By using our website, you agree to the use of our cookies.
By using our website, you agree to the use of our cookies.
0646808297 info@dextools.nl Waarderweg 54 08:00 - 17:00

Atex

Categorie: Atex

Stofexplosies kunnen ontstaan als brandbare vaste stoffen in kleine deeltjes gemengd worden met lucht en in aanraking komen met een ontstekingsbron.

Categorie: Atex

Ja, dit is mogelijk met een gecertificeerde ATEX stofzuiger welke is voorzien van het juiste HEPA veiligheidsfilter.

ATEX stofzuiger

Een industriële stofzuiger moet voldoen aan specifieke omstandigheden en wensen binnen uw bedrijf of bij uw opdrachtgever op locatie. Bij EXshop.nl vindt u een breed aanbod industriële ATEX stofzuigers voor ieder stofprobleem.

Het begrip ATEX omvat in de basis alle situaties waar een kans bestaat op gas- en stofontploffingsgevaar. De afkorting ATEX is afkomstig van twee Franse woorden ATmosphere EXplosible. Bedrijven en organisaties die werken in of te maken hebben met explosiegevaarlijke omgevingen dienen maatregelen te nemen zodat werknemers op een veilige manier hun werkzaamheden kunnen uitvoeren onder deze omstandigheden. Hierdoor zijn ATEX normen opgesteld. Een van deze normen is dat materialen, zoals bijvoorbeeld industriële stofzuigers, moeten voldoen aan bepaalde richtlijnen. Meer informatie over ATEX regelgeving vindt u elders op onze website

De stofzuigers in onze collectie zijn geschikt voor ATEX zone 0,1,2,20,21 of 22.

Over de ATEX stofzuiger

Een ATEX industriële stofzuiger wordt gebruikt wanneer er veilig gewerkt dient te worden in een stof- en/of gasontploffingsgevaarlijke ruimte. Deze omgevingen zijn onderhevig aan ATEX richtlijn 114 (voorheen ATEX 95). Dit is een richtlijn die dient ter bescherming van medewerkers die blootgesteld worden aan deze brand- en explosiegevaarlijke omgevingen. De ATEX 114 richtlijn omschrijft een explosieve omgeving als: ”een mengsel van brandbare stof (in de vorm van gas, damp, mist of stof) met een lucht onder atmosferische omstandigheden waarin, na ontsteking, de ontbranding zich verspreidt over het onverbrande mengsel.’’ Een industriële ATEX stofzuiger is hier noodzakelijk.

De ATEX stofzuigers zijn voorzien van een normering waardoor ze in deze ruimtes gebruikt mogen worden. Onze krachtige en robuuste stofzuigers zijn geschikt voor gebruik in de meest extreme omstandigheden.

Dextools heeft twee afdelingen. Dit zijn de afdelingen filtertechniek en procestechniek. Filtertechniek omvat een brede range van stoffilters oplossingen zoals en trilling gereinigde stofafzuiging filters, afzuigarmen, afzuigbanken en ventilatoren voor een grote variëteit aan toepassingen in o.a. de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie. Procestechniek omvat vacuüm transportsystemen, systemen voor doseren / vullen en sorteren van bulk goederen, legen en vullen van big bags, legen van zakken, verpakken van producten en alles wat erbij komt kijken.

Wilt u meer informatie over ATEX stofzuigers neem dan contact met ons op.

Categorie: Atex

Met een gecertificeerde ATEX stofzuiger is het mogelijk om op een veilige manier explosiegevaarlijke stoffen en materialen op te zuigen.

Waar let u op bij de keuze van een industriële stofzuiger (Explosievrij)?

Bij de keuze voor een EX stofzuiger dient u rekening te houden met een aantal criteria die bepalen wat voor type stofzuiger het beste aansluit bij uw situatie. U kunt hierbij denken aan:

 1. Type materiaal dat opgezogen moet worden (licht stofsoorten of zwaardere materialen)
 2. Het type filter
 3. Schudsysteem (automatisch of handmatig)
 4. Inhoud van de container
 5. Lengte van de slang 
 6. Type aandrijving
 7. ATEX zone

Filtermogelijkheden ATEX stofzuigers

ATEX Stofzuigers moeten zijn voorzien van antistatisch uitgevoerde filters, om gebruikt te kunnen worden in een ATEX omgeving. Zo hebben wij ATEX stofzuigers welke zijn voorzien van antistatisch uitgevoerde polyester sterfilters, antistatische polyester patroonfilters, antistatische polyester zakfilters en antistatische polyester sleeve filters. Voor elk type stof hebben wij de geschikte filters.

Dextools heeft twee afdelingen. Dit zijn de afdelingen filtertechniek en procestechniek. Filtertechniek omvat een brede range van stoffilters oplossingen zoals en trilling gereinigde stofafzuiging filters, afzuigarmen, afzuigbanken en ventilatoren voor een grote variëteit aan toepassingen in o.a. de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie. Procestechniek omvat vacuüm transportsystemen, systemen voor doseren / vullen en sorteren van bulk goederen, legen en vullen van big bags, legen van zakken, verpakken van producten en alles wat erbij komt kijken.

heeft u vragen over een gecertificeerde ATEX stofzuiger? Neem dan contact met ons op.

Categorie: Atex

Als er voldoende fijn houtstof in de lucht aanwezig is, kan één enkel vonkje van een lamp of machine voldoende zijn om een stofexplosie te veroorzaken. De menging van houtstof en lucht in het systeem kan zorgen voor een explosief mengsel.

Categorie: Atex

Wanneer er binnen industrieën en bedrijven situaties bestaan waar er kans is op brand- en explosiegevaar, bijvoorbeeld in de productie- of werkomgeving, is er sprake van ATEX. ATEX, wat voluit het Franse ATmosphere EXplosible betekent, omvat diverse Europese richtlijnen van explosieveiligheid.

Heeft u vragen over ATEX, neem dan contact met ons op.

Categorie: Atex

Binnen de ATEX zones, wordt er onderscheid gemaakt tussen twee typen explosiegevaar, namelijk gas en stof. Is er sprake van gas- of dampexplosiegevaar? Dan is er sprake van een ATEX zone 0, 1 of 2. In het geval er sprake is van explosiegevaar door stof, dan is er sprake van een ATEX zone 20, 21 of 22.

Categorie: Atex

Zeer licht ontvlambaar: vlampunt lager dan 0°C (K0), zoals aceton. Licht ontvlambaar: vlampunt tussen 0°C en 21°C (K1), zoals brandspiritus. Ontvlambaar: vlampunt tussen 21° en 55°C (K2), zoals petroleum. Stoffen met een vlampunt boven 55°C worden “brandbaar” (K3) genoemd, zoals dieselolie.

Alleen deeltjes kleiner dan 0,5 mm zorgen voor stofexplosies. De vaste stof moet dus voldoende fijn zijn om stofexplosies te kunnen veroorzaken. Die fijne deeltjes kunnen ook een gevolg zijn van een bewerking. Een stuk hout veroorzaakt bijvoorbeeld geen stofexplosie.

Voor het ontstaan van explosies zijn namelijk drie factoren nodig: brandbare stof; zuurstof (lucht); ontstekingsbron.

Perslucht stofzuiger

De hoeveelheid benodigde perslucht verschilt per type persluchtstofzuiger. Meer weten? Bekijk ons assortiment persluchtstofzuigers of neem contact met ons op!

Een perslucht stofzuiger wordt aangedreven door een venturi perslucht. De venturi creëert een onderdruk in de stofzuiger, waardoor het mogelijk is om middels een zuigslang materiaal op te zuigen.

Een persluchtstofzuiger wordt veelal ingezet in omgevingen waar geen elektriciteit aanwezig is, zoals bijvoorbeeld in een ATEX omgeving. Daarnaast heeft een persluchtstofzuiger geen bewegende delen in de machine zitten, waardoor de stofzuiger niet kan worden overbelast en ongevoelig is voor slijtage. 

Industriële stofzuiger 380 Volt

Als u de industriële stofzuiger in wilt zetten voor het opzuigen van grote hoeveelheden (zwaar) stof of het stof over lange afstanden wilt verplaatsen, kan het zijn dat het zuigvermogen van een 230 Volt niet toereikend genoeg is. In een dergelijk geval biedt een stofzuiger op krachtstroom uitkomst. Daarnaast is een industriële stofzuiger op 380 Volt geschikt om te dienen als centrale unit waarbij men op verschillende plekken zuigwerkzaamheden wilt uitvoeren. Een stofzuiger op krachtstroom is ook meer geschikt in een continu proces waarbij de stofzuiger gedurende de hele dag aan dient te staan.

