dat er niets bij uw producten komt, wat daar niet thuishoort.

Basisprincipes van deeltjesscheiding

“Voor het transport van de deeltjes naar de collectoren komen traagheidskrachten, diffusiekrachten en elektrische krachten in aanmerking. Verder speelt het blokkerende effect, dat wil zeggen een impact uitsluitend door de ruimtelijke uitzetting van de deeltjes, een rol. ” Bron: VDI 3677, blad 1, filterafscheiders, oppervlaktefilters

Naast de impact is ook de hechting van de deeltjes aan de collectoren bepalend voor de scheiding. De hier genoemde mechanismen worden in detail beschreven in VDI 3677 deel 2.

Met toenemende stofophoping neemt de interactie van de deeltjes met elkaar toe. De scheiding kan niet meer bevredigend worden beschreven door het deeltjes / individuele collectorsysteem; er treedt dendrietgroei en brugvorming op. Als er nog meer stof wordt toegevoegd, vindt de scheiding vrijwel uitsluitend plaats door de barrièrewerking op het oppervlak van het filtermedium in de daar gevormde filterkoek. De scheidingsefficiëntie van doekfilters verbetert aanzienlijk in de tijd, d.w.z. met de deeltjesmassa gescheiden per oppervlakte-eenheid van het filtermedium.

Stoffilters van Infastaub

Industriele filtertechniek van Infastaub

Infastaub (De leverancier in Industriele filtertechniek) is meer dan 50 jaar een van de toonaangevende leveranciers van ontstoffen oplossingen voor de industrie en de fabrikanten van filter apparaten. Sinds 1967 bieden wij onze klanten complete en oplossingen op maat: van planning tot ontwerp en fabricage tot installatie en inbedrijfstelling en levering van reserveonderdelen.

Infastaub staat voor kwaliteit en service. Wij zijn een gerespecteerde en betrouwbare partner. Je kunt er zeker van zijn dat we bieden niet alleen technisch uitstekende oplossingen, maar ook dankzij onze know-how bieden de beste service. We consequent verworven in meer dan 40 jaar kennis filtratie technologie om te helpen bij de ontwikkeling en optimalisatie van afstoffen. Onze specialisten en onze jarenlange ervaring zal u het zeker weten dat de realisatie van uw ontstoffen project succesvol zal zijn geven.

Met professionele industriële filtertechniek gaat u voor een zuiver resultaat

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP​

Bezoek ons

Waarderweg 54, haarlem

Bel ons

023- 5530315 of 06-46808297

Stuur een email

info@dextools.nl