Hoe worden capsules voor vitamine gemaakt

Capsules voor vitamines worden gemaakt door het vullen van lege capsules met een poeder of vloeistof die de vitamines bevat. Het productieproces van capsules kan als volgt verlopen:

  1. Formulering: De grondstoffen voor de vitaminecapsules worden geselecteerd en gemengd om de gewenste hoeveelheid en kwaliteit van de vitamines te verkrijgen. Andere ingrediënten zoals vulstoffen, bindmiddelen en coatings kunnen ook worden toegevoegd om de capsule-inhoud te stabiliseren en om de vertering te verbeteren.
  2. Capsule vullen: Het mengsel wordt vervolgens in een capsule-vulmachine geplaatst, waar de lege capsules worden gevuld met het vitaminepoeder of -vloeistof.
  3. Capsule sluiten: Na het vullen worden de capsules gesloten met behulp van een capsule-sluitmachine, die de capsulehelften op elkaar drukt om een volledig gesloten capsule te vormen.
  4. Kwaliteitscontrole: De geproduceerde capsules worden onderworpen aan verschillende tests en analyses om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de specificaties en normen van de fabrikant en de overheid. Dit omvat vaak het testen van de gehaltes van de vitamines en mineralen, de stabiliteit van de capsules en de afwezigheid van verontreinigingen.
  5. Verpakking: De afgewerkte capsules worden verpakt in flesjes, blisterverpakkingen of andere verpakkingen en geëtiketteerd met informatie over de inhoud en de dosering. De verpakkingen worden vervolgens verzegeld en klaargemaakt voor distributie naar apotheken, drogisterijen en andere winkels.

Er zijn verschillende soorten capsules beschikbaar voor vitamines, zoals gelatine-capsules en vegetarische capsules, en het productieproces kan variëren afhankelijk van het type capsule en de fabrikant.

Machines voor het produceren van capsules koopt u bij Dextools

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.