De maximale slanglengte van een stofzuiger op krachtstroom is afhankelijk van het vermogen en de eigenschappen van de industriële stofzuiger. Wilt u hierover meer weten? Neem dan contact met ons op.

en krachtstroom stofzuiger is geschikt voor het opzuigen van grote hoeveelheden (zwaar) stof waarbij het mogelijk is om lange slanglengtes in te zetten. Daarnaast is een industriële stofzuiger op 380 Volt uit te rusten met grote vuilcontainers van bijvoorbeeld 100 liter.  

Industriële stofzuiger 230 Volt

Dit hangt af van het type industriële stofzuiger dat u heeft. Een industriële stofzuiger op 230 Volt is te verkrijgen met by-pass motoren of met brushless motoren. Een by-pass motor is voorzien van koolborstels, welke slijten naarmate het gebruik. Een by-pass motor gaat ongeveer 1.200 draaiuren mee. Daarnaast slijt een by-pass motor bij gebruik langer dan één uur sneller, wat de levensduur van de motor verminderd. Een brushless motor gaat ongeveer 20.000 draaiuren mee en kan voor continue processen ingezet worden. 

Welke industriële stofzuiger het meest geschikt is voor u, hangt af van het materiaal en de hoeveelheid van het materiaal dat u met de industriële stofzuiger wilt opzuigen. Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden, neem hiervoor contact met ons op!

Het opzuigen van hete materialen met een industriële stofzuiger is zeker mogelijk. Voor het opzuigen van hete materialen met een industriële stofzuiger is het noodzakelijk een NOMEX filter en een hittebestendige zuigslang in te zetten. Deze combinatie zorgt ervoor dat stoffen tot 200°C opgezogen kunnen worden.

Wij adviseren een maximale slanglengte van 20 meter te gebruiken bij een industriële stofzuiger op 230 Volt. Het gebruiken van een langere zuigslang zal negatieve effecten hebben op de zuigprestaties van de industriële stofzuiger.

Algemeen

Categorie: Algemeen

Het inzetten van een industriële stofzuiger zorgt ervoor dat u alle stoffen en restmaterialen die vrijkomen in uw productie- of werkomgeving eenvoudig, snel en efficiënt op kan zuigen. Hierdoor zorgt de industriële stofzuiger ervoor dat u stofvrij kunt werken.

Categorie: Algemeen

Het assortiment industriële stofzuigers van Dextools Nederland is zo breed, dat wij voor vrijwel ieder stofprobleem een zuigoplossing kunnen leveren. Welke industriële stofzuiger het meest geschikt is voor u, hangt af van allerlei factoren en uw persoonlijke wensen. Onze technische specialisten adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden binnen uw bedrijf. Neem hiervoor contact met ons op!

Fijnstof stofzuiger

Categorie: Fijnstof stofzuiger

Het opzuigen van gezondheidsgevaarlijke stoffen met een fijnstof stofzuiger is mogelijk door het toepassen van een HEPA filter.

Categorie: Fijnstof stofzuiger

Welk filter het meest geschikt is voor een fijnstof stofzuiger, hangt af van het soort stof dat men op wilt zuigen. Bij fijnstof is een polyester sterfilter in stofklasse M (1 micron) veelal afdoende. Indien het stof extreem fijn is, kan een HEPA H14 filter nodig zijn (stoffiltratie tot 99,995%).

Cleanroom stofzuiger

Autoclaveren is het volledig bacterievrij maken van een product, bijvoorbeeld een industriële stofzuiger. 

GMP staat voor Good Manufacturing Practices en is een kwaliteitsborgingssysteem voor de farmaceutische industrie, de cosmetische industrie en de voedingsmiddelenindustrie. De cleanroom stofzuigers van Dextools Nederland voldoen aan GMP.

Dat is geheel afhankelijk van de strenge richtlijnen welke gelden binnen de cleanroom waarbinnen u de cleanroom stofzuiger wilt inzetten. Onze specialisten nemen graag vrijblijvend met u de mogelijkheden door. 

Een cleanroom stofzuigers is, op de motorkop na, volledige autoclaveerbaar tot 120°C.

Jazeker, Dextools Nederland beschikt over industriële stofzuigeraccessoires welke speciaal geschikt zijn voor gebruik in cleanrooms. Zo zijn deze stofzuigeraccessoires autoclaveerbaar. 

Afzuigunits

Categorie: Afzuigunits

Wilt u een beladingsbalg kopen? Dan bent u bij Dextools absoluut aan het juiste adres.Voor bijna elke toepassing kunt u bij ons wel een geschikte beladingsbalg kopen.

Beladingsbalgen voor het laden van tankers, geschikt voor het transporteren van producten (poeder, graan en vezels) van opslagcontainers naar de tanks. Voor de Bulk Handling industrie levert Dextools zowel producten alsook (turn-key) installaties voor op- en overslag van diverse productstromen in tal van verschillende bedrijfssectoren. Door de combinatie van onze diensten in engineering, constructie en onderhoud bieden wij u een optimale oplossing. Total Cost of Ownership is een key-word voor onze organisatie.

Dextools is gespecialiseerd in componenten voor silo’s als beladingsbalgen en beluchtingspads. Daarnaast is men gespecialiseerd in fabricage van airslides. Deze producten worden voornamelijk geleverd in de cementindustrie, kolengestookte energiecentrales en aluminium industrie.

Wilt u een beladingsbalg kopen? neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Categorie: Afzuigunits

Wilt u een Big bag losstation kopen? Dan bent u bij Dextools op het juist adres. Voor bijna elke toepassing kunt u bij ons wel een geschikte Big bag losstation kopen.

Big Bag stations kopen doet u bij Dextools

Zoals eerder gezegd, kijken we bij Dextools graag naar de wensen van onze opdrachtgevers. Welke te verwerken materialen zijn er aanwezig in uw productieproces? Hoe ziet uw huidig mechanisch transport eruit? Welke opties vindt u zelf erg belangrijk of onmisbaar? Laten we het gesprek aangaan om een efficiënte oplossing voor u te ontwikkelen. Dan krijgt u de Big Bag losstations waarmee u reguliere en geventileerde Big Bag zakken eenvoudig leeg kunt maken.

Dextools gespecialiseerd in het ontwerpen en leveren van componenten en systemen voor het verwerken van bulkgoederen. Ons uitgebreid programma hoogwaardige apparatuur is geschikt voor het hanteren van poeders en korrels met bewezen betrouwbaarheid in de praktijk in diverse industrieën. De gekwalificeerde en ervaren Dextools-medewerkers kunnen uw verzoeken vertalen in de juiste uitvoering en toepassing van onze componenten. We zorgen ook voor het ontwerp en de uitvoering van complete projecten, waarbij we u een efficiënte, betrouwbare en duurzame oplossing voor uw proces bieden.

Contact voor het kopen van een Big Bag losstation?

Heeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Categorie: Afzuigunits

Het belangrijkste idee achter het systeem van de beladingsbalg is het lossen van het poeder of het korrelige bulkvaste lichaam door een verticale kolom door zijn eigen gewicht en het verzamelen van om het even welk stof binnen de zelfde ingesloten kolom naar omhoog. De variërende hoogte tussen het hogere lossingspunt en het lagere ladingspunt wordt gecompenseerd door de kolom flexibel te maken. Een mechanisch liersysteem wordt gebruikt voor het aanpassen van de hoogte met behoud van een gesloten ruimte en een rechte doorgang voor laden met hoge capaciteit. Afhankelijk van de toepassingseisen worden verschillende soorten balgen, slijtagekegels, stofvangers en soortgelijke apparatuur opgenomen in het gehele laadsysteem.

Welke materialen kunt je verwerken met de beladingsbalg?

Materialen in poeder- en korrelvorm zoals cement, vliegas, mijnbouwmineralen, calciumcarbonaat, pvc, plastic pellets, plastic poeders, polyethyleen, keramische poeders, aluminiumoxide, bentoniet, bauxiet, steenkool, cementklinker, gips, perliet, kaolien, kalksteen, marmerpoeder, natriumcarbonaat, kwarts, ureum, natriumsupplhaat, tarwe, meel, diervoeder, zaden, maïs, rijst, suiker, zout en soortgelijke poedervormige of korrelige droge bulk vaste stoffen worden behandeld door balgensbalgen.

Contact

Wilt u meer weten over een beladingsbalg, neem dan vrijblijvend contact op.

Categorie: Afzuigunits

Het filteren van stof door middel van cycloonfilters werkt zeer goed. Cycloonfilter filtert bijvoorbeeld tot Een cycloon is een centrifugaalafscheider waarbij de deeltjes als gevolg van hun massa door de centrifugaalkracht naar de buitenkant worden geslingerd. De intredende lucht wordt automatisch gedwongen om een snel ronddraaiende dubbele spiraalbeweging aan te nemen, de zogenaamde “double-vortex”.

Meestal wordt een cycloon vanwege zijn relatief geringe rendement en relatief hoge restemissie gebruikt als voorafscheider om de grootste stofbelasting weg te nemen voor een tweede ontstoffingsinstallatie zoals bijvoorbeeld een wasser of doekenfilter.
De voorafscheiding gebeurt meestal op deeltjes > 5µm en vindt zijn toepassing in:

 • de hout- en meubelindustrie
 • de bouwsector
 • de glasindustrie
 • de transportsector bij op- en overslag
 • de levensmiddelenindustrie
 • afvalverbrandingsinstallaties
 • de chemische industrie
 • smeltprocessen in metallurgie
 • sinterprocessen
 • koffiebranderijen.

Categorie: Afzuigunits

Dextools heeft afzuigunits in het assortiment welke geschikt zijn voor gebruik in een ATEX zonering (ATEX gecertificeerd). Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Categorie: Afzuigunits

In het kader van risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) zijn werkgevers verplicht om de blootstelling aan lasrook te beoordelen. Lasrook wordt gezien als een mengsel van ongedefinieerde samenstelling. Tijdens een 8-urige werkdag geldt hiervoor een wettelijke grenswaarde van 1 mg/m3

Categorie: Afzuigunits

Het inkorten van spirobuizen is een vrij eenvoudige klus. Maak hiervoor gebruik van een slijptol of ijzerzaag. Voor een stevige en luchtdichte verbinding is het belangrijk de buis goed haaks in te korten. Teken de buis voor het zagen af op de juiste maat.

Categorie: Afzuigunits

Gevaarlijke stoffen zijn stoffen die mogelijk gevaar opleveren voor de veiligheid en gezondheid van werknemers. Deze stoffen kunnen zitten in verpakte producten, zoals schoonmaakmiddelen, kitten, verven en smeermiddelen.

Categorie: Afzuigunits

Lasrook is meer dan rook alleen. Het is een verzamelterm voor de gassen die vrijkomen tijdens het lassen, vermengd met hele fijne stofdeeltjes van het smeltbad. Ook het gebruik van toevoegmaterialen als draad en elektroden bepalen de samenstelling van de lasrook.

Categorie: Afzuigunits

Een beladingsbalg is het eindstation in het bulkbeladingsproces. De balg wordt gebruikt om bulkgoederen te laden in bulkwagens, bulkschepen en silo´s. Wanneer bulkgoederen vanuit de vrachtwagen worden geladen naar een opslag, kan een deel van het product verloren gaan door stof dat omhoog beweegt.

De beladingsbalg is geschikt voor de verlading van poeders, granulaat en voedingsmiddelen, en kan worden gebruikt voor belading van bulkwagens, open wagens, schepen en opslagloodsen.

De voordelen op een rijtje van een beladingsbalg:

 • morsvrije belading van uw kostbare product
 • stofemissie behoort tot het verleden
 • optimale werking door een gescheiden productstroom en stofafzuiging met bestaande filtertechniek
 • robuuste uitvoering voor jarenlang storingsvrij gebruik
 • gebruik van verticale lierschijven, kunststof kabelschijven en drie buitenliggende roestvrijstalen kabels en weinig mechanisch bewegende delen
 • de hoes is standaard van duurzaam versterkt PVC

Wilt u meer weten over een beladingsbalgen of een offerte aanvragen neem dan vrijblijvend contact op.

Categorie: Afzuigunits

Een centrifugaal ventilator is afzuigmotor die kan worden ingebouwd in een behuizing. Denk hierbij aan een afzuigbox, geurfilterkast, afzuigkap of luchtbehandelingskast. Ook kan deze ventilator rechtstreeks worden aangesloten op een afzuigkanaal. Er zijn enkel en dubbelaanzuigende centrifugaalventilatoren. afhankelijk van de toepassing kan de elektromotor zowel in als buiten de luchtstroom zijn geplaatst.

Categorie: Afzuigunits

In de cycloon stofafzuiger worden stof en materiaal door centrifugale krachten gescheiden, waardoor het stof via de onderzijde uitgeworpen wordt. Om te zorgen dat alles toch naar behoren blijft functioneren kunnen onze experts een of meerdere malen per jaar een inspectie uitvoeren aan de cycloon stofafzuiging.

Categorie: Afzuigunits

Een spirobuis wordt ook wel spiralobuis of spiraliet buis genoemd en wordt gebruikt voor het aan- en afvoeren van lucht. Bij dextools vindt u het grootste assortiment gegalvaniseerde spirobuizen, ventilatiekanalen en toebehoren.

Een ventilatiekanaal is een luchtkanaal gemaakt voor de toe- en afvoer van lucht. Er zijn ronde uitvoeringen en rechthoekige. Een stofafscheider is een systeem dat wordt gebruikt om de kwaliteit van de lucht die vrijkomt bij industriële en commerciële processen te verbeteren door stof en andere onzuiverheden uit lucht of gas te verzamelen.

Categorie: Afzuigunits

Een stofafscheider is een systeem dat wordt gebruikt om de kwaliteit van de lucht die vrijkomt bij industriële en commerciële processen te verbeteren door stof en andere onzuiverheden uit lucht of gas te verzamelen.

Categorie: Afzuigunits

De armen worden gemonteerd aan het plafond, de wand of aan de tafel. De afzuigarmen zijn een prima oplossing voor het afzuigen van lasrook, soldeerdamp en heel veel plaatselijke stofproblemen.

Categorie: Afzuigunits

De afzuigbanken zijn ontworpen om verontreinigende stoffen direct bij de oorsprong op te vangen en het contact met de luchtwegen van de operator zoveel mogelijk te beperken.

Categorie: Afzuigunits

Lasrook en/of lasdamp inademen kan acuut nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid, zoals: heesheid, keelpijn en oogirritaties. Vooral de klachten die men op lange termijn kan krijgen zijn zeer ernstig. Dit zoals zware longproblemen (astma, COPD, kanker), strottehoofd- en urinewegkanker en maag-, nier- en zenuwschade.

Categorie: Afzuigunits

Organisch kwik is het gevaarlijkst met een LD50-waarde van 1 mg/kg bij inname, terwijl anorganisch kwik een waarde van 100 mg/kg heeft. Het giftige kwik is de enige metaalsoort die vloeibaar is bij kamertemperatuur.

Categorie: Afzuigunits

Afhankelijk van de afzuigunit van uw keuze, kunnen de filters automatisch of handmatig worden gereinigd. Bekijk hier de diverse mogelijkheden. Heeft u vragen neem dan contact met ons op.

Categorie: Afzuigunits

Dextools Nederland heeft zowel mobiele als stationaire afzuigunits in haar assortiment. Hierdoor is er altijd een afzuigunit die voldoet aan uw wensen.

Filters

Categorie: Filters

Dat hangt af van het type industriële stofzuiger dat u heeft. Sommige modellen zijn uitgerust met een handmatige filterschudder, waarmee het filter handmatig gereinigd kan worden. Andere modellen zijn uitgerust met een semi-automatische Dustop reiniging. Daarnaast is het ook mogelijk dat de stofzuiger is uitgerust met een perslucht reinigingssysteem welke handmatig of met een automatische timer het filter reinigt.

Categorie: Filters

Drie eenvoudige stappen om hetfilterte vervangen van uw mobiele stof- en rookafzuiger

 1. Bestel een nieuw filter bij een verkooppunt bij u in de buurt.
 2. Open het apparaat, haal de oude filter eruit en vervang dit met het nieuwe filter.
 3. Monteer de nieuwe filter binnen enkele minuten.

