Stofafzuigsystemen voor stof vrije en gezonde werkomgeving

Wij hebben stofafzuigsystemen voor verschillende industrieën (bijv. Energietechniek,  evenals chemische, voedings- en houtbewerkingsindustrieën).

Elk industrieel productieproces kent zijn specifieke oplossing voor het verwijderen van vrijkomende stofdeeltjes. Stelt uw bedrijf hoge eisen aan zuigkracht, efficiency, emissie en duurzaamheid?  In dat geval bieden de centrale stofzuigsystemen van Dextools uitkomst.

Met de combinatie van een centraal stofzuigsysteem en een hoogvacuüm filtersysteem voorkomt u op krachtige wijze de migratie van stof naar productiemachines en hun directe omgeving. Het vuil wordt rechtstreeks bij de bron verwijderd. Zo garandeert u een schone, gezondheidsvriendelijke en veilige werkplek.

 

Industriële ontstoffingssystemen Stofafzuigsystemen - Stofafscheiders

stofafzuigsystemen voor een staal bedrijf

Dit stofafzuigsysteem is ontworpen en geleverd aan de productievestiging van een staal productie bedrijf. Het stofafzuigsysteem is aangepast aan de eisen van explosieveiligheid (ATEX richtlijnen). De filtereenheid is beschermd tegen stofexplosie-effecten door vlamloze explosieontluchting en explosie-ontkoppeling (terugslagklep). Wij bieden dus stofafzuigsystemen in een ATEX zone!

Stofafzuigsysteem voor energiecentrale

Het koolstoffilter beschermd tegen explosie-effecten door een explosiedumpsysteem en een explosie-ontkoppelingssysteem zoals geleverd aan een energiecentrale. De “turnkey” levering omvatte ontwerpen voor alle werken, fabricage van de ontstoffingseenheid en pijpleidingen, aansluiting van het stofafzuigsysteem op het gedistribueerde controlesysteem van de energiecentrale, voorbereiding van een as-built explosierisicobeoordeling.

Industriële ontstoffingssystemen Stofafzuigsystemen - Stofafscheiders
filterunit en ATEX

Stofafzuigsystemen in explosieveilige uitvoering

Vanwege onze ruime ervaring met explosieveiligheidsoplossingen, leggen wij speciale nadruk op systemen voor het afzuigen van brandbare en explosieve stoffen, gassen, vloeistofdampen en hybride mengsels. In dergelijke gevallen passen we zowel de preventieve oplossingen die het risico op explosie beperken als de wettelijk vereiste explosieveilige systemen toe (explosiedemping, explosieontlasting, explosie-ontkoppeling).

Net als bij de werken aan het ontwerp en de uitvoering van stofafzuigsystemen, kunnen ook aspecten die verband houden met de systeemveiligheid worden uitgevoerd in het “turnkey” -systeem of selectief, afhankelijk van de behoeften van de investeerder.

Opmerking – explosiegevaar

Wanneer in het proces brandbare stoffen, gassen, dampen of hybride mengsels voorkomen, bestaat er een ernstig explosiegevaar. Dit fenomeen kan leiden tot vernietiging van de ontstoffingseenheid, evenals van de hele installatie (meestal wordt het veroorzaakt door de voortplanting van de explosiegolf naar het resterende deel van het systeem, een secundaire explosie of een brand als gevolg van de explosie) . Overeenkomstig de Europese regelgeving moeten dergelijke installaties afdoende worden beschermd tegen explosie-effecten.

Heb je nog vragen over stofafzuigsystemen?

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Bezoek ons

Waarderweg 54, haarlem

bel ons

023- 5530315 of 06-46808297

stuur een email

info@dextools.nl