Palletwikkelaar of palletwikkelmachine kopen?

Een palletwikkelaar wikkelt uw pallet in met wikkelfolie of wikkelnet met als doel de palletlading te stabiliseren en te fixeren aan de pallet. Een palletwikkelaar wordt dus gebruikt om uw pallet transportklaar te maken. Daarnaast beschermt het wikkelen met een palletwikkelmachine de lading beter tegen vocht, stof en bij gebruik van zwarte wikkelfolie tegen diefstal.  DEXTOOLS palletwikkelaars kunnen ook rolcontainers, (Deense) karren, big bags, koffers, deuren e.d. met wikkelfolie inwikkelen.

Palletwikkelaar WS 50 I

Waarom kiezen voor een palletwikkelaar van Dextools

  • Dextools palletwikkelaars zorgen voor een professionele en strakke uitstraling van de pallets
  • kostenbesparing qua aanschafprijs en verbruik van wikkelfolie (transparant en aantoonbare besparing)
  • palletwikkelaars zijn veelal uit voorraad leverbaar (evenals de gangbare opties)
  • PLC besturing gebruikt bij 95% van de palletwikkelaars (dus geen dure kwetsbare printplaten)
  • je ontvangt het juiste advies (telefonisch of op locatie), een perfecte service!

Hoe werkt een palletwikkelaar?

Met de hand of met behulp van een palletwikkelaar worden enkele lagen dunne plastic folie om de lading of een product gewikkeld. Het geheel zorgt op deze manier voor stabilisatie en bescherming.

Een goede wikkeling houdt in dat de folie zo strak mogelijk om de lading zit, zonder dat het product daarbij wordt beschadigd. Daarnaast is de stabiliteit goed, is de lading verbonden met bijvoorbeeld een pallet, is er geen sprake van een ‘folie-sliert’, ziet het er netjes en presentabel uit en tegen de laagst mogelijk kosten per pallet/lading. Dát is een goede wikkeling.

Bij het selecteren van de juiste palletwikkelaar is het allereerst belangrijk dat u altijd onthoudt waarom u uw pallets in de eerste plaats verpakt; u wilt uw producten in dezelfde staat op de bestemming aan laten komen als waarin ze bij u zijn vertrokken. En dit tegen de laagst mogelijke kosten per verpakking. Vervolgens kunt u gaan bepalen welk type palletwikkelaar het beste bij uw situatie past.

Er zijn verschillende soorten palletwikkelaars: de draaiplateau, arm-, ring- robotwikkelaar en de horizontale wikkelaar. Elk type wikkelaar heeft zijn specifieke eigenschappen. Kijk onderstaande voor een kort overzicht van onze palletwikkelaars.

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact voor vragen over een palletwikkelaar

Heeft u interesse in een wikkelmachine en wilt u een offerte ontvangen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Op basis van een grondige analyse geven wij u graag een vrijblijvend verpakkingsadvies.