Categorie: Filters

Het wegend opstellen van een silo wordt gedaan d.m.v. loadcellen. Deze loadcellen worden tussen de siloconstructie en de fundatie geplaatst. De weegbereiken variëren van 100 kg tot 500 ton per loadcell. De loadcell constructie is voorzien van een beveiliging tegen horizontale en verticale krachten.

Categorie: Filters

Onze aanbeveling voor elementvervanging hangt af van het type element.

Industriële elementen
Voor vervanging van het coalescentiefilter / deeltjesfilter garandeert Dextools de prestaties en de integriteit van het element gedurende 1 jaar. Het element moet dus jaarlijks of eerder worden vervangen als dit wordt aangegeven door een hoge drukval. De levensduur van actieve koolelementen hangt af van de uitdagingsverontreiniging. Het filtratiemechanisme dat in actieve kool wordt gebruikt, is adsorptie; zodra de actieve sites bezet zijn, hebben extra koolwaterstoffen geen plaats om zich te bezinken en zullen ze stroomafwaarts verder gaan. Er is geen verschil in drukverandering op een actief koolelement. Daarom raden we aan om de actieve koolelementen om de 6 maanden te vervangen. Aangezien de meeste lijnen deeltjes-, coalescerende en actieve koolfilters hebben, raadt Dextools aan om alle industriële elementen elke 6 maanden te vervangen.

Proceselementen 
In het algemeen worden proceselementen niet gewijzigd op basis van belasting. Door het ontwerp is het grootste deel van de deeltjesverontreiniging stroomopwaarts verwerkt met onze industriële elementen. We beoordelen de levensduur van elementen in termen van reinigings- / sterilisatiecycli. De meeste van onze diepte- en membraanelementen zijn bestand tegen meer dan 100 sterilisatiecycli. Dextools raadt gebruikers aan om hun proceselementen te wijzigen met de hierboven genoemde waarden of om de elementen op integriteit te testen om te bepalen of ze in goede staat verkeren.

Categorie: Filters

Met hydrocyclonen kunnen vuildelen met een hoog soortelijk gewicht op efficiënte wijze worden uitgefilterd. Doordat de vloeistof tangentiaal wordt ingelaten ontstaat een centrifugale stroom die de vuildelen naar de buitenkant van het filter dwingt.

Categorie: Filters

Het reinigen van een filter in een industriële stofzuiger is zeker mogelijk en ook erg belangrijk. Het reinigen van het filter zorgt ervoor dat de industriële stofzuiger op een veilige en efficiënte manier stoffen op kan zuigen.  

Categorie: Filters

Een aktief kool filter wordt ingezet voor het effectief filteren van geuren en dampen. Actief kool neutraliseert geuren en dampen zodat de afzuiging gerecirculeerd kan worden in de omgeving zonder dat de gebruiker wordt blootgesteld aan schadelijke dampen. 

Categorie: Filters

Een HEPA filter zorgt ervoor dat opgezogen stoffen en materialen tot 99,995% gefilterd worden. Deze strenge filtratie is nodig wanneer men bijvoorbeeld gezondheidsgevaarlijke stoffen als asbest opzuigt. Een HEPA filter zorgt ervoor dat er geen uitstoot meer is van vervuilde lucht. Hierdoor kunnen gezondheidsgevaarlijke stoffen veilig opgezogen worden.

Categorie: Filters

Een silo is een opslagplaats voor stort- of bulkgoederen in de vorm van poeders of korrelvormige producten zoals graan, kolen, cement, veevoer, zand, grind, kunstmest, enz. Wanneer de voorraad in de silo tussentijds op is, kan deze door middel van een bulkwagen weer hervuld worden, zonder dat de silo hiervoor naar de fabriek hoeft.

Categorie: Filters

We steriliseren elementen op verschillende manieren, afhankelijk van de omstandigheden, de toepassing en het type element.

Categorie: Filters

Met een centraal stofzuigsysteem kunnen stoffen en materialen op diverse plaatsen in de werkomgeving opgezogen en centraal verzameld worden. Aantal op maat gemaakt op basis van uw situatie!

Een centraal stofzuigsysteem is ideaal in situaties waarbij het gewenst is vanaf verschillende plekken in de werkomgeving stoffen op te zuigen. Daarnaast biedt een dergelijk systeem ook uitkomst in situaties waarbij geregeld grote hoeveelheden stoffen en materialen (bulk) opgezogen en centraal afgevangen dienen te worden.

Deze stofzuigsystemen worden altijd op maat en volledig naar wens samengesteld. Hierdoor beschikt u altijd over een systeem dat volledig geoptimaliseerd is aan uw toepassing en uw bedrijf. Door het eenvoudig en overal kunnen opzuigen van stof, wordt een verbeterde kwaliteit van de werkomgeving gegenereerd.

Categorie: Filters

HEPA is een afkorting van High Efficiency Particulate Absorbing en is een speciaal filter die zeer fijne stofdeeltjes uit de afvallucht (uit te blazen lucht) van een stofzuiger haalt. … Een HEPA13 filter is dus beter dan een HEPA12 filter. Over het algemeen zijn de HEPA filters uitwasbaar. Een HEPA filter bestaat uit een mat met polypropeen/glasfiber vezels die in willekeurige richting liggen.

HEPAfilters zijn te herkennen aan een frame met een heel fijn raster. Dit soort filters kunnen meer en kleinere stofdeeltjes vasthouden. HEPAfilters hebben codes, zoals 12, 13 of 14. Hoe hoger het getal, hoe fijner het filter is en beter hij de lucht filtert.

Het is een goede gewoonte om het HEPAfilter van de stofzuiger elke zes maanden te vervangen. Het begint fijne stofdeeltjes door te laten en functioneert niet meer naar behoren. Veel HEPA filters zijn wasbaar.

Categorie: Filters

Soms aangeduid als een stofafscheider, is een stoffilter ontworpen om deeltjes uit de lucht te verwijderen. Voor huizen die vatbaar zijn voor schimmels of gezinnen die last hebben van allergieën, astma of andere aandoeningen van de luchtwegen, kan een stoffilter van onschatbare waarde zijn. In sommige gevallen is het een medische noodzaak. Dit kan ook waar zijn in een kantooromgeving, en werkgevers worden zich meer bewust van het belang van luchtkwaliteit.

Hoewel sommige ontwerpen in huizen en kantoren worden gebruikt, wordt een stoffilter vaak in een industriële omgeving gebruikt. Een dergelijk filter kan meer dan alleen stof verwijderen, waardoor verder schonere lucht mogelijk is. Uiteraard maakt schonere lucht het milieu veiliger voor werknemers. Het helpt echter ook apparatuur en producten te beschermen, waardoor stoffilters een belangrijke rol spelen in veel commerciële omgevingen.

Stofbeheersing is belangrijk, maar een stoffilter kan veel meer, zoals het beheersen van niet alleen typisch stof en andere deeltjes, maar ook dampen, dampen en andere verontreinigende stoffen. Zelfs sommige chemicaliën kunnen door stoffilters worden vastgehouden, als ze daarvoor zijn ontworpen. Het filteren van geuren is zeker een pluspunt. Afgezien van het verzamelen van de kleinste verontreinigende stoffen, kan een stoffilter ook worden gebruikt om iets grotere deeltjes, zoals hout- of metaalspaanders, zaagsel en stof van metaalverwerking

Categorie: Filters

Nominaal en absoluut kunnen verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van met wie u spreekt.

Nominaal:  Dextools definieert nominaal als  een efficiëntie van minder dan 99,98% bij een bepaalde deeltjesgrootte.

Absoluut:  Sommige fabrikanten stellen dat een absolute beoordeling betekent dat 100% retentie van deeltjes bij een bepaalde grootte. Dergelijke gegevens gaan echter uit van ideale laboratoriumomstandigheden, uniforme deeltjesgrootte, constante stroomsnelheid en constante deeltjesuitdaging. In de praktijk is 100% retentie van deeltjes moeilijk te bereiken. Dextools definieert absoluut als  een efficiëntie gelijk aan of groter dan 99,98% bij een gegeven deeltjesgrootte.

Categorie: Filters

Een patroonfilter is een gevouwen filter en is geschikt voor het opzuigen van droge stoffen. Wanneer er kleverige- of vochtige stoffen opgezogen moeten worden, is een polyester sterfilter meer geschikt. Dit filter bestaat uit 12 of 24 lamellen en is gemaakt van polyester, waardoor het filter steviger is en meer kan hebben.

