Big bag losstation toepassingen

Een big bag losstation is het ideale systeem voor het legen van big bags. Het design garandeert een goede uitstroom uit big bags, zelfs als het product eigenschappen bezit die problemen kan veroorzaken als, brugvorming, rat-holing of gewoon moeilijk uitstromen van zichzelf. Het innovatieve peddelsysteem zorgt voor een efficiente en een kostenbesparende werking. Mochten er agglomeraten (klonten) in het product zitten, dan kan de uitloop van het losstation worden voorzien van een klontenbreker die de klonten verkleind.

Hier onder ziet u diverse toepassingen voor het legen van grote zakken door middel van een big bag losstation.

Big bag losstation voor het legen en vullen van grote zakken

Bulkmateriaal dat in grote zakken is opgeslagen, kan automatisch in kleine zakken worden gevuld. Systemen voor het legen van grote zakken hebben optionele ingebouwde zakkenvuleenheden. Voor lage vulcapaciteiten worden deze eenheden geïnstalleerd onder de vultrechter van de big bag en bieden ze een praktische en kostenefficiënte oplossing. Het lossen van grote zakken en het vullen van zakken kan op één compact systeem worden uitgevoerd. Voor grotere vulbehoeften worden de zakkenvulmachines geïnstalleerd in de buurt van de stations voor het legen van bulkzakken. Pneumatische transportsystemen of mechanische transportbanden worden gebruikt om het bulkmateriaal van het FIBC-zakkenlegstation naar het zakkenvulsysteem te transporteren.

Legen van big bags en vullen met mixers

Automatische menginstallaties worden gebruikt om droge bulkgoederen te mengen volgens bepaalde recepten. Grondstoffen die in FIBC-zakken worden geleverd, kunnen naar de menginstallaties worden overgebracht door een combinatie van transportuitrusting en een systeem voor het legen van bulkzakken. Afhankelijk van het type toepassing kunnen pneumatische transportsystemen of mechanische toevoersystemen worden gebruikt om de mengers te vullen. Ledigingsstations voor grote zakken kunnen worden vervaardigd met een ingebouwd doseersysteem. De hoeveelheid grondstof die in de menger wordt geladen, wordt automatisch gecontroleerd met behulp van een weeg- en doseersysteem. Stofafscheiders kunnen worden gebruikt om stofemissie tijdens het vullen van de menger te voorkomen.

Big bag losstation voor het legen, doseren, wegen en doseren van Big Bags

Een Big bag losstation systeem kan droge bulk vaste stoffen in poeder- en granulaatvorm leveren aan weeg- en doseersystemen. De vultrechter van het weegsysteem moet vol blijven tijdens het doseren en doseren. Big bag leegmaaksystemen kunnen het productniveau in de laadhopper controleren en automatisch op een constant niveau houden. Afhankelijk van de doseersnelheid en de transportafstand kunnen mechanische transportsystemen of pneumatische laadsystemen worden gebruikt. Bij materialen met een hoog stofgehalte kunnen stofvangers worden gebruikt om stofemissie tijdens het laden van de trechter te voorkomen.

Een Big bag losstation koopt u natuurlijk bij Dextools

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Bezoek ons

Waarderweg 54, haarlem

bel ons

023- 5530315 of 06-46808297

stuur een email

info@dextools.nl