Categorie: Procestechniek

De big bag wordt opgehangen aan een frame dat aan een takel is bevestigd, naar het big bag losstation verplaatst en op de steuntafel geplaatst. De big bag-afvoerhuls wordt over de afvoerleiding geplaatst en vastgezet door handmatig of pneumatisch neerlaten van de klemschijf. Het trekkoord wordt geopend en het verbindingssysteem wordt pneumatisch neergelaten om de bigbag-afvoerhuls strak te trekken. Daarna kan een veilige afvoer van materiaal in het stroomafwaartse proces beginnen. Voor moeilijk te lossen materialen is de big bag steuntafel uitgerust met een vibrator of big bag massager. Optionele low-level indicatoren zijn beschikbaar om een ​​indicatie te geven van een laag productniveau voor het tijdig wisselen van bigbags.

Waar worden de big bag losstation gebruikt?

Deze veelzijdige en efficiënte big bag losstations wordt gebruikt voor het optimaal lossen van big bags in gesloten geautomatiseerde voersystemen. De big bags worden steeds belangrijker als milieuvriendelijke manier van verzenden en behandelen van ingrediënten. Het big bag losstation zijn geschikt voor gebruik in alle bulkgoederenindustrieën: voeding & dranken, chemie, farmaceutica, cosmetica, kunststoffen, water- en rookbehandeling, kernenergie, enz…

Dextools voor al uw big bag losstation vragen

Dextools heeft een big bag losstation ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van verschillende industrieën die hun materiaal in hun proces lozen met FIBC-pakketten. Dextools biedt standaard twee maten aan voor de gebruikelijke breedtematen van big bags: 1.250 mm en 1.500 mm. Dit station maakt ook het deconditioneren van bulkzakken mogelijk en het gebruik van een elektrische takel, loopkat of een lage constructie voor beperkende hoogte-eisen.

Dextools heeft twee afdelingen. Dit zijn de afdelingen filtertechniek en procestechniek. Filtertechniek omvat een brede range van stoffilters oplossingen zoals en trilling gereinigde stofafzuiging filters, afzuigarmen, afzuigbanken en ventilatoren voor een grote variëteit aan toepassingen in o.a. de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie. Procestechniek omvat vacuüm transportsystemen, systemen voor doseren / vullen en sorteren van bulk goederen, legen en vullen van big bags, legen van zakken, verpakken van producten en alles wat erbij komt kijken.