By using our website, you agree to the use of our cookies.
By using our website, you agree to the use of our cookies.
0646808297 info@dextools.nl Waarderweg 54 08:00 - 17:00

Palletwikkelaar of palletwikkelmachine kopen?

Een palletwikkelaar wikkelt uw pallet in met wikkelfolie of wikkelnet met als doel de palletlading te stabiliseren en te fixeren aan de pallet. Een palletwikkelaar wordt dus gebruikt om uw pallet transportklaar te maken. Daarnaast beschermt het wikkelen met een palletwikkelmachine de lading beter tegen vocht, stof en bij gebruik van zwarte wikkelfolie tegen diefstal.  DEXTOOLS palletwikkelaars kunnen ook rolcontainers, (Deense) karren, big bags, koffers, deuren e.d. met wikkelfolie inwikkelen.

Palletwikkelaar WS 50 I

Waarom kiezen voor een palletwikkelaar van Dextools

 • Dextools palletwikkelaars zorgen voor een professionele en strakke uitstraling van de pallets
 • kostenbesparing qua aanschafprijs en verbruik van wikkelfolie (transparant en aantoonbare besparing)
 • palletwikkelaars zijn veelal uit voorraad leverbaar (evenals de gangbare opties)
 • PLC besturing gebruikt bij 95% van de palletwikkelaars (dus geen dure kwetsbare printplaten)
 • je ontvangt het juiste advies (telefonisch of op locatie), een perfecte service!

Wat is nu wikkelen?

Foliewikkelen is een techniek waarbij een dunne plastic folie om een pallet of product gewikkeld wordt. Dit kan handmatig of machinaal gedaan worden. Er worden diverse termen gebruikt, zoals wikkelen, rekwikkelen, palletwikkelen, maar ze betekenen allemaal hetzelfde. Met wikkelen kan men producten bundelen, zekeren en/of beschermen tegen bijvoorbeeld omvallen, beschadigingen en vuil tijdens transport en opslag. Het uiteindelijke doel is om producten goed, onbeschadigd en tegen de laagste (totale) kosten te verpakken om ze van A naar B te verzenden.

Waarom moeten wij wikkelen?

Foliewikkelen is een relatief goedkope en eenvoudig toe te passen methode om lading te zekeren. Het is geschikt voor zowel uniforme als onregelmatige lading. Andere voordelen van foliewikkelen zijn:

 • Het is een solide, complete en goedkope verpakking
 • Biedt bescherming tegen vuil & beschadigingen
 • Geschikt voor ‘kwetsbare’ producten
 • Zeer geschikt om producten bij elkaar te houden
 • Flexibel: de spanning en hoeveelheid folie is in te stellen
 • Voor uiteenlopende producten: van dozen tot deuren
 • Door te wikkelen met een gekleurde folie is het product herkenbaar of juist niet herkenbaar om diefstal te voorkomen

Hoe werkt een palletwikkelaar?

Met de hand of met behulp van een palletwikkelaar worden enkele lagen dunne plastic folie om de lading of een product gewikkeld. Het geheel zorgt op deze manier voor stabilisatie en bescherming.

Een goede wikkeling houdt in dat de folie zo strak mogelijk om de lading zit, zonder dat het product daarbij wordt beschadigd. Daarnaast is de stabiliteit goed, is de lading verbonden met bijvoorbeeld een pallet, is er geen sprake van een ‘folie-sliert’, ziet het er netjes en presentabel uit en tegen de laagst mogelijk kosten per pallet/lading. Dát is een goede wikkeling.

Bij het selecteren van de juiste palletwikkelaar is het allereerst belangrijk dat u altijd onthoudt waarom u uw pallets in de eerste plaats verpakt; u wilt uw producten in dezelfde staat op de bestemming aan laten komen als waarin ze bij u zijn vertrokken. En dit tegen de laagst mogelijke kosten per verpakking. Vervolgens kunt u gaan bepalen welk type palletwikkelaar het beste bij uw situatie past.

Er zijn verschillende soorten palletwikkelaars: de draaiplateau, arm-, ring- robotwikkelaar en de horizontale wikkelaar. Elk type wikkelaar heeft zijn specifieke eigenschappen. Kijk onderstaande voor een kort overzicht van onze palletwikkelaars.

Contact voor vragen over een palletwikkelaar

Heeft u interesse in een wikkelmachine en wilt u een offerte ontvangen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Op basis van een grondige analyse geven wij u graag een vrijblijvend verpakkingsadvies.

has been added to the cart. View Cart