By using our website, you agree to the use of our cookies.
By using our website, you agree to the use of our cookies.
0646808297 info@dextools.nl Waarderweg 54 08:00 - 17:00

Silo top filter wordt ook wel silo-ontluchtingsfilter genoemd

Silo top filter of Silo-ontluchtingsfilter is een ontstoffingsfilter voor het ontluchten van pneumatisch, mechanisch gevulde silo’s. De roestvast stalen behuizing bevat verticaal ingestoken filterelementen. Het perslucht reinigingssysteem is geïntegreerd in een scharnierende deksel. Het stof dat wordt gescheiden uit de luchtstroom door de filterelementen, valt terug in de silo. Het filterelement wordt gereinigd door het perslucht reinigingssysteem geïntegreerd in de deksel.

Silofilter, silo-ontluchtingsfilter, silo top filter

De gemakken van een silo top filter

Een silofilter zorgt voor gemak en een schonere lucht. Het filter heeft een hoge filtratie efficiëntie en lage emissie dankzij gecertificeerde filtermaterialen. Ook het onderhoud van de silofilter is eenvoudig en snel gebeurd. Een complete vervanging van filtermaterialen is met 1 persoon mogelijk in een paar minuten.

Het INFA-JETRON AJB silofilter is een volautomatisch silofilter voor het ontstoffen van de afvoerlucht uit silo’s of containers gevuld met pneumatische druk. De eenvoudige bediening tijdens montage en onderhoud, de robuustheid en betrouwbaarheid alsook de lage prijs hebben onze klanten overtuigd sinds de introductie van het filter. Er is ook een speciale versie voor lage temperaturen tot -40 ° C beschikbaar, evenals een versie voor voedsel waarin alle componenten die in contact komen met het product zijn goedgekeurd in overeenstemming met verordening EU 1935/2004 en EU 10/2011.

Ontwerpkenmerken INFA-JETRON AJB silo top filter

 • Silofilter met pneumatische reinigingsunit
 • Patroon- / zakfilter met pneumatische jetpulsreiniging voor continu gebruik
  • Standaard: +/- 50 mbar, tot 60 ° C
 • Filterbehuizing van roestvrij staal
 • Opvouwbare kap tegen weersinvloeden
 • Gereedschapsloze vervanging van de filtermedia
 • Goed uitgebalanceerde verhouding tussen filteroppervlak en afmetingen van de behuizing om maximale leveringspercentages te ondersteunen
 • Ofwel filterpatronen of filterslangen

Opties INFA-JETRON AJB

 • Explosieveilig ontwerp volgens richtlijn 2014/34 / EU (ATEX)
 • Elektronische regeleenheid voor tijdcyclus- of verschildrukgeregelde filterreiniging met nalooptijd
 • Alle behuizing en ingebouwde onderdelen die in contact komen met het product / stof zijn gemaakt van roestvrij staal
 • Heetgasversie tot 80 ° C
 • Filtermedia in verschillende kwaliteiten (o.a. voedselveilig volgens verordening EU 1935/2004 en EU 10/2011)
 • Extra geluidsreducerende apparatuur voor gebruik in geluidsgevoelige omgevingen

Infastaub toonaangevende leveranciers van ontstoffingsoplossingen

Infastaub is al 50 jaar een van de toonaangevende leveranciers van ontstoffingsoplossingen voor de industrie en fabrikanten van filterapparatuur. Sinds 1968 bieden wij onze klanten complete en op maat gemaakte oplossingen: van projectplanning via constructie en productie tot montage en inbedrijfstelling en levering van reserveonderdelen.

Infastaub staat voor kwaliteit en service wereldwijd. We zijn een gerespecteerde en betrouwbare partner. U kunt erop vertrouwen dat we niet alleen technisch uitstekende oplossingen bieden, maar dankzij onze knowhow ook de beste service bieden. De kennis die we in 50 jaar filtertechnologie hebben opgedaan, passen we consequent toe bij de ontwikkeling en optimalisatie van ontstoffingsoplossingen. Onze specialisten en onze jarenlange ervaring geven u de zekerheid dat uw ontstoffingsproject een succes wordt.

Filterelementen voor silo top filter

De stof top filters voor silo’s zijn leverbaar met diverse filterelementen. Welk filterelement uw silo top filter nodig heeft is afhankelijk van: het product in de silo, de ontluchting en de hoeveel lucht er wordt afgevoerd.

We leveren filters en voeren filterinspecties en onderhoud uit aan filterinstallaties van het merken: Aerob, Atimo, Azo, Beth, BMD Garant, Brabant van Opstal, Bühler, Camfil, Cams, Cipres, Dantherm, DCE, Deichmann, Delta Neu, Donaldson, Eurofilter, FDI, Friwo, Filtercare, Filtertec, Filtex, Hainke, Handte, Herding, Infastaub, Intensiv, Keller, Kiekens, Limoco, Luhr, Lysair, Mahr, Mikropull, Mix, Nederman Nihot, Nordfab, Poeth, R&R Beth filter, Research Cottrell, Riedel, Scheuch, Scutti, Seko, Simatek, Stanelle, Sulp, Sult, Tama, TBH, Torit, TS filter, Typhoon, Van Tongeren-Kennemer, Ventilex , Waiweldai en WAM.

Heeft u een vraag of wilt u filter bestellen, neem dan contact met ons op.

binnenkant-silofilter, silo top filter

Dextools, de marktleider in de industriële stofafzuiging

We zijn best trots om ons in de Benelux marktleider in de industriële stofafzuiging te mogen noemen. Met ruime ervaring heeft Dextools alle kennis in huis om op een kostenefficiënte wijze het beste afzuigsysteem te leveren. Zo zorgen we dat onze klanten zich geen zorgen hoeven te maken om vervuiling en gezondheidsschade op de werkvloer en realiseren we tegelijkertijd aanzienlijke kostenbesparingen en een optimale productie. 

Dextools, levert en onderhoudt stofafzuiging. Deze installaties hebben als doel om uw stofprobleem (emissie) te verhelpen. Om tot dit ontwerp of optimalisatie te komen, fungeren wij als serieuze sparringspartner of als project manager. Wij leveren een brede range van persluchtgereinig de stoffilters en d.m.v. trilling gereinigde filters voor een grote variëteit aan toepassingen in o.a. de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP​

Bezoek ons

Waarderweg 54, haarlem

Bel ons

023- 5530315 of 06-46808297

Stuur een email

info@dextools.nl

has been added to the cart. View Cart