Afzuigen van olienevels bij industriële processen

Bij veel industriële processen komt er olienevel vrij, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid van werknemers en het milieu. Het afzuigen van deze olienevels is daarom van groot belang. Er zijn verschillende methodes om olienevels af te zuigen, afhankelijk van de aard van het proces en de omvang van de vrijkomende olienevel.

Een veel gebruikte methode is het gebruik van een afzuigsysteem met filters. Hierbij wordt de lucht met olienevel door filters geleid, waarbij de oliedeeltjes achterblijven op de filter. De schone lucht wordt vervolgens terug de ruimte ingeblazen. Het is belangrijk om de filters regelmatig te vervangen, zodat de capaciteit van het afzuigsysteem optimaal blijft.

Een andere methode is het gebruik van een centrifugaal afscheider. Hierbij wordt de olienevel door middel van centrifugale kracht van de lucht gescheiden en opgevangen in een opvangbak. De schone lucht wordt vervolgens terug de ruimte ingeblazen.

Naast deze methodes kan ook gebruik worden gemaakt van een combinatie van beide systemen. Hierbij wordt de olienevel eerst door een centrifugaal afscheider geleid en vervolgens door filters.

Het is belangrijk om bij het afzuigen van olienevels rekening te houden met de veiligheid van de werknemers en het milieu. Het afzuigsysteem moet voldoen aan alle geldende wet- en regelgeving en regelmatig worden onderhouden. Zo kunnen gezondheidsproblemen en milieuschade worden voorkomen.

Oplossingen voor het afzuigen van olienevels vindt u bij Dextools

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact

Heeft u vragen neem dan vrijblijvend contact met ons op.