Zakkenstortkabinet

Categorie:

Beschrijving

Zakkenstortkabinet

Een zakkenstortkabinet biedt een eenvoudige, stofvrije oplossing voor het handmatig leegstorten van plastic en papieren zakken. Het stortkabinet is ook een ergonomische oplossing voor het op werkhoogte handmatig legen van zakken als de volumes niet te groot zijn.

De Dextools zakkenstortkabinet bestaat uit een rooster met een steun gemonteerd op de voorzijde. Het rooster is gemonteerd op een trechter die wordt ondersteund door vier poten. Een gefabriceerde afdekkap met beschermdeur gemonteerd op de voorzijde bedekt de hopper en de grille. De Dextools zakkenstort is vervaardigd uit hoogwaardige materialen en wordt geleverd met of zonder geïntegreerde filterreinigings unit. In de versie met geïntegreerd stoffilter worden de filterelementen pneumatisch met perslucht gereinigd.

Werking van de zakkenstortkabinet

De operator plaatst de zak op de steun en duwt hem tegen de grille. Hij snijdt vervolgens de zak open met een verticale snede en schudt hem leeg. Terwijl de zakinhoud via een trechter in elk type feeder kan worden geloosd, wordt het stof dat ontstaat tijdens het legen gefilterd door de met een van ingebouwde ventilator voorziene, gereinigde stofcollector. De lege zak kan in de goot vallen aan de zijde die leidt naar de optionele Zakkencompactor.

De handmatige Zakkenstort is ontworpen om materiaalresten te minimaliseren. Hij voldoet aan een groot aantal toepassingen vanwege zijn modulaire ontwerp

Kenmerken zakkenstortunits

 • Materiaal: koolstofstaal, RVS 304L/316L.
 • Uitvoering met ingebouwd filter of aansluiting voor extern filter.
 • Opties voor filterelementen: patronen, ronde en elliptische zakken.
 • Filteroppervlak van 3 tot 22 m².
 • Verschillende trechtervolumes.
 • In hoogte regelbare trechterpoten.
 • ATEX versie zone 22 beschikbaar.
 • Ruimtebesparende afmetingen en compact gebruiksvriendelijk ontwerp
 • Ingebouwde van ventilator voorziene, met perslucht gereinigde, onderhoudsvriendelijke stofafscheider

Voordelen zakkenstortkabinetten

 • Gemakkelijke en snelle toegang tot inwendige delen voor reiniging
 • Ingebouwde van ventilator voorziene, met perslucht gereinigde, onderhoudsvriendelijke stofafscheider
 • Ruimtebesparende afmetingen en compact gebruiksvriendelijk ontwerp

Dextools voor alle bulkgoederen

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact voor vragen over een zakkenstortkabinet

Neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen over zakkenstortkabinetten of een offerte.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zakkenstortkabinet” te beoordelen