Categorie: Filters

Het soortelijk gewicht van een kuub is afhankelijk van het product. Een big bag zand a 1 kuub weegt gemiddeld tussen de 1400 en 1500kg. Een big bag Grind daarentegen zit al snel aan een gewicht van 1600kg. Enkele producten zoals schelpen, houtsnippers of boomschors hebben een veel lager soortelijk gewicht

Categorie: Filters

Er bestaan verschillende filterkassen, namelijk: L (3 micron), M (1 micron), H (tot 99,995% filtratie), U (tot 99,999995% filtratie) en AK. AK staat voor Actief Kool en het neutraliseert dampen en geuren. 

Procestechniek

Categorie: Procestechniek

Een medicijn produceren is een ingewikkeld proces. Daarbij worden vaak allerlei ingrediënten gemengd, bewerkt, opgelost of gekookt. Stoffen reageren met elkaar, tot uiteindelijk de werkzame stof ontstaat. Dat proces doorloopt vaak heel veel stappen. Bij elke stap kan er een beetje van het oorspronkelijke ingrediënt achterblijven. Ook kan er een stofje ontstaan wat eigenlijk niet gewenst is.

Of je ze nu reststoffen, bijproducten of vervuiling in medicijnen noemt: deze kleine onzuiverheden zijn in feite ‘sporen’ van het productieproces. Natuurlijk wordt de werkzame stof of hulpstof gezuiverd, om de onzuiverheid zo klein mogelijk te houden. Dat lukt alleen niet altijd helemaal. Onzuiverheden zijn daarom ook niet te voorkomen.

Om de hoeveelheid onzuiverheden zo klein mogelijk te houden, zijn er wereldwijde afspraken gemaakt hoeveel er maximaal in een medicijn mag zitten. Die grens is niet zomaar bepaald. Neem bijvoorbeeld een mogelijk kankerverwekkende stof. Bij het bepalen van de maximale hoeveelheid gaan we ervan uit dat door die stof minder dan één op de 100.000 mensen extra kanker kan krijgen. Hierbij wordt bovendien rekening gehouden met de heel extreme situatie dat iemand levenslang (zeventig jaar lang) het medicijn dagelijks gebruikt in de hoogste dosis.

Het is belangrijk dat mensen hun medicijnen veilig kunnen gebruiken. Hiervoor is een goede controle belangrijk. Samen met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en fabrikanten houden we de samenstelling, kwaliteit en veiligheid nauwgezet in de gaten.  De fabrikant controleert of de hoeveelheid van de onzuiverheden onder de toegestane grenzen blijft. Tijdens steekproeven controleren alle Europese inspecties daar ook op. 

Categorie: Procestechniek

CEmarkering is verplicht in alle landen van de Europese Economische Ruimte (EER). Dit zijn de lidstaten van de Europese Unie plus Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. … Voor bepaalde productgroepen is CEmarkering ook verplicht in Turkije.

Categorie: Procestechniek

Zoals eerder aangegeven is iedere verwerkingsmachine en mechanische transportmachine van Dextools op maat gemaakt. Daarom bieden wij onder andere de volgende opties aan voor de zakkenstortkabinet:

 • Ingebouwd stofafvoersysteem met filters en roterend filterreinigingssysteem voor automatische ontsmetting
 • Inlaatopeningen van 750mm, 1000mm, 1100mm of 1300mm
 • Ingebouwd mes voor het openen van de zakken
 • Trillend rooster voor het breken van klonterig product
 • Verticale uitgang of aansluiting met aeromechanisch transportsysteem, schroeftransportsysteem of pneumatische (vacuüm) transporteur
 • Uitgang doseersysteem
 • Aangebouwde compressor voor de afvoer van de gebruikte lege zakken
 • Uitlaat doseersysteem
 • ATEX-gecertificeerd

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van een zakkenstortkabinet binnen uw industrie. Neem contact op met een van onze experts.

Categorie: Procestechniek

Een tabletten kunnen diverse vormen en afmetingen hebben, bijvoorbeeld plat, bolvormig, driehoekig, oblong-tabletten. Ook zijn er stempels waarmee de tablet in de vorm van figuurtjes (bijvoorbeeld beertjes) kunnen worden geslagen. Om het breken van een tablet te vergemakkelijken, kan een tablet worden voorzien van een enkele of dubbele breukstreep.

Tabletten worden gemaakt door één vastgestelde dosis actief ingrediënt, samen met eventuele zoetstoffen, smaakstoffen, kleurstoffen, coating en tabletteerhulpstoffen (bv. bindmiddelen, desintegratiemiddelen, glijmiddelen), in een mal te persen. Wanneer het met het volume van één dosis niet mogelijk is om een tablet te maken van handzame afmetingen, wordt het actieve ingrediënt vermengd met vulstoffen om het volume te vergroten. Als vulstof wordt vaak gebruikgemaakt van lactose, sacharose of zetmeel.

Tabletten van voedingssupplementen worden meestal verpakt in een glazen of kunststof pot. Tabletten van geneesmiddelen worden verpakt in een blisterverpakking (doordrukstrip). Wanneer het wenselijk is dat het actieve ingrediënt geleidelijk door het lichaam opgenomen wordt, wordt een tablet met een ‘controlled release’-systeem gebruikt in plaats van een ‘gewone’ tablet.

Tabletpersen

kg-pharma biedt tabletpersen aan die ontworpen zijn voor R&D-doeleinden en de productie van kleine batches. Uniek is de FlexAdapt-rotor, die een moeiteloze verandering van tabletvormen mogelijk maakt. kg-pharma vertrouwt op Duitse engineering en Europese productie: bewezen kwaliteit, hoogopgeleide medewerkers en uitstekende productieflexibiliteit.  Sinds 2006 innovatieve ontwikkelen zij tabletpersen. Vandaag rekenen we op jarenlange ervaring in de farmaceutische industrie. Onder onze klanten bevinden zich de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld.

Wilt u meer weten over de tabletpersen neem dan contact met ons op.

Categorie: Procestechniek

Veel consumentenproducten die binnen de Europese Unie (EU) op de markt verschijnen, moeten een CEmarkering hebben. De CEmarkering geeft aan dat het product voldoet aan wettelijke eisen. Denk bijvoorbeeld aan brandveiligheid. Daarnaast is voor veel bouwproducten ook een prestatieverklaring nodig.

Categorie: Procestechniek

Kalksteen is sedimentair gesteente dat ontstaat door de opeenhoping van (kalkhoudende) stoffelijke overblijfselen van in zee levende organismen. Daarmee bestaat kalksteen voornamelijk uit calciumcarbonaat (CaCO3) en vindt men er regelmatig fossielen in terug (schelpen, ammonieten, e.d.).

Categorie: Procestechniek

Operators controleren de stappen in het proces van de procestechniek en zorgen samen voor een goed eindproduct. Je hebt verschillende taken: je controleert de voortgang van het productieproces van de fabriek waar je werkt en je grijpt in als dat nodig is. Ook voer je controles uit op de installatie zelf.

Categorie: Procestechniek

Bulkhandling, ook bekend als bulkmateriaalbehandeling , omvat het ontwerp van apparatuur en machines die worden gebruikt bij de behandeling van droge materialen zoals steenkool, zand, grind, klei, mineralen, cement, zout, chemicaliën, graan, meel, stenen en dergelijke. Het kan en wordt daarom gebruikt in vrijwel alle industriële sectoren waar grote hoeveelheden droge materialen van de ene plaats naar de andere moeten worden verplaatst : van kolen- en bruinkoolwinning tot cement, van tunnels tot energiecentrales, van havens tot zout en meststoffen enz…

Aan de andere kant is unit handling gericht op het verplaatsen (hanteren) van verschillende artikelen of eenheidsformaten die onafhankelijk kunnen worden afgehandeld, zelfs wanneer ze in grote hoeveelheden worden vervoerd of aanzienlijk in omvang zijn. Gewoonlijk omvat apparatuur voor unitbehandeling verschillende soorten transportbanden die in verschillende soorten toepassingen worden gebruikt, maar het vereist altijd dat de verenigde lading afzonderlijk kan worden geïdentificeerd , indien nodig kan worden behandeld , geëxtraheerd of afzonderlijk kan worden vervoerd .

