Laser- en plasma- afzuiging

Wij zorgen voor afzuiging en filtratie van schadelijke stoffen door tijdens het verspanen van het materiaal met laser of plasma dampen af ​​te zuigen in de vorm van dampen en uitlaatgassen, die vrijkomen bij het snijden van het materiaal. De afzuiging is aangesloten op afzuigtafel en zorgt voor afzuiging van uitlaatgassen van onderaf. Bij laser- en plasma afzuiging maken ook stofdeeltjes, deeltjes van verdeeld materiaal en vonken deel uit van de afgezogen dampen.

We rusten het filtersysteem uit met een vonkafscheider, waardoor het risico op doorbranden van het filter wordt verkleind. We gebruiken patroon- of textielfilters die altijd zijn uitgerust met regeneratie van filtermedia door middel van perslucht. Bij gebruik van een secundaire filtratiefase is het mogelijk om de gefilterde luchtafvoer van de laser of plasma terug te voeren naar de productiehal. Wij zorgen niet alleen voor de afzuiging uit verbrandingsmachines van metalen materialen, maar ook voor het snijden van plastic, leer, papier of andere lasergraveermachines.

Uitlaatcomponenten voor verbrandingsmachines

Het filter afzuiging systeem is uitgerust met een vonkafscheider die in de uitlaatpijpleiding is geplaatst. In de vonkenafscheider worden de uitlaatvonken en het grove vuil gescheiden voordat ze het filterapparaat binnendringen. De filtermedia zijn filterpatronen met materiaal dat bestand is tegen hoge temperaturen of filterweefselslangen. We kiezen het type filtermateriaal en de constructie van het filter op basis van het perspectief van de filtertechniek en op basis van de ruimtelijke mogelijkheden voor de locatie van de filterunit. Het filterapparaat is altijd voorzien van automatische regeneratie van filtermedium met perslucht. 

De regeneratie is automatisch in relatie tot het drukverlies van het filter. De afzuigventilator bevindt zich aan de zijkant van de gefilterde lucht. We kiezen de drukklasse van de ventilator op basis van de afstand tussen de brandende machine en het filterapparaat. We gebruiken meestal ventilatoren met een druk van 2 500 Pa tot 3 500 Pa. We verdelen de gefilterde lucht in de zomer- / wintermodus. De lucht wordt teruggevoerd naar de halruimte, waar deze in het winterseizoen met een secundair filter – een filtermantel – naar de ruimte wordt verdeeld. Tijdens de zomer wordt de gefilterde lucht naar buiten geblazen.

Dextools voor al uw afzuiging systemen

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Laten we samenwerken voor uw afzuiging!

Heeft u te maken met de afzuiging van een plasma- of lasersnijmachine, dan bieden wij u medewerking aan in de vorm van onze implementatie-ervaringen op basis van een portfolio van onze eigen filtratie-units. We zijn blij als u contact met ons opneemt.