By using our website, you agree to the use of our cookies.
By using our website, you agree to the use of our cookies.
0646808297 info@dextools.nl Waarderweg 54 08:00 - 17:00

Stofafzuiging door metallisatie van producten

Het metalliseren betekent het aanbrengen van een laag gesmolten metaal op het oppervlak van het gemetalliseerde product. Metallisatie wordt gebruikt als oppervlaktebescherming van het product of zijn componenten, waarbij een verhoogde chemische weerstand van het basismateriaal tegen corrosie vereist is. Metallisatie wordt niet alleen gebruikt voor metalen oppervlakken, maar ook voor niet-metalen producten, zoals hout, rubber en leer.

Tijdens het metalliseren wordt het metallisatiemateriaal – zink of aluminium – in een metallisatiepistool gesmolten en met perslucht tegen het oppervlak versneld. Tijdens metallisatie wordt slechts een deel van het materiaal op het behandelde oppervlak opgevangen. Het resterende materiaal wordt in de ruimte van de metallisatiekast gestrooid en moet zeer intensief worden afgezogen en de lucht worden gefilterd. Lucht met metaaldeeltjes vormt een explosief mengsel en het afzuigsysteem moet worden opgelost in een ontwerp voor het afzuigen van explosief stof. De metaaldeeltjes die het uitlaatsysteem binnendringen zijn weer in vaste toestand. Stofdeeltjes van zink- of aluminiumstof zijn erg plakkerig. Wij ontwerpen filtratieapparatuur met een groot filtratiegebied, wat neerkomt op een lage filtratiesnelheid

Filtratiesysteem voor het metalliseren van producten

Extractie tijdens het metallisatieproces is ontworpen voor ventilatie met hoge intensiteit van de metallisatieruimte. De reden is de noodzaak om te zorgen voor de afzuiging van het explosieve stof, om er zeker van te zijn dat er geen stofconcentratie in de doos zit, wat een explosie mogelijk maakt. Wij ontwerpen afzuig- en filtersysteem voor metallisatie met dikwandige uitlaatpijp SKIII, voorzien van veiligheidsklep om verspreiding van de drukgolf in de metallisatieruimte te voorkomen. 

Wij raden aan om een ​​antistatische textielfilterunit met drukvaste behuizing toe te passen tot +40 kPa. Filterunit is voorzien van ontlastingsmembranen die bij een explosie scheuren en de overdruk afgeven in een veilige ruimte. We leveren altijd het filter uitgerust met en automatische regeneratie van het filtermedium door middel van perslucht, zodat de filtratieapparatuur continu kan werken. Wij ontwerpen, vervaardigen en leveren het volledige luchtafzuig- en filtersysteem volgens de wensen van de klant, de maat van de schoenenwerkplaats of de eisen van de fabrikant van de metallisatiecabine.

Contact

has been added to the cart. View Cart