Industriële Metaaldetector systemen FBB/MBB

De serie FBB/MBB zijn Industriële Metaaldetector systemen voor vlakke en modulaire transportbanden (Transportbandinspectiesystemen). Platte en modulaire transportbandsystemen zijn beschikbaar voor toepassingen zoals flacons, flessen, verpakkingen en losse producten.

Beschrijving

Industriële Metaaldetector systemen FBB/MBB (Transportbandinspectiesystemen)

De serie FBB/MBB zijn Industriële Metaaldetector systemen voor vlakke en modulaire transportbanden (Transportbandinspectiesystemen). Platte en modulaire transportbandsystemen zijn beschikbaar voor toepassingen zoals flacons, flessen, verpakkingen en losse producten.

Metaaldetectie met uiterste precisie

Onze metaaldetectoren zijn speciaal ontwikkeld voor industriële omgevingen. Zodoende zijn wij nu in staat om uw producten en verpakkingen grondig en snel te analyseren. Hierdoor zijn de machines bijzonder goed geschikt voor producerende bedrijven in de voedingsindustrie. Zo is de detectiekop ongevoelig voor externe effecten, zodat er geen onnodige storing optreedt.

Kenmerken FBB/MBB systeem

 • Hoge gevoeligheid voor alle metalen
 • Geïntegreerde bedieningselementen voor lijnsnelheid en afwijzing
 • Hoge immuniteit voor omgevingsinterferentie
 • Automatisch leren en volgen van producteffect
 • Eenvoudig te onderhouden en te inspecteren
 • Digitaal instelbare bandsnelheid
 • Control Power Box beschikbaar volgens UL 508A en CSA-C22.2 nr. 14-05
 • Toepassingen: flacons; Flessen; Verpakking; Los product

Farmaceutische industrie en voedingssector

De farmaceutische en voedingssector omvat een ruim verscheidenheid van producten, zoals: pillen, capsules, zachte gels, pastilles en dergelijke meer. Deze producten worden geïnspecteerd om eventuele verontreinigende stoffen te elimineren die erin kunnen zitten, zodat die niet bij de consument terecht komen.

Typische verontreinigende stoffen die in de farmaceutische en voedingssector worden geïnspecteerd, zijn: alle metalen (ferro, non-ferro & roestvrij staal). Verder wensen bepaalde fabrikanten om de integriteit van de producten in de blister te inspecteren (gebroken of ontbrekend product). Dankzij inzicht in de uitdagingen waarmee elke sector en elke applicatie wordt geconfronteerd, kan CEIA machines ontwerpen die helpen om potentiële problemen aan te pakken en waarmee men de productietijd maximaal kan houden.

Waarom zijn de metaaldetector systemen de oplossing voor u?

 • Voedselveiligheid is een vereiste
 • Efficiënter produceren
 • Koppeling met meerdere machines mogelijk
 • Eenvoudig in te stellen en te bedienen

Dextools

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact voor vragen over de FBB/MBB metaaldetector systemen

Bent u geïnteresseerd in een metaaldetector? Of wilt u meer informatie over metaaldetectie? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder.