Wat is een big bag losstation?

Categorie: Bulkhandeling

De big bag wordt opgehangen aan een frame dat aan een takel is bevestigd, naar het big bag losstation verplaatst en op de steuntafel geplaatst. De big bag-afvoerhuls wordt over de afvoerleiding geplaatst en vastgezet door handmatig of pneumatisch neerlaten van de klemschijf. Het trekkoord wordt geopend en het verbindingssysteem wordt pneumatisch neergelaten om de bigbag-afvoerhuls strak te trekken. Daarna kan een veilige afvoer van materiaal in het stroomafwaartse proces beginnen. Voor moeilijk te lossen materialen is de big bag steuntafel uitgerust met een vibrator of big bag massager. Optionele low-level indicatoren zijn beschikbaar om een ​​indicatie te geven van een laag productniveau voor het tijdig wisselen van bigbags.

Waar worden de big bag losstation gebruikt?

Deze veelzijdige en efficiënte big bag losstations wordt gebruikt voor het optimaal lossen van big bags in gesloten geautomatiseerde voersystemen. De big bags worden steeds belangrijker als milieuvriendelijke manier van verzenden en behandelen van ingrediënten. Het big bag losstation zijn geschikt voor gebruik in alle bulkgoederenindustrieën: voeding & dranken, chemie, farmaceutica, cosmetica, kunststoffen, water- en rookbehandeling, kernenergie, enz…

Dextools, uw leverancier

Dextools procestechniek is de specialist in bulk handeling en het produceren van tabletten tot het verwerken ervan. De bulk handeling begint bij een automatisch zak openers of een big bag systeem. Dit ligt eraan hoe de grondstof wordt toegeleverd. Om de bulk goederen verder te verwerken hebben wij vacuüm transportsystemen , conveyors of pneumatische transportsystemen in het programma. Dit voor het doseren / vullen naar een tank, silo of andere productiehal. Indien gewenst kunnen wij ook weeginstallatie leveren. Wij kunnen het vacuüm systeem wegend maken of verzorgen een tussen bunker.  

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn. 

Geef een antwoord