Hoewel het misschien vreemd lijkt, zijn er in de voedingssector tal van producten die vervuiling op de werkplek kunnen veroorzaken. Onder de vele risicofactoren waaraan werknemers die voedsel bereiden worden blootgesteld, zijn er enkele bijzonder belangrijke situaties omdat ze de gezondheid in gevaar kunnen brengen: het inademen van kookgas en dampen. Daarvoor worden zuigsystemen gebruikt.
De zuigsystemen voor de omgevingen van de voedingssector maken het daarom mogelijk stof uit de lucht op te vangen dat aanwezig is in verschillende productieprocessen, bijvoorbeeld:

• in het geval van droog stof afkomstig van het mengen of doseren van verbindingen, wordt vervuiling veroorzaakt in de gesloten omgeving;
• wanneer potentieel schadelijke kookdampen worden uitgestoten, al dan niet kankerverwekkend, geproduceerd door het kooksysteem zelf of door het voedsel tijdens het koken.

De zuigsystemen voor de voedingsindustrie garanderen een veilige en stofvrije en allergeenvrije werkomgeving in bakkerijen, ovens, voedsellaboratoria, de conservensector, suikerfabrieken enz. Dit zijn stofzuigers ook onder hoge druk, zuigfilters, gecentraliseerde en verrijdbare ATEX, zuigarmen, modulaire filters, afzuigkappen en nog veel meer. Er is geen gebrek aan systemen die zijn uitgerust met explosieveilige panelen en apparaten, onderdrukkers, detectiesystemen enz.

Zuigsystemen kopen doet u bij Dextools

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.
Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.
Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.
Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Heeft u vragen over een zuigsystemen? neem dan contact met ons op.