Stofafzuigsystemen

Stofafzuigsystemen zijn industriële ontstoffingssystemen voor stof

We voeren stofafzuigsystemen uit voor verschillende industrieën (bijv. Energietechniek, metallurgie, grondverzet, evenals chemische, voedings- en houtbewerkingsindustrieën). Afhankelijk van de wensen van de klant voeren we projecten uit in het ‘turnkey’-systeem (alle projectfasen van ontwerp tot productie en montage van systeemelementen, inbedrijfstelling en service) of in de door de investeerder aangegeven scope (bijv. Ontwerp van stof afzuigsysteem plus fabricage van een afzuigeenheid). Door onze ruime ervaring in explosieveiligheidsoplossingen, leggen wij speciale nadruk op systemen voor het afzuigen van brandbare en explosieve stoffen, gassen, vloeistofdampen en hybride mengsels.

Zakfilter INFA-JET AJN met pneumatische jetpulsreiniging, Industriële ontstoffingssystemen Stofafzuigsystemen - Stofafscheiders
Trilfilter INFA-BOY IFB
Silofilter INFA-JETRON AJB

Voorbeelden van stofafzuigsystemen

Industriële ontstoffingssystemen Stofafzuigsystemen - Stofafscheiders

stofafzuigsystemen voor staal bedrijf

Ontstoffingseenheid ontworpen en geleverd in het “turnkey” -systeem aan de productievestiging van een staal produktie bedrijf. Het stofafzuigsysteem is aangepast aan de eisen van explosieveiligheid (ATEX richtlijnen). De filtereenheid is beschermd tegen stofexplosie-effecten door vlamloze explosieontluchting en explosie-ontkoppeling (terugslagklep). Wij bieden dus stofafzuigsystemen in een ATEX zone!

Industriële ontstoffingssystemen Stofafzuigsystemen - Stofafscheiders

Stofafzuigsysteem voor energiecentrale

Koolstoffilter beschermd tegen explosie-effecten door een explosiedumpsysteem en een explosie-ontkoppelingssysteem zoals geleverd aan een energiecentrale. De “turnkey” levering omvatte ontwerpen voor alle werken, fabricage van de ontstoffingseenheid en pijpleidingen, aansluiting van het stofafzuigsysteem op het gedistribueerde controlesysteem van de energiecentrale, voorbereiding van een as-built explosierisicobeoordeling.

filterunit en ATEX

Stofafzuigsystemen in explosieveilige uitvoering

Vanwege onze ruime ervaring met explosieveiligheidsoplossingen, leggen wij speciale nadruk op systemen voor het afzuigen van brandbare en explosieve stoffen, gassen, vloeistofdampen en hybride mengsels. In dergelijke gevallen passen we zowel de preventieve oplossingen die het risico op explosie beperken als de wettelijk vereiste explosieveilige systemen toe (explosiedemping, explosieontlasting, explosie-ontkoppeling).

Net als bij de werken aan het ontwerp en de uitvoering van stofafzuigsystemen, kunnen ook aspecten die verband houden met de systeemveiligheid worden uitgevoerd in het “turnkey” -systeem of selectief, afhankelijk van de behoeften van de investeerder.

Opmerking – explosiegevaar

Wanneer in het proces brandbare stoffen, gassen, dampen of hybride mengsels voorkomen, bestaat er een ernstig explosiegevaar. Dit fenomeen kan leiden tot vernietiging van de ontstoffingseenheid, evenals van de hele installatie (meestal wordt het veroorzaakt door de voortplanting van de explosiegolf naar het resterende deel van het systeem, een secundaire explosie of een brand als gevolg van de explosie) . Overeenkomstig de Europese regelgeving moeten dergelijke installaties afdoende worden beschermd tegen explosie-effecten.

Besturing en automatisering - stofafzuigsystemen

 
Onze expertise stelt ons in staat om besturingssystemen te leveren voor procesinstallaties, met name voor stofafzuiging en centrale vacuüminstallaties. De voorgestelde oplossingen zijn gebaseerd op programmeerbare logische controllers die het mogelijk maken om de bedrijfsomstandigheden van het systeem flexibel aan te passen aan de eisen van de klant en het proces.

In het geval van afzuiging van brandbaar en explosief stof, dampen van vloeistoffen en gassen, waarbij de toepassing van explosieveilige systemen vereist is, worden deze systemen gecombineerd met het mastercontrolesysteem.

Besturingssystemen kunnen zijn uitgerust met alfanumerieke displays voor het weergeven van bedrijfsgegevens en met timers voor geselecteerde apparaten. Afstandsbediening AAN / UIT-boxen met startgereedheidssignalering en bedrijfssignalering worden toegepast voor faciliteiten met verspreide servicelijnen.

Het besturingssysteem bewaakt ook de bedrijfsomstandigheden van het systeem en beschermt het systeem tegen bediening met toegestane parameteroverschrijding. Het overschrijden van toegestane parameters kan aan operators worden gesignaleerd en als er niet wordt gereageerd, wordt het systeem automatisch uitgeschakeld.

Besturing stofafzuigsystemen

Heb je nog vragen over stofafzuigsystemen?

Bezoek ons

Waarderweg 54, haarlem

bel ons

023- 5530315 of 06-46808297

stuur een email

info@dextools.nl

has been added to the cart. View Cart
Chat openen