Stoffilters kopen voor uw industrieel stofafzuigsysteem

Wilt u stoffilters kopen voor uw stofafzuigsysteem? Dan bent u bij Dextools aan het goede adres. Maar wat zijn eigenlijk stoffilters en waar dienen deze voor?

Soms aangeduid als een stofafscheider, zijn stoffilters ontworpen om deeltjes uit de lucht te verwijderen. Voor huizen die vatbaar zijn voor schimmels of gezinnen die last hebben van allergieën, astma of andere aandoeningen van de luchtwegen, kan een stoffilter van onschatbare waarde zijn. In sommige gevallen is het een medische noodzaak. Dit kan ook waar zijn in een kantooromgeving, en werkgevers worden zich meer bewust van het belang van luchtkwaliteit.

Hoewel sommige ontwerpen in huizen en kantoren worden gebruikt, wordem stoffilters vaak in een industriële omgeving gebruikt. Een dergelijk filter kan meer dan alleen stof verwijderen, waardoor verder schonere lucht mogelijk is. Uiteraard maakt schonere lucht het milieu veiliger voor werknemers. Het helpt echter ook apparatuur en producten te beschermen, waardoor stoffilters een belangrijke rol spelen in veel commerciële omgevingen.

Stofbeheersing is belangrijk, maar een stoffilter kan veel meer, zoals het beheersen van niet alleen typisch stof en andere deeltjes, maar ook dampen, dampen en andere verontreinigende stoffen. Zelfs sommige chemicaliën kunnen door stoffilters worden vastgehouden, als ze daarvoor zijn ontworpen. Het filteren van geuren is zeker een pluspunt. Afgezien van het verzamelen van de kleinste verontreinigende stoffen, kan een stoffilter ook worden gebruikt om iets grotere deeltjes, zoals hout- of metaalspaanders, zaagsel en stof van metaalverwerking te filteren.

Stoffilter kopen? Hoe kies je nu het juiste filter?

Aan de hand van de volgende criteria kunnen wij het juist stoffilters selecteren:

Stofsoort en filterbelasting: Het is zinloos om een grote luchthoeveelheid met een klein filteroppervlak te filteren omdat dan de poriën van het filtermedium snel verstoppen.

Fijn poedervormig versus vezelachtig stof: Een stoffilter in de textiel- of houtindustrie moet vanwege de vezelachtige structuur van het stof anders zijn opgebouwd dan een filter voor fijne poeders.

Geen externe stofuitstoot: Filtersystemen van Dextools opereren in nagenoeg 100% van de gevallen geheel in onderdruk; dat wil zeggen dat pas als laatste fase in het systeem de ventilator wordt geplaatst. Eventuele lekkages in het systeem, leidingwerk of filteromkasting veroorzaken daardoor nooit stofuitstoot naar de omgeving.

Filteroppervlak: Fijne poeders (zoals kalk, suiker, melkpoeder) worden door ons gefilterd met een patronenfilter. Hiermee zijn we in staat om extreem veel filteroppervlak in een compacte ruimte te plaatsen.

Gevaarlijke stoffen: Indien stoffen kleverig, nat of explosiegevaarlijk zijn dan adviseert Dextools altijd om voor een specifiek, daarvoor geschikt, stoffilter te kiezen. Wanneer het stof of de gehele luchtstroom vochtig is kiezen wij voor een natwasser om de lucht te reinigen.

Stoffilters kopen doe je natuurlijk bij "De filter specialist" Dextools

Filtersystemen voor alle behoeften. Ontstoffingsoplossingen van Dextools zijn van toepassing op vele industrieën, verwerkingsprocessen en zeer verschillende toepassingen. Het productspectrum omvat een filterinstallatie, ontworpen als zakfilter , zakfilter , patroonfilter , cassettefilter , geplooid elementfilter , veiligheidsfilter , vacuümtransporteur en laadsystemen.

Dextools biedt een professionele allround service. Wij zijn uw partner voor oplossingen voor stofverwijdering, voor de aanschaf en opslag van reserve- en slijtageonderdelen, voor diensten en maatregelen voor de modernisering van uw filtersysteem, voor de inbedrijfstelling en het onderhoud van uw filterapparaten. Wij bieden professionele service met als doel langdurige klanttevredenheid.

Omdat stilstand van het filtersysteem kosten met zich meebrengt, zorgen wij voor de benodigde onderdelen en verzekeren wij u van een snelle levering van de benodigde materialen. Ons team van reserveonderdelen voldoet onmiddellijk aan uw verzoek om reserveonderdelen en zorgt samen met de logistiek en onze serviceteams voor een zo snel mogelijke levering en montage.

Wilt u stoffilers kopen of heeft u een vraag?

Heeft u vragen over een stoffilter of wilt u een stoffilters kopen neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bezoek ons

Waarderweg 54, haarlem

bel ons

023- 5530315 of 06-46808297

stuur een email

info@dextools.nl

LATEST PRODUCTS

"Dextools, passie voor techniek"

De specialist in het oplossen van complexe proces, verpakking & filter-uitdagingen