Controle van tabletten en capsules

Het controleren van de kwaliteit van tabletten en capsules is van groot belang in de farmaceutische en voedingssupplementen industrie. Het is essentieel om te zorgen dat de tabletten en capsules de juiste hoeveelheid werkzame stoffen bevatten en vrij zijn van verontreinigingen en afwijkingen in grootte, vorm en kleur.

Er zijn verschillende methoden om de kwaliteit van tabletten en capsules te controleren. Een veelgebruikte methode is het gebruik van inspectiemachines, zoals camera inspectiesystemen of inspectiemachines voor capsules en softgels. Deze machines maken gebruik van geavanceerde technologieën om de kwaliteit van de tabletten en capsules te inspecteren en eventuele afwijkingen te detecteren.

Een andere methode is het uitvoeren van chemische en fysische testen op de tabletten en capsules. Deze testen kunnen worden uitgevoerd om de juiste hoeveelheid werkzame stoffen te meten, evenals andