De gevaarlijke gevolgen van luchtverontreiniging

Als u of een geliefde in een productiefaciliteit werkt, is de kans groot dat u beschermingsmaskers moet dragen om inademing van gevaarlijke deeltjes te voorkomen. Luchtverontreiniging inademen is gevaarlijk! Blootstelling aan inhaleerbare giftige deeltjes kan een negatief effect hebben op uw longen en hart. Kleine deeltjes met een diameter van minder dan 10 micrometer kunnen diep in uw longen dringen en mogelijk in uw bloedbaan terechtkomen. Werknemers die lijden aan hart- of longaandoeningen zoals congestief hartfalen of astma lopen meer risico op deze gezondheidsproblemen. Daarom moet luchtverontreiniging voorkomen worden.

Als u op zoek bent naar manieren om de hoeveelheid fijnstofblootstelling (luchtverontreiniging) in uw instelling te verminderen, neem dan vandaag nog contact op met de experts van Dextools. We bieden een grote selectie luchtreinigingsproducten voor verschillende industrieën, waaronder fabrikanten van composiet, laswerk en metaalbewerking, en we kunnen u helpen bij het kiezen van de beste luchtreinigingsoplossingen voor uw faciliteit of magazijn.

Zure regen door luchtverontreiniging

Zure regen, ook wel zuurafzetting genoemd, is een brede term die elke vorm van neerslag met zure componenten omvat. Dit wordt mede veroorzaakt door luchtverontreiniging. Zure regen wordt gevormd wanneer zwaveldioxide en stikstofoxiden in de atmosfeer worden uitgestoten en worden meegevoerd door luchtstromen of wind. Deze twee elementen kunnen reageren met water, zuurstof en andere chemicaliën om zowel zwavelzuur als salpeterzuur te vormen. Dit kan regen, sneeuw, hagel of zelfs stof veroorzaken dat schadelijk en zuur is. De belangrijkste bronnen van zwaveldioxide en stikstofoxiden in de atmosfeer worden vaak veroorzaakt door:

  • Het verbranden van fossiele brandstoffen die nodig zijn om elektriciteit op te wekken. Ongeveer twee derde van het zwaveldioxide en een vierde van het stikstofoxide in de atmosfeer is afkomstig van elektrische stroomgeneratoren.
  • Motorvoertuigen en zware productieapparatuur.
  • Andere verwerkende industrieën en olieraffinaderijen.

Dextools verminderd de luchtverontreiniging

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Als u hulp nodig heeft bij het kiezen van de beste oplossingen voor luchtverontreiniging voor uw magazijn of productiefaciliteit, neem dan vandaag nog contact op met Dextools!