Vacuümsystemen voor het transport van bulkgoederen

Vacuümsystemen zijn ontwikkeld voor vacuüm transport van bulkgoederen. Met de term “bulkgoederen” worden veelal poeders en granulaten bedoeld, echter transporteren onze units ook tabletten, dragees, capsules, bonen, zadenpellets of grotere delen. Optimaliseer uw productieproces, vereenvoudig het werk van uw medewerkers en verbeter de werkomgeving met vacuüm transport systemen.

Voordelen Vacuümsystemen

  • veilig en gebruikersvriendelijk zuigtransport van grondstoffen
  • eenvoudig aanzuigen en stofvrij lossen van materiaal
  • product vriendelijk en ontmengingsvrij proppen transport
  • optimale condities voor hygiënisch transport
  • betrouwbare filtersystemen
  • eenvoudige installatie, probleemloze bedrijfsvoering
  • energie zuinig
  • aantrekkelijke investerings- en bedrijfskosten
Vacuümsystemen
Vacuümsystemen

Capaciteiten van de vacuümsystemen

Bij vacuümsystemen spelen vele factoren een rol in de te realiseren transport capaciteit. De gemiddelde transport capaciteit bedraagt 100 kg/h voor onze kleinste systemen tot 3.500 kg/h voor onze grootste unit. (maximaal gerealiseerde capaciteit 12.000 kg/h)

Het merendeel van de te overbruggen transportafstanden bedraagt 15 m horizontaal bij 10 m verticaal. (maximaal gerealiseerde transportafstand 100 m horizontaal en 40 m verticaal). Onze kennis en database van geteste materialen wordt steeds groter, maar we adviseren een vacuüm transport test om de te realiseren transport capaciteit te bepalen op basis van product en lokale omstandigheden.

Het Vacuümtransport zelf

Vacuümtransport is een speciale vorm van materiaalverplaatsing, welke op grond van onderdruk de voorkeur verdient boven mechanisch of blaastransporten wanneer kritieke stoffen dienen te worden verplaatst, waarbij blootstelling aan mens, machine en milieu dient te worden vermeden. 

Ter opwekking van het benodigd vacuüm, wordt gebruik gemaakt van onze unieke, in eigen huis ontwikkeld en gepatenteerde, Multijector® pompen. Multijector® pompen maken gebruik van perslucht om middels een meertraps venturi systeem op efficiënte wijze de benodigde luchtstroom en hoog vacuüm te creëren om grondstoffen voorzichtig maar effectief te transporteren.

Vacuümsystemen

Dextools voor al uw procestechniek

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

HEEFT U VRAGEN OVER DE VACUÜMSYSTEMEN NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP​

Bezoek ons

Waarderweg 54, haarlem

Bel ons

023- 5530315 of 06-46808297

Stuur een email

info@dextools.nl

LATEST PRODUCTS

"Dextools, passie voor techniek"

De specialist in het oplossen van complexe proces, verpakking & filter-uitdagingen