Product en kennisleverancier voor de bulk- en procesindustrie

Als het gaat om bulkhandling , biedt Dextools een uniek assortiment hoogwaardige componenten voor de bulkhandlingindustrie. Door jarenlange ervaring is Dextools inmiddels toonaangevend binnen verschillende markten waar bulkhandling van belang is.  Onze ervaren engineers denken graag met u mee! Dextools heeft al decennia lang passende oplossingen voor vele bedrijfstakken en toepassingsgebieden.

Contact voor vragen over bulkhandling?

Neem contact met ons op voor vragen over bulkhandeling.

Categorie: Procestechniek

De big bag wordt opgehangen aan een frame dat aan een takel is bevestigd, naar het big bag losstation verplaatst en op de steuntafel geplaatst. De big bag-afvoerhuls wordt over de afvoerleiding geplaatst en vastgezet door handmatig of pneumatisch neerlaten van de klemschijf. Het trekkoord wordt geopend en het verbindingssysteem wordt pneumatisch neergelaten om de bigbag-afvoerhuls strak te trekken. Daarna kan een veilige afvoer van materiaal in het stroomafwaartse proces beginnen. Voor moeilijk te lossen materialen is de big bag steuntafel uitgerust met een vibrator of big bag massager. Optionele low-level indicatoren zijn beschikbaar om een ​​indicatie te geven van een laag productniveau voor het tijdig wisselen van bigbags.

Waar worden de big bag losstation gebruikt?

Deze veelzijdige en efficiënte big bag losstations wordt gebruikt voor het optimaal lossen van big bags in gesloten geautomatiseerde voersystemen. De big bags worden steeds belangrijker als milieuvriendelijke manier van verzenden en behandelen van ingrediënten. Het big bag losstation zijn geschikt voor gebruik in alle bulkgoederenindustrieën: voeding & dranken, chemie, farmaceutica, cosmetica, kunststoffen, water- en rookbehandeling, kernenergie, enz…

Dextools voor al uw big bag losstation vragen

Dextools heeft een big bag losstation ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van verschillende industrieën die hun materiaal in hun proces lozen met FIBC-pakketten. Dextools biedt standaard twee maten aan voor de gebruikelijke breedtematen van big bags: 1.250 mm en 1.500 mm. Dit station maakt ook het deconditioneren van bulkzakken mogelijk en het gebruik van een elektrische takel, loopkat of een lage constructie voor beperkende hoogte-eisen.

Dextools heeft twee afdelingen. Dit zijn de afdelingen filtertechniek en procestechniek. Filtertechniek omvat een brede range van stoffilters oplossingen zoals en trilling gereinigde stofafzuiging filters, afzuigarmen, afzuigbanken en ventilatoren voor een grote variëteit aan toepassingen in o.a. de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie. Procestechniek omvat vacuüm transportsystemen, systemen voor doseren / vullen en sorteren van bulk goederen, legen en vullen van big bags, legen van zakken, verpakken van producten en alles wat erbij komt kijken.

Categorie: Procestechniek

Blaastransport is pneumatisch transport op basis van voortstuwende lucht. De pomp wordt aan het begin van het systeem geplaatst. Bij transportsystemen op basis van blaaslucht worden grondstoffen vanuit één invoerpunt naar één of meerdere afscheiders/ontvangstpunten getransporteerd.

Welk type blaastransport het meest geschikt is voor uw type product hangt af van diverse aspecten. Of het nu gaat om intern, stofvrij transport over grote afstanden of het legen van een silo; er zal een juiste keuze moeten worden gemaakt voor het type transportsysteem, dimensionering en componentenkeuze.

Onze pneumatische transportinstallaties onderscheiden zich in de markt op de volgende punten:

 • bedienings- en onderhoudsvriendelijkheid
 • betrouwbaarheid
 • lange levensduur

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze, waarbij niet alleen het optimaal functioneren van het systeem van belang is, maar ook o.a. de onderhoudsgevoeligheid ervan.

Categorie: Procestechniek

Een blisterverpakking of doordrukstrip is een plastic verpakking die wordt gebruikt om kleinere producten te verpakken. Blisterverpakkingen zijn veel in winkelrekken te vinden. Deze verpakkingen hangen aan een metalen hanger en kunnen makkelijk worden gepakt. Een blisterverpakking heeft een hoge attentiewaarde en veel gebruiksgemak, omdat de consument door het plastic venster goed kan zien wat hij koopt. Tegelijk wordt door de verpakking diefstal beperkt, omdat het product niet gemakkelijk ergens kan worden verborgen. Kijk hier voor meer informatie over blister verpakking machines.

Machine voor de blisterverpakking?

Een blisterverpakking is een zichtverpakking (of detailhandel verpakking). De blisterverpakkingsmachine sluit de verpakking waarin de blister normaal wordt verbonden met het materiaal van de voering via heatsealing. Tot slot wordt de verpakking gesloten door de heatseal laag (de blisterafdekking) te activeren waardoor de zomen worden afgedicht met druk en warmte.

Blistermachines kunnen worden ontworpen voor warme en koude vormgevingsprocessen voor de verwerking van conventionele films zoals PVC, PVDC, Alu/ Alu, Aclar en PP.

Dextools voor uw blisterverpakking en meer.

Als een van de weinige leveranciers op de markt rusten we het verpakkingsproces over de hele lijn uit en bieden we naast efficiënte inspectiesystemen ook oplossingen voor bedrukking, etikettering, tamper evidence verzegeling en verificatie. Voor serialisatie- en aggregatietoepassingen omvat ons productportfolio IMPERA, een procesveilig en toekomstgericht managementsysteem dat de traceerbaarheid van producten in de hele verpakkings- en toeleveringsketen garandeert.

Vragen over een blisterverpakkingsmachine

Neem contact met ons op voor vragen over een blisterverpakkingsmachine

Categorie: Procestechniek

Met een bulkwagenvuller of Dino kunt u producten verpakt in big bags en/of losgestorte bulkgoederen geautomatiseerd en stofarm verladen naar onder andere bulkwagens. Naast de intake van big bags en los gestorte bulkgoederen, is het ook mogelijk om octabins, (25kg)zakgoed te storten in de Dino bulkwagenvuller of gebruik te maken van een shovel, bobcat of front loader. Hierbij zijn hoogtes van 4 tot 6 meter te overbruggen. Als onderdeel van een optimale logistieke routing kunt u met een bulkwagenvuller in minder dan 30 minuten een bulkauto vullen.

Toepassingen van een bulkwagenvuller

Bulkwagenvullers variëren in hoogte en zijn te voorzien van opties die onder andere stofemissie tegengaan of de flow van een product bevorderen. Zo is vrijwel ieder type droog bulkgoed veilig en efficiënt te verladen. Voorbeelden zijn:

 • Treinwagons beladen met bijvoorbeeld pellets kunststofgranulaat.
 • Chemische poeders verladen.
 • Meel in big bags verladen.
 • Gerecyclede stoffen aanleveren.

De voordelen van bulkwagenvullers

Een bulkwagenvuller rekent af met onveilig werken en stelt u in staat om in minder tijd een grote(re) capaciteit te leveren. Met onze maatwerk bulkwagenvullers zijn specifieke eisen zoals hygiënisch of stofvrij verladen eenvoudig haalbaar. Bovendien kunt u met modulaire Dino bulkwagenvullers van Van Beek steeds flexibel inspringen op veranderende omstandigheden zonder een nieuwe machine aan te hoeven schaffen want iedere Dino kan tot jaren na aankoop nog uitgebreid worden met allerlei opties die op dat moment wenselijk zijn.

Wilt u meer informatie over de Dino bulkwagenvuller? Neem dan contact met ons op.

Categorie: Procestechniek

Een Industriële metaaldetector kunnen metaalverontreinigingen op productielijnen detecteren en uitwerpen, zodat producenten kunnen profiteren van compliance, een verminderd risico op product recalls en minder downtime.

Metaaldetectie met uiterste precisie

Onze metaaldetectoren zijn speciaal ontwikkeld voor industriële omgevingen. Zodoende zijn wij nu in staat om uw producten en verpakkingen grondig en snel te analyseren. Hierdoor zijn de machines bijzonder goed geschikt voor producerende bedrijven in de voedingsindustrie. Zo is de detectiekop ongevoelig voor externe effecten, zodat er geen onnodige storing optreedt. Om de efficiëntie van uw productielijn nog verder te optimaliseren is het mogelijk om machines te combineren. Zo kunt u meerdere oplossingen inzetten, zoals: controlewegen, x-ray, wegen, prijzen en etiketteren.

