By using our website, you agree to the use of our cookies.
By using our website, you agree to the use of our cookies.
0646808297 info@dextools.nl Waarderweg 54 08:00 - 17:00

Voor een adequaat ontwerp van elk afzuigsysteem is het noodzakelijk om het type verwerking en de specifieke productiecyclus ervan. Het is belangrijk het type en model van de meest geschikte machine en eventuele afvalproducten te kennen. Ook om de parameters zoals het percentage stoffen in de lucht te evalueren.  Om de grootte te evalueren van het stofafzuigsysteem, is het vervolgens nodig om de luchtstroom die door de machine wordt aangevraagd te evalueren.

In de farmaceutische industrie worden chemicaliën gebruikt die grote hoeveelheden rook in de lucht produceren. Deze zijn potentieel gevaarlijk voor mens en milieu. Precies om deze redenen moeten in de kritische punten van de productielijn in de regel specifieke afzuigsysteem voor de farmaceutische sector worden geïnstalleerd. Dextools biedt, dankzij haar jaren lange ervaring in deze sector, veiligheid bij het zuiveren van de lucht van besmette werkomgevingen en het terug in circulatie brengen van goed ademende lucht. De resultaten zijn altijd uitstekend geweest.

Afzuigsysteem voor de industrie

Afzuigsystemen worden industrieel veel toegepast voor gevaarlijke stoffen en dampen. Wanneer op een werkplaats constant gevaarlijke stoffen en vervelende dampen vrijkomen door werkzaamheden kan dit op termijn voor gezondheidsproblemen zorgen. U wilt natuurlijk zowel de veiligheid als de gezondheid van uw personeel waarborgen. Een afzuiginstallatie kan hierbij helpen.

De risico’s lopen we in het laboratorium

Het assortiment afzuigsystemen is perfect voor de behoeften in laboratoria die geneesmiddelen produceren, om het inademen van chemische en farmaceutische poeders, verschillende verontreinigingen, kleurstoffen, dampen en chemische dampen , dampen en allerlei giftige of schadelijke stoffen te voorkomen .

Tijdens het bereidings- en mengproces van medicijnen, capsules, granulaten en tabletten zijn er in feite verschillende stadia waarin tal van farmaceutische chemische stoffen en poeders worden verwerkt. Tijdens de fasen van dit werkproces zijn de professionele risico’s die voornamelijk aanwezig zijn, te wijten aan blootstelling aan farmaceutische chemische poeders: de laboratoriumtechnicus manipuleert, mengt, weegt hulpstoffen en actieve ingrediënten van het geneesmiddel.

De eerste zijn veel voorkomende stoffen zoals glucose, mannitol, lactose, sucrose, zetmeel, cellulose, calciumfosfaat, talk en andere, met natuurlijke en synthetische kleurstoffen. De actieve ingrediënten zijn daarentegen gevaarlijkere stoffen, in de zin dat ze, zodra ze het lichaam binnenkomen, farmacologische effecten geven bij de proefpersonen. De daaruit voortvloeiende nadelen zijn dan toe te schrijven aan de effecten die eigen zijn aan elke stof. Het verwijderen van alle zwevende medicijndeeltjes is moeilijk, er zijn aspiratiesystemen in de hele farmaceutische sector nodig, op de weegschaal en in de buurt van de emissiebron, die ook zorgen voor voldoende luchtuitwisseling in de omgeving.

Dextools, de marktleider in de filtertechniek


We zijn best trots om ons in de Benelux marktleider in de filtertechniek te mogen noemen. Met ruime ervaring heeft Dextools alle kennis in huis om op een kostenefficiënte wijze het beste stof afzuigsysteem te leveren. Zo zorgen we dat onze klanten zich geen zorgen hoeven te maken om vervuiling en gezondheidsschade op de werkvloer en realiseren we tegelijkertijd aanzienlijke kostenbesparingen en een optimale productie.

Wij leveren een brede range van stoffilters oplossingen zoals en trilling gereinigde stofafzuiging filters, afzuigarmen, afzuigbanken en ventilatoren voor een grote variëteit aan toepassingen in o.a. de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Vraag over een afzuigsysteem?


Heeft u een vraag over een afzuigsysteem of wilt u een offerte aanvragen? Bel ons (023-5530315) of stuur ons een e-mail (info@dextools.nl) om informatie op te vragen.

has been added to the cart. View Cart