By using our website, you agree to the use of our cookies.
By using our website, you agree to the use of our cookies.
0646808297 info@dextools.nl Waarderweg 54 08:00 - 17:00

Vacuümsystemen voor het transport van bulkgoederen

Vacuümsystemen zijn ontwikkeld voor vacuüm transport van bulkgoederen. Met de term “bulkgoederen” worden veelal poeders en granulaten bedoeld, echter transporteren onze units ook tabletten, dragees, capsules, bonen, zadenpellets of grotere delen. Optimaliseer uw productieproces, vereenvoudig het werk van uw medewerkers en verbeter de werkomgeving met vacuüm transport systemen.

Voordelen Vacuümsystemen

  • veilig en gebruikersvriendelijk zuigtransport van grondstoffen
  • eenvoudig aanzuigen en stofvrij lossen van materiaal
  • product vriendelijk en ontmengingsvrij proppen transport
  • optimale condities voor hygiënisch transport
  • betrouwbare filtersystemen
  • eenvoudige installatie, probleemloze bedrijfsvoering
  • energie zuinig
  • aantrekkelijke investerings- en bedrijfskosten
Vacuümsystemen
Vacuümsystemen

Capaciteiten van de vacuümsystemen

Bij vacuümsystemen spelen vele factoren een rol in de te realiseren transport capaciteit. De gemiddelde transport capaciteit bedraagt 100 kg/h voor onze kleinste systemen tot 3.500 kg/h voor onze grootste unit. (maximaal gerealiseerde capaciteit 12.000 kg/h)

Het merendeel van de te overbruggen transportafstanden bedraagt 15 m horizontaal bij 10 m verticaal. (maximaal gerealiseerde transportafstand 100 m horizontaal en 40 m verticaal). Onze kennis en database van geteste materialen wordt steeds groter, maar we adviseren een vacuüm transport test om de te realiseren transport capaciteit te bepalen op basis van product en lokale omstandigheden.

Het Vacuümtransport zelf

Vacuümtransport is een speciale vorm van materiaalverplaatsing, welke op grond van onderdruk de voorkeur verdient boven mechanisch of blaastransporten wanneer kritieke stoffen dienen te worden verplaatst, waarbij blootstelling aan mens, machine en milieu dient te worden vermeden. 

Ter opwekking van het benodigd vacuüm, wordt gebruik gemaakt van onze unieke, in eigen huis ontwikkeld en gepatenteerde, Multijector® pompen. Multijector® pompen maken gebruik van perslucht om middels een meertraps venturi systeem op efficiënte wijze de benodigde luchtstroom en hoog vacuüm te creëren om grondstoffen voorzichtig maar effectief te transporteren.

Vacuümsystemen

Dextools voor al uw procestechniek

Dextools procestechniek is de specialist in vacuüm transportsystemen, systemen voor doseren / vullen en sorteren van bulk goederen, legen en vullen van big bags, legen van zakken, verpakken van producten en alles wat erbij komt kijken. Maar wat is procestechniek nou precies? In een fabriek wordt stap voor stap van één of meerdere grondstoffen een product gemaakt. Dit noemen we een proces, vandaar de naam procestechniek. Bijna alles om ons heen is gemaakt door procestechnieken: frisdrank, telefoon, benzine, koekjes, boeken, kaas, glas, bier ga zo maar door. Een leven zonder procestechnieken is ondenkbaar!

Deze procestechnieken, ook wel procesindustrie of maakindustrie genoemd, is erg gevarieerd en omvat een aantal verschillende bedrijfstakken: levensmiddelenindustrie, textielindustrie, lederindustrie, papierindustrie, aardolie-industrie, chemische industrie en de rubber- en kunststofindustrie. Procesindustrie is dus de vervaardiging op industriële schaal van producten, waarbij voornamelijk gebruikgemaakt wordt van chemische, biochemische, mechanische en/of fysische processen.

HEEFT U VRAGEN OVER DE VACUÜMSYSTEMEN NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP​

Bezoek ons

Waarderweg 54, haarlem

Bel ons

023- 5530315 of 06-46808297

Stuur een email

info@dextools.nl

LATEST PRODUCTS

has been added to the cart. View Cart