By using our website, you agree to the use of our cookies.
By using our website, you agree to the use of our cookies.
0646808297 info@dextools.nl Waarderweg 54 08:00 - 17:00

Afzuigarm UNIVERSAL NO-SMOKE_NL

De telescopische UNIVERSAL NO-SMOKE afzuigarm wordt gebruikt in lasrookafzuigsystemen, gasafzuiging, aerosol, dampen, oliedampen, stofafzuiging etc.

Category:

Product Description

Afzuigarm UNIVERSAL NO-SMOKE_NL

De telescopische UNIVERSAL NO-SMOKE afzuigarm wordt gebruikt in lasrookafzuigsystemengasafzuiging , aerosol , dampen , oliedampen , stofafzuiging etc.

Werkingsprincipe van een afzuigarm

Door de gelede kap wordt de vervuilde lucht door de pijpen van de zuigarm gezogen, die in verschillende materialen verkrijgbaar zijn: verzinkt plaatstaal, krasvast gecoat, aluminium, RVS. Nadat de vervuilde lucht is afgevoerd naar het filtersysteem of rechtstreeks naar de hoogrendement-centrifugaalventilator , afhankelijk van de specifieke toepassingen.

De afzuigkap en leidingen van de UNIVERSAL NO-SMOKE afzuigarm worden verbonden door speciale, door ons gepatenteerde externe knikverbindingen en de NO-SMOKE FLEX flexibele buis met hoge weerstand. Dit zorgt voor een gemakkelijke en comfortabele beweging van de zuigarm.

Afzuigarm met koppelschotel

De UNIVERSAL NO-SMOKE afzuigarmen hebben ook een koppelschotel , waardoor  360 ° rotatie mogelijk is bij montage op een geschikte steun. Omdat de gewrichten extern zijn, stroomt de vervuilde lucht door het zuigkanaal in de zuigarm zonder gehinderd te worden door interne gewrichten of scharnieren.

Ook doordat de lengte van de slang die in de bochten wordt gebruikt wordt verkleind, zijn de belastingsverliezen ook aanzienlijk kleiner. Dit betekent minder stroomverbruik door de centrifugaal ventilator en dus energiebesparing. Een lagere kruissnelheid betekent ook minder geluid.

De UNIVERSAL NO-SMOKE afzuigarmen zijn verkrijgbaar in modellen van 1,3 m, 2,1 m, 2,7 m, 3 m en 4 m. Om verdere afstanden te bereiken, is een uitbreiding ” BANDIERA ” optioneel verkrijgbaar.

DEXTOOLS, EXPERTS IN PROCESVENTILATIE EN FILTERING

Met veel ervaring in het oplossen van procesextractietaken voor veel verschillende industrieën in heel de benelux zijn wij technisch bekwaam om geschikte intelligente oplossingen te leveren. Wij bieden een compleet concept van kennis, advies en producten. Ons productprogramma omvat oa componenten als afzuigarmen, afzuigtafels, ventilatoren, filterunits, elektrische producten, besturingen en ATEX-producten.

Onze producten hebben de taak om gas, rook, stof en spaanders van de operator te verwijderen om vervolgens de lucht te filteren voordat deze naar de omgeving wordt gestuurd of terug naar de operator.

Dextools ontwerpt en vervaardigt het voor u geschikte stofafzuigsysteem volledig op maat. Concreet bestaat het stofafzuigsysteem uit een afzuigarm, stoffilter en ventilator. Aan de hand van de volgende criteria ontwerpen we het juiste stofafzuigsysteem voor de stofafzuiging in uw productieruimte of werkplaats:

Uw wensen en de eisen van de overheid
Voor nagenoeg alle stofsoorten zijn maximaal aanvaardbare concentraties in de productieruimte vastgesteld (zogenoemde MAC-waarden). Tevens gelden er emissie-eisen voor de uitstoot van stof naar buiten waar uw stofafzuigsysteem aan moet voldoen.

Stofsoort voor stofafzuiging
Het stofafzuigsysteem wordt volledig afgestemd op de stofsoort die afgezogen moet worden. Zo wordt op basis van de stofsoort de benodigde luchtsnelheid berekend en wordt rekening gehouden met de eigenschappen van het stof: abrasief, hygroscopisch, toxisch, explosiegevaarlijk.

Bepalen van de hoeveelheid lucht
De afstand van het afzuigpunt ten opzichte van de stofbron bepaalt in grote mate de benodigde hoeveelheid lucht voor een effectieve vangst. Vervolgens is het van belang om rekening te houden met het aantal posities dat tegelijk afgezogen dient te worden.

Het meest geschikte en kostenvriendelijke filtersysteem
Het afgezogen stof dient via een filtersysteem te worden afgevoerd. Hierin is een grote variatie mogelijk van eenvoudige vervangbare filters tot slangenfilters en perslucht gereinigde patronenfilters.

Bepalen van de benodigde onderdruk
De benodigde onderdruk wordt bepaald door de leidinglengte naar het verst gelegen afzuigpunt, het filtersysteem, de uitblaasleiding, de regelkleppen en de bochten.

CONTACT voor vragen over afzuigarm

We staan ​​altijd klaar om uw vragen te beantwoorden.

Oplossingen voor schone lucht voor de werkplek …

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Afzuigarm UNIVERSAL NO-SMOKE_NL” te beoordelen
has been added to the cart. View Cart