Proces afzuiging bij recyclingactiviteiten

We lossen het probleem van winning van recyclingactiviteiten op. Materiaalrecycling is een afvalbeheerproces dat leidt tot hergebruik. In het recyclingproces wordt het inputmateriaal altijd technologisch verdeeld in onbruikbaar afval en outputgrondstof, die wordt gebruikt voor de daaropvolgende cyclische verwerking. Vrijwel het hele recyclingproces gaat gepaard met een grote hoeveelheid stof, van de ontvangst van het materiaal tot het eindproduct van de verpakking.

Waar moet u op letten bij het winnen van recyclingactiviteiten?

Het is belangrijk om niets te vergeten, van de ontvangst van materiaal tot vulpunten, overlopen van bandtransporteurs, brekers, sorteerders en granulatoren. Elk technologisch onderdeel moet op zijn eigen specifieke manier worden uitgeput. Zelfs een slecht ontworpen of slecht gereguleerde extractieplaats kan een aanzienlijk verlies van eindproduct betekenen. We mogen de explosieve ruimte niet vergeten. Het is niet mogelijk om invoermateriaal duidelijk te definiëren, dus het is noodzakelijk om aan te nemen dat explosief materiaal kan worden uitgeput. We mogen de vochtigheid van het extractiemedium niet vergeten. Vooral in de winter kan vochtige lucht condenseren op de wanden van het filter en de trechter in de leidingen en filterapparatuur. Door condensaat bevriezen de roterende toevoerrails en het materiaal in de trechter. Om condensatie te voorkomen, moeten het filtersysteem en de aanzuigleiding thermisch geïsoleerd zijn en de trechter voorzien van verwarming.

Dextools voor uw proces afzuiging

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.