Gebruiksvriendelijke metaaldetector

Operators kunnen simpel en snel werken met de metaaldetectie machines. De metaaldetector is gemakkelijk in te stellen en op het scherm is de ingestelde informatie direct inzichtelijk. Ook kunt u bepaalde procedures vastleggen die stapsgewijs doorlopen moeten worden. Zodoende bent u verzekerd van een juiste opvolging van de procedure.

Contact

Bent u geïnteresseerd in een metaaldetector? Of wilt u meer informatie over metaaldetectie? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder.

Categorie: Procestechniek

Een schroeftransporteur is uitermate geschikt voor het stofvrij en geluidsvrij verplaatsen van stortgoed zoals poeders en korrels. Horizontaal of tot onder een hoek van 90°. Maar ook granulaat, vlokken en pasta’s zijn snel, veilig en hygiënisch te transporteren van A naar B met een transportschroef, doordat het een gesloten systeem kan zijn met één of meerdere in- en uitlopen.

Een schroeftransporteur voor alle soorten materialen

Een schroeftransporteur is geschikt voor transport van vrijwel elk type bulkgoed. U kunt hierbij denken aan poeders, granulaten, korrels, vlokken en pasta’s zoals:

 • Explosiegevoelige stoffen zoals bloem, melkpoeder, suiker en meel
 • Sterk geurende stoffen zoals kruidenmixen
 • Slib, huisvuil, stortgoed, cateringafval en roostergoed
 • Kleverige en vezelige materialen
 • Onregelmatige materialen met een variatie in structuur zoals post consumer- en post industrial afvalstromen
 • Moeilijk te transporteren groenten zoals spinazie en zuurkool
 • Producten met een hoge zuurgraad zoals citroenzuurpoeder
 • Abrassieve en corrosieve producten zoals mineralen en glasvezel

Schroeftransporteurs voor elke situatie

Voor vrijwel iedere denkbare situatie en eis kunnen wij een geschikte transportschroef ontwikkelen:

 • Stofvrij transporteren
 • Regelmatig ergonomisch kunnen reinigen (CIP) en inspecteren van de schroef
 • Geluidsarm transporteren
 • Alle denkbare opvoerhoeken hoeken zijn mogelijk inclusief verticaal
 • Gasdicht transporteren
 • Asloos transport
 • Hygiënisch transporteren
 • Productstromen met zeer hoge of zeer lage temparaturen

Zoekt u een ATEX schroeftransportsysteem voor gebruik in een explosiegevoelige omgeving? Of wilt u uw voedingsmiddelen zo hygiënisch mogelijk transporteren? Voor iedere situatie en eis kunnen wij een passende oplossing ontwikkelen. Meen vrijblijvend contact met ons op.

Categorie: Procestechniek

Een tabletpersmachine wordt gebruikt om farmaceutische poederformuleringen tot tabletvorm te persen, waardoor tabletten van uniforme grootte, vorm en gewicht worden gemaakt.

De tabletpersmachine kan ook worden gebruikt voor de vervaardiging van producten in de vorm van tabletten voor andere sectoren zoals cosmetica, schoonmaakproducten en katalysatoren voor de petrochemische industrie.

Het tabletvormingsproces begint met de formulering van een poeder. Dit is meestal een mengsel van verschillende componenten. Voor farmaceutische producten omvatten deze het actieve farmaceutische ingrediënt (API) of geneesmiddel, en verschillende inactieve maar essentiële hulpstoffen, waaronder verdunningsmiddelen, smeermiddelen en bindmiddelen. Het poeder kan een granulatieproces ondergaan om de vereiste deeltjesgrootteverdeling te bereiken voordat het aan een tabletpers wordt toegevoerd. Het poeder wordt in een trechter op de tabletpers gevoerd van waaruit het wordt gedoseerd in een holte die wordt gevormd door een matrijs en twee ponsen (een bovenste en onderste pons). De matrijzen en ponsen bepalen de grootte en de vorm van de afgewerkte tablet en staan ​​meestal bekend als de tabletgereedschappen. Er wordt kracht uitgeoefend op de ponsen die op het poeder drukken om de materialen samen te smelten en de vaste tabletvorm te creëren.

De formulering van het poeder voor het persen in de tabletpersmachine is een nauwkeurig proces. Het vereist precies de juiste hoeveelheid bindmiddelen en vulstoffen om een ​​tablet met een goede consistentie mogelijk te maken die niet uit elkaar valt. In sommige gevallen wordt na het persen een beschermlaag toegevoegd. Dit kan een suikerlaag zijn om de smakelijkheid of smaak te verbeteren; een beschermende laag om afbraak van de tablet door zuren in de darmen of maag te voorkomen; of een laag met aanhoudende afgifte, die een tijdige afgifte van het actieve ingrediënt mogelijk maakt.

Vaak worden tabletpersen op maat gemaakt voor een specifiek product, vooral in de farmaceutische industrie, waar dagelijks miljoenen van een specifieke tablet kunnen worden gemaakt. Waar ze niet op maat worden gemaakt, maken ze meestal aanpassingen in de diepte van de matrijs, compressiedruk en andere productiespecificaties mogelijk, zodat tabletten van goede kwaliteit kunnen worden gemaakt die de juiste dosering van een specifiek actief ingrediënt bevatten.

Categorie: Procestechniek

Een zakkenstortkabinet is een zeer veilige en hygiënische oplossing voor het efficiënt storten en vloeiend verwerken van uw product binnen de productstroom. Bij Dextools zijn we doorlopend bezig met de ontwikkeling van oplossingen om stortgoed en ander bulkmateriaal correct te verwerken. Dit doen we op wens van onze klanten, zodat iedere machine volledig binnen de productielijn past.

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van een zakkenstortkabinet binnen uw industrie. Neem contact op met een van onze experts.

Categorie: Procestechniek

Zuigtransport biedt uitkomst wanneer er een grote afstand moet worden overbrugd. Daarnaast is het met zuigtransport mogelijk om met meerdere afnamepunten te werken. Daarbij is het met een zuigtransportsysteem eenvoudiger om van silo naar silo te transporteren.

Het modulair ontwerp van onze vacuüm zuigtransport units voor de chemische-, farmaceutische- en voedselindustrie, verschaft ons de mogelijkheid om de unit met geringe aanpassingen voor zijn specifieke toepassing geschikt te maken. Hierdoor zijn ook applicaties van b.v. toxische of explosiegevoelige materialen mogelijk.

In een vacuüm zuigtransport systeem spelen vele factoren een rol in de te realiseren transport capaciteit. De gemiddelde transport capaciteit bedraagt 100 kg/h voor onze kleinste systemen tot 3.500 kg/h voor onze grootste unit. (maximaal gerealiseerde capaciteit 12.000 kg/h)

Het merendeel van de te overbruggen transportafstanden bedraagt 15 m horizontaal bij 10 m verticaal. (maximaal gerealiseerde transportafstand 100 m horizontaal en 40 m verticaal). Vacuümtransport is een speciale vorm van materiaalverplaatsing, welke op grond van onderdruk de voorkeur verdient boven mechanisch of blaastransporten wanneer kritieke stoffen dienen te worden verplaatst, waarbij blootstelling aan mens, machine en milieu dient te worden vermeden.

Categorie: Procestechniek

Bekende voorbeelden zijn: aardolie, steenkool, aardgas, bauxiet en zout. Maar ook de zogenaamde edelgesteenten zoals goud, zilver, diamant en platina. Delfstoffen worden veel gebruikt als grondstof bij het maken van producten. Ook olie en steenkool zijn delfstoffen, deze worden gebruikt voor brandstof.

Categorie: Procestechniek

Procestechniek is het deel van de techniek dat zich bezighoudt met het ontwerp, en de bedrijfsvoering, de bediening, van installaties uit de procesindustrie. Dit vakgebied bestaat uit een deel werktuigbouwkunde, elektrotechniek en chemie, en heeft doorgaans een hoop te doen met regeltechniek

Categorie: Procestechniek

Vacuüm transporteurs worden gebruikt voor het hygiënisch overbrengen van voedsel, geneesmiddelen en andere droge poederproducten via speciale buizen. Een efficiënt ontwerp en effectieve vacuümpompen maken het pneumatisch transport van poeders snel en veilig.

