Afzuiging van schurend stof is een van de meest voorkomende toepassingen van luchtafzuig- en filtersystemen. Het malen van producten is een onderdeel van de meeste productie, niet alleen in de machinebouw. In de machinebouw en de automobielsector passen we de extractie van slijpmolens het vaakst toe voor metalen producten, wanneer lassen worden geslepen voordat ze worden geverfd. Slijpen hoeft niet zomaar een droog proces te zijn, waarbij we droge stofdeeltjes afzuigen, maar slijpen met koelemulsie wordt vaak toegepast bij CNC-bewerkingen.

Bij de productie van bouwelementen worden de draagvlakken van bakstenen en vele andere toepassingen geslepen. Het is typerend voor alle droge maalprocessen dat het gemalen materiaal zich grotendeels verspreidt in de werkruimte van de maalderij. Een efficiënt afzuigsysteem zorgt voor de verwijdering van stofdeeltjes in de filtereenheid en de bescherming van de gezondheid van de werknemers.

Ontwerp van een afzuigsysteem

Wanneer we een afzuigsysteem voor een slijpmachine ontwerpen, proberen we altijd het assortiment van de klant en de dimensionale lay-out van de slijpmolen te begrijpen. De individuele werkplekken van de slijperij verschillen meestal in de grootte van de werkruimte en het is noodzakelijk om voor elke werkplek de juiste hoeveelheden afvoerlucht te bepalen. De ideale oplossing voor kleine slijpruimtes is het gebruik van slijpafzuigtafels, die zorgen voor de stofafzuiging naar beneden in het werkblad van de tafel en tegelijkertijd naar het achterste deel van de tafel, weg van de molen. 

De individuele slijptafels worden vervolgens aangesloten op een centraal afzuigsysteem en aangesloten op een filterunit. Grotere maalruimtes of maalcabines zijn ideaal op te lossen door afzuiging van de vloer met gefilterde lucht in het bovenste gedeelte van de cabine. Door de zwaartekracht stofdeeltjes vallen spontaan op de vloer en door afzuiging van de vloer wordt de lucht in de maalruimte zeer snel en efficiënt gereinigd. Als het niet mogelijk is om afzuigkanalen op de vloer te installeren, is het mogelijk om afzuigkappen op de omtrekswanden van de schuurruimte te installeren. We gebruiken patroon- of textielfiltereenheden die altijd zijn uitgerust met automatische regeneratie van het filtermedium door middel van perslucht. 

Dextools voor uw afzuiging

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact