Stoffilters voor uw industrieel stofafzuigsysteem

Soms aangeduid als een stofafscheider, zijn stoffilters ontworpen om deeltjes uit de lucht te verwijderen. Voor huizen die vatbaar zijn voor schimmels of gezinnen die last hebben van allergieën, astma of andere aandoeningen van de luchtwegen, kan een stoffilter van onschatbare waarde zijn. In sommige gevallen is het een medische noodzaak. Dit kan ook waar zijn in een kantooromgeving, en werkgevers worden zich meer bewust van het belang van luchtkwaliteit.

Hoewel sommige ontwerpen in huizen en kantoren worden gebruikt, wordem stoffilters vaak in een industriële omgeving gebruikt. Een dergelijk filter kan meer dan alleen stof verwijderen, waardoor verder schonere lucht mogelijk is. Uiteraard maakt schonere lucht het milieu veiliger voor werknemers. Het helpt echter ook apparatuur en producten te beschermen, waardoor stoffilters een belangrijke rol spelen in veel commerciële omgevingen.

Stofbeheersing is belangrijk, maar een stoffilter kan veel meer, zoals het beheersen van niet alleen typisch stof en andere deeltjes, maar ook dampen, dampen en andere verontreinigende stoffen. Zelfs sommige chemicaliën kunnen door stoffilters worden vastgehouden, als ze daarvoor zijn ontworpen. Het filteren van geuren is zeker een pluspunt. Afgezien van het verzamelen van de kleinste verontreinigende stoffen, kan een stoffilter ook worden gebruikt om iets grotere deeltjes, zoals hout- of metaalspaanders, zaagsel en stof van metaalverwerking te filteren.

Hoe kies je nu de juiste stoffilters?

Aan de hand van de volgende criteria kunnen wij het juist stoffilters selecteren:

Stofsoort en filterbelasting: Het is zinloos om een grote luchthoeveelheid met een klein filteroppervlak te filteren omdat dan de poriën van het filtermedium snel verstoppen.

Fijn poedervormig versus vezelachtig stof: Een stoffilter in de textiel- of houtindustrie moet vanwege de vezelachtige structuur van het stof anders zijn opgebouwd dan een filter voor fijne poeders.

Geen externe stofuitstoot: Filtersystemen van Dextools opereren in nagenoeg 100% van de gevallen geheel in onderdruk; dat wil zeggen dat pas als laatste fase in het systeem de ventilator wordt geplaatst. Eventuele lekkages in het systeem, leidingwerk of filteromkasting veroorzaken daardoor nooit stofuitstoot naar de omgeving.

Filteroppervlak: Fijne poeders (zoals kalk, suiker, melkpoeder) worden door ons gefilterd met een patronenfilter. Hiermee zijn we in staat om extreem veel filteroppervlak in een compacte ruimte te plaatsen.

Gevaarlijke stoffen: Indien stoffen kleverig, nat of explosiegevaarlijk zijn dan adviseert Dextools altijd om voor een specifiek, daarvoor geschikt, stoffilter te kiezen. Wanneer het stof of de gehele luchtstroom vochtig is kiezen wij voor een natwasser om de lucht te reinigen.

Dextools voert filterinspecties en onderhoud uit aan filterinstallaties

Wij voeren filterinspecties uit waarbij er ook emissie metingen uitgevoerd kunnen worden met onze eigen meetapparatuur. Na de filterinspecties is er een duidelijke verslaglegging die goed aansluit bij wat de overheid wenst.

Naar aanleiding van de inspecties maken wij een uitgebreide rapportage met daarin opgenomen alle gegevens van de filterunit, debietmetingen, geconstateerde gebreken, eventuele verbeteringen of adviezen t.b.v. de filterunit en diverse luchtmetingen.

Stoffilters kopen doe je natuurlijk bij "De filter specialist" Dextools

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Heeft u vragen over stoffilers

Heeft u vragen over een stoffilter of wilt u een offerte aanvragen neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bezoek ons

Waarderweg 54, haarlem

bel ons

023- 5530315 of 06-46808297

stuur een email

info@dextools.nl

LATEST PRODUCTS

"Dextools, passie voor techniek"

De specialist in het oplossen van complexe proces, verpakking & filter-uitdagingen