Vacuümtransport kan gebruikt worden voor het verplaatsen van oa. poeders, granulaat of korrels. Vacuüm transporteurs, of conveyors, zijn er in veel soorten en maten. Daardoor kunt u bereiken wat u wilt: Transport van het materiaal op een snelle, goede en veilige manier.

Wanneer zijn vacuüm transporteurs geschikt?

Vacuümtransport is voor onderstaande situaties geschikt

 • Bij een gebrek aan ruimte
 • Bij een hoge eis aan hygiëne
 • Bij eisen voor een stofvrije ruimte
 • Als er geen contaminatie tussen verschillende producten mag plaatsvinden
 • Als er een kwetsbaar product ;verplaatst moet worden
 • Bij een gevaar van stofexplosie
 • Als er geen verlies aan product mag plaatsvinden.

Een vacuüm transporteur is geschikt in deze situaties doordat het bestaat uit een leidingsstelsel dat verticaal en/of horizontaal loopt. Het systeem bestaat niet uit grote mechanische onderdelen en kan compact in de ruimte gebouwd worden. De vacuümtransporteur zuigt het product naar zich toe in batches en brengt het zo naar de gewenste plek. Door de aanwezige filters is het een hygiënisch en stofvrij systeem.

De vacuüm transporteur is ideaal bij het verplaatsen van kleine hoeveelheden. De hoeveelheden die net te veel zijn om volgens de Arbowet met de hand te verplaatsen.Ook zijn vacuüm transporteurs uiterst geschikt voor het verplaatsen van grotere hoeveelheden. De hoeveelheden waarbij mechanische transporteurs (zoals vijzels of liften) te veel slijtage hebben of te veel ruimte innemen.

Welke producten zijn geschikt voor vacuümtransport?

Eigenlijk is elk materiaal geschikt. Waaronder ook producten die kwetsbaar zijn of bestaande uit hele kleine delen.

Voorbeeld van producten:

 • Granulaat (bijvoorbeeld van aluminium, ijzer of nylon)
 • Medicijnen (pillen, capsules)
 • Koffiebonen
 • Wol
 • Bloem
 • Zaden
 • Thee
 • Suiker
 • Zand
 • Kleine onderdelen zoals: M&M’s, Lego © etc.
Categorie: Procestechniek

De machinerichtlijn (2006/42/EG) geeft de veiligheids- en gezondheidsvoorschriften, inclusief de minimale eisen, aan machines, hijs- en hefgereedschappen, kabels en meer. Deze richtlijn is nodig om CE-markering te toepassen op dergelijke apparaten en bestaat uit een aantal onderdelen.

Categorie: Procestechniek

Grondstoffen zijn materialen die in een proces gebruikt worden om iets te maken of te fabriceren. Specifiek natuurlijke grondstoffen zijn stoffen die in de natuur gevonden worden, zoals vruchtbare aarde, olie, mineralen, hout en andere gewassen.

Categorie: Procestechniek

Multiheadwegers zijn een snelle, nauwkeurige en betrouwbare weegmachines, die gebruikt worden voor het verpakken van zowel food als non-food producten.

Multiheadwegers werden in eerste instantie gebruikt voor het wegen van bepaalde groenten. Het gebruik ervan breidde zich exponentieel uit in de jaren zeventig en tachtig toen ze werden toegepast bij het snel wegen van snacks en zoetwaren in zakken. Wat cherrytomaatjes en chips gemeen hadden, was dat ze gemakkelijk door de machine en in de verpakking stroomden, met niet meer aanmoediging dan de zwaartekracht en een matig trillingsniveau van de feeders. Sindsdien zijn de nauwkeurigheid en relatieve snelheid uitgebreid naar veel producten die in de begindagen van de technologie als moeilijk te hanteren zouden zijn beschouwd.

De multiheadwegers zijn uitgevonden en ontwikkeld door Ishida in de jaren 70 en gelanceerd in de voedingsindustrie over de hele wereld. Tegenwoordig is dit soort machines, dankzij zijn hoge snelheid en nauwkeurigheid, wijdverbreid in de verpakkingsindustrie en wordt het wereldwijd door een aantal fabrikanten geproduceerd. Sommige fabrikanten bieden complete verpakkingslijnen aan en integreren de multiheadweger met andere verpakkingsmachines , variërend van zakkenmakers (inclusief Vertical Form Fill en Seal zakkenmakers ) tot traysealers en inspectiesystemen.

Toonaangevende multiheadwegers voor uw productielijn. Krijg toegang tot ongeëvenaarde snelheid, nauwkeurigheid en efficiëntie bij het wegen met meerdere koppen, met behoud van de hoogste niveaus van kwaliteit en betrouwbaarheid. Kies uit het breedst beschikbare assortiment weegoplossingen voor uw toepassing. Creëer volledige lijnoplossingen met zowel stroomopwaartse als stroomafwaartse apparatuur, waaronder invoersystemen, verpakkingsmachines en kwaliteitscontroleapparatuur.

Meer informatie over de miltiheadwegers of verpakkingsmachine vindt u bij procestechniek.

Categorie: Procestechniek

Vroeger maakten apothekers zelf veel medicijnen. Dit noemen we bereiden. Nu bereiden apothekers bijna niet meer. Tegenwoordig worden de meeste medicijnen namelijk gemaakt door de farmaceutische industrie. Toch maken apothekers nog steeds op kleine schaal zelf medicijnen. Dit kan nodig zijn als het benodigde medicijn niet in de handel is. Ofals het medicijn niet beschikbaar is in de juiste sterkte of de juiste vorm. Soms zijn er bijvoorbeeld wel tabletten van een medicijn beschikbaar, maar is er een zetpil nodig.

Als een medicijn niet in de handel is of niet beschikbaar, kan de apotheker het zelf bereiden. Of als het medicijn niet in de juiste sterkte of in de geschikte vorm beschikbaar is. Soms zijn er bijvoorbeeld wel tabletten van een medicijn beschikbaar, maar is er een zetpil nodig. Er zijn allerlei redenen om een medicijn op maat te maken.

Voor de producten van de farmaceutische industrie gelden strikte kwaliteitseisen:medicijnen moeten van hoge kwaliteit, veilig en werkzaam zijn. Natuurlijk moeten de apotheekbereidingen ook aan deze kwaliteitseisen voldoen.

Industrieel vervaardigde medicijnen
Bij een farmaceutisch bedrijf doet men veel onderzoek om te komen tot de beste samenstelling en de beste sterkte van een medicijn. Er zijn strenge controles op het productieproces. Elk medicijn wordt kritisch getoetst voordat het op de markt komt. Op die manier zijn de garanties voor de kwaliteit, de veiligheid en de werkzaamheid zo goed mogelijk gewaarborgd.

Volgens het Formularium
Als de apotheek zelf medicijnen bereidt, moeten deze ook voldoen aan de kwaliteitseisen. Om de kwaliteit te waarborgen, is voor veel door de apotheek gemaakte medicijnen een bereidingsrecept vastgesteld. Het ‘receptenboek’ van de apotheker heet Formularium der Nederlandse Apothekers (FNA). Een medicijn dat volgens de aanwijzingen uit het Formularium wordt bereid, voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. Bovendien is er voor die medicijnen een bijsluiter beschikbaar. De bereidingswijzen in het FNA zijn getest door het Laboratorium der Nederlandse Apothekers (LNA). Bovendien worden er steekproeven gedaan om te controleren of deze zelfgemaakte medicijnen ook echt voldoen aan de gestelde eisen.

Standaardisering
Als een medicijn niet in het FNA voorkomt, maar wel regelmatig wordt voorgeschreven, kan de apotheek de bereiding van dit medicijn beschrijven. Dat bevordert een constante kwaliteit. Vaak ontstaat er een vorm van standaardisering als artsen in een gemeente of regio dezelfde medicijnen voorschrijven. Ook in een ziekenhuis kan men gestandaardiseerde bereidingswijzen ontwikkelen.

Categorie: Procestechniek

Als een product een CEmarkering hoort te dragen, dan is het de verantwoordelijkheid van de fabrikant om de markering op het product aan te brengen. Hierdoor verklaart de fabrikant dat het product aan de veiligheidseisen van de Europese Unie voldoet.

has been added to the cart. View Cart