By using our website, you agree to the use of our cookies.
By using our website, you agree to the use of our cookies.
0646808297 info@dextools.nl Waarderweg 54 08:00 - 17:00

Stofafzuigsystemen voor stof vrije en gezonde werkomgeving

Wij hebben stofafzuigsystemen voor verschillende industrieën (bijv. Energietechniek,  evenals chemische, voedings- en houtbewerkingsindustrieën).

Elk industrieel productieproces kent zijn specifieke oplossing voor het verwijderen van vrijkomende stofdeeltjes. Stelt uw bedrijf hoge eisen aan zuigkracht, efficiency, emissie en duurzaamheid?  In dat geval bieden de centrale stofzuigsystemen van Dextools uitkomst.

Met de combinatie van een centraal stofzuigsysteem en een hoogvacuüm filtersysteem voorkomt u op krachtige wijze de migratie van stof naar productiemachines en hun directe omgeving. Het vuil wordt rechtstreeks bij de bron verwijderd. Zo garandeert u een schone, gezondheidsvriendelijke en veilige werkplek.

 

Voorbeelden van stofafzuigsystemen

Industriële ontstoffingssystemen Stofafzuigsystemen - Stofafscheiders

stofafzuigsystemen voor een staal bedrijf

Dit stofafzuigsysteem is ontworpen en geleverd aan de productievestiging van een staal productie bedrijf. Het stofafzuigsysteem is aangepast aan de eisen van explosieveiligheid (ATEX richtlijnen). De filtereenheid is beschermd tegen stofexplosie-effecten door vlamloze explosieontluchting en explosie-ontkoppeling (terugslagklep). Wij bieden dus stofafzuigsystemen in een ATEX zone!

Stofafzuigsysteem voor energiecentrale

Het koolstoffilter beschermd tegen explosie-effecten door een explosiedumpsysteem en een explosie-ontkoppelingssysteem zoals geleverd aan een energiecentrale. De “turnkey” levering omvatte ontwerpen voor alle werken, fabricage van de ontstoffingseenheid en pijpleidingen, aansluiting van het stofafzuigsysteem op het gedistribueerde controlesysteem van de energiecentrale, voorbereiding van een as-built explosierisicobeoordeling.

Industriële ontstoffingssystemen Stofafzuigsystemen - Stofafscheiders
filterunit en ATEX

Stofafzuigsystemen in explosieveilige uitvoering

Vanwege onze ruime ervaring met explosieveiligheidsoplossingen, leggen wij speciale nadruk op systemen voor het afzuigen van brandbare en explosieve stoffen, gassen, vloeistofdampen en hybride mengsels. In dergelijke gevallen passen we zowel de preventieve oplossingen die het risico op explosie beperken als de wettelijk vereiste explosieveilige systemen toe (explosiedemping, explosieontlasting, explosie-ontkoppeling).

Net als bij de werken aan het ontwerp en de uitvoering van stofafzuigsystemen, kunnen ook aspecten die verband houden met de systeemveiligheid worden uitgevoerd in het “turnkey” -systeem of selectief, afhankelijk van de behoeften van de investeerder.

Opmerking – explosiegevaar

Wanneer in het proces brandbare stoffen, gassen, dampen of hybride mengsels voorkomen, bestaat er een ernstig explosiegevaar. Dit fenomeen kan leiden tot vernietiging van de ontstoffingseenheid, evenals van de hele installatie (meestal wordt het veroorzaakt door de voortplanting van de explosiegolf naar het resterende deel van het systeem, een secundaire explosie of een brand als gevolg van de explosie) . Overeenkomstig de Europese regelgeving moeten dergelijke installaties afdoende worden beschermd tegen explosie-effecten.

Besturing en automatisering voor stofafzuigsystemen

 
Onze expertise stelt ons in staat om besturingssystemen te leveren voor procesinstallaties / stofafzuigsystemen, met name voor stofafzuiging en centrale vacuüminstallaties. De voorgestelde oplossingen zijn gebaseerd op programmeerbare logische controllers die het mogelijk maken om de bedrijfsomstandigheden van het systeem flexibel aan te passen aan de eisen van de klant en het proces.

In het geval van afzuiging van brandbaar en explosief stof, dampen van vloeistoffen en gassen, waarbij de toepassing van explosieveilige systemen vereist is, worden deze systemen gecombineerd met het mastercontrolesysteem.

Besturingssystemen kunnen zijn uitgerust met alfanumerieke displays voor het weergeven van bedrijfsgegevens en met timers voor geselecteerde apparaten. Afstandsbediening AAN / UIT-boxen met startgereedheidssignalering en bedrijfssignalering worden toegepast voor faciliteiten met verspreide servicelijnen.

Het besturingssysteem bewaakt ook de bedrijfsomstandigheden van het systeem en beschermt het systeem tegen bediening met toegestane parameteroverschrijding. Het overschrijden van toegestane parameters kan aan operators worden gesignaleerd en als er niet wordt gereageerd, wordt het systeem automatisch uitgeschakeld.

Besturing stofafzuigsystemen

Heb je nog vragen over stofafzuigsystemen?

Dextools werkt al jaren samen met diverse leveranciers. In deze kruisbestuiving ontstaan producten die helemaal naar uw specificaties worden gemaakt. Door jarenlange ervaring en samenwerking weten wij precies welke eisen en eigenschappen van belang zijn en daar adviseren wij u graag in. Met Dextools aan uw zijde krijgt u de producten die u nodig heeft. Zo kunt u kiezen uit standaard- of maatwerk.

Bezoek ons

Waarderweg 54, haarlem

bel ons

023- 5530315 of 06-46808297

stuur een email

info@dextools.nl

has been added to the cart. View Cart