Wij zorgen voor afzuiging en filtratie van schadelijke stoffen door tijdens het verspanen van het materiaal met laser of plasma dampen af ​​te zuigen in de vorm van dampen en uitlaatgassen, die vrijkomen bij het snijden van het materiaal. De afzuiging is aangesloten op afzuigtafel en zorgt voor afzuiging van uitlaatgassen van onderaf. Bij laser- en plasma afzuiging maken ook stofdeeltjes, deeltjes van verdeeld materiaal en vonken deel uit van de afgezogen dampen.

We rusten het filtersysteem uit met een vonkafscheider, waardoor het risico op doorbranden van het filter wordt verkleind. We gebruiken patroon- of textielfilters die altijd zijn uitgerust met regeneratie van filtermedia door middel van perslucht. Bij gebruik van een secundaire filtratiefase is het mogelijk om de gefilterde luchtafvoer van de laser of plasma terug te voeren naar de productiehal. Wij zorgen niet alleen voor de afzuiging uit verbrandingsmachines van metalen materialen, maar ook voor het snijden van plastic, leer, papier of andere lasergraveermachines.

Uitlaatcomponenten voor verbrandingsmachines

Het filter afzuiging systeem is uitgerust met een vonkafscheider die in de uitlaatpijpleiding is geplaatst. In de vonkenafscheider worden de uitlaatvonken en het grove vuil gescheiden voordat ze het filterapparaat binnendringen. De filtermedia zijn filterpatronen met materiaal dat bestand is tegen hoge temperaturen of filterweefselslangen. We kiezen het type filtermateriaal en de constructie van het filter op basis van het perspectief van de filtertechniek en op basis van de ruimtelijke mogelijkheden voor de locatie van de filterunit. Het filterapparaat is altijd voorzien van automatische regeneratie van filtermedium met perslucht. 

De regeneratie is automatisch in relatie tot het drukverlies van het filter. De afzuigventilator bevindt zich aan de zijkant van de gefilterde lucht. We kiezen de drukklasse van de ventilator op basis van de afstand tussen de brandende machine en het filterapparaat. We gebruiken meestal ventilatoren met een druk van 2 500 Pa tot 3 500 Pa. We verdelen de gefilterde lucht in de zomer- / wintermodus. De lucht wordt teruggevoerd naar de halruimte, waar deze in het winterseizoen met een secundair filter – een filtermantel – naar de ruimte wordt verdeeld. Tijdens de zomer wordt de gefilterde lucht naar buiten geblazen.

Dextools voor al uw afzuiging systemen

We zijn best trots om ons in de Benelux marktleider in de filtertechniek te mogen noemen. Met ruime ervaring heeft Dextools alle kennis in huis om op een kostenefficiënte wijze het beste stof afzuigsysteem te leveren. Zo zorgen we dat onze klanten zich geen zorgen hoeven te maken om vervuiling en gezondheidsschade op de werkvloer en realiseren we tegelijkertijd aanzienlijke kostenbesparingen en een optimale productie.

Wij leveren een brede range van stoffilters oplossingen zoals en trilling gereinigde stofafzuiging filters, afzuigarmen, afzuigbanken en ventilatoren voor een grote variëteit aan toepassingen in o.a. de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Na vele jaren ervaring in uiteenlopende industrieën te hebben opgedaan, weten we wat er nodig is om een schone en veilige werkomgeving te creëren en de geldende wet- en regelgeving na te leven. We bieden oplossingen voor schone lucht die voldoen aan de hoogste eisen en de veranderende behoeften binnen bedrijven. We dragen bij aan de verbetering van de werkomgeving, vermindering van de milieueffecten, terwijl tegelijkertijd een efficiëntere productie wordt gerealiseerd.

Laten we samenwerken voor uw afzuiging!

Heeft u te maken met de afzuiging van een plasma- of lasersnijmachine, dan bieden wij u medewerking aan in de vorm van onze implementatie-ervaringen op basis van een portfolio van onze eigen filtratie-units. We zijn blij als u contact met ons opneemt.