Silo top filter wordt ook wel silo-ontluchtingsfilter genoemd

Silo top filter of Silo-ontluchtingsfilter is een ontstoffingsfilter voor het ontluchten van pneumatisch, mechanisch gevulde silo’s. De roestvast stalen behuizing bevat verticaal ingestoken filterelementen. Het perslucht reinigingssysteem is geïntegreerd in een scharnierende deksel. Het stof dat wordt gescheiden uit de luchtstroom door de filterelementen, valt terug in de silo. Het filterelement wordt gereinigd door het perslucht reinigingssysteem geïntegreerd in de deksel.

Silofilter, silo-ontluchtingsfilter, silo top filter

De gemakken van een silo top filter

Een silofilter zorgt voor gemak en een schonere lucht. Het filter heeft een hoge filtratie efficiëntie en lage emissie dankzij gecertificeerde filtermaterialen. Ook het onderhoud van de silofilter is eenvoudig en snel gebeurd. Een complete vervanging van filtermaterialen is met 1 persoon mogelijk in een paar minuten.

Het INFA-JETRON AJB silofilter is een volautomatisch silofilter voor het ontstoffen van de afvoerlucht uit silo’s of containers gevuld met pneumatische druk. De eenvoudige bediening tijdens montage en onderhoud, de robuustheid en betrouwbaarheid alsook de lage prijs hebben onze klanten overtuigd sinds de introductie van het filter. Er is ook een speciale versie voor lage temperaturen tot -40 ° C beschikbaar, evenals een versie voor voedsel waarin alle componenten die in contact komen met het product zijn goedgekeurd in overeenstemming met verordening EU 1935/2004 en EU 10/2011.

Filterelementen voor silo top filter

De stof top filters voor silo’s zijn leverbaar met diverse filterelementen. Welk filterelement uw silo top filter nodig heeft is afhankelijk van: het product in de silo, de ontluchting en de hoeveel lucht er wordt afgevoerd.

We leveren filters en voeren filterinspecties en onderhoud uit aan filterinstallaties van het merken: Aerob, Atimo, Azo, Beth, BMD Garant, Brabant van Opstal, Bühler, Camfil, Cams, Cipres, Dantherm, DCE, Deichmann, Delta Neu, Donaldson, Eurofilter, FDI, Friwo, Filtercare, Filtertec, Filtex, Hainke, Handte, Herding, Infastaub, Intensiv, Keller, Kiekens, Limoco, Luhr, Lysair, Mahr, Mikropull, Mix, Nederman Nihot, Nordfab, Poeth, R&R Beth filter, Research Cottrell, Riedel, Scheuch, Scutti, Seko, Simatek, Stanelle, Sulp, Sult, Tama, TBH, Torit, TS filter, Typhoon, Van Tongeren-Kennemer, Ventilex , Waiweldai en WAM.

Heeft u een vraag of wilt u filter bestellen, neem dan contact met ons op.

binnenkant-silofilter, silo top filter

Dextools, de marktleider in de industriële stofafzuiging

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP​

Bezoek ons

Waarderweg 54, haarlem

Bel ons

023- 5530315 of 06-46808297

Stuur een email

info@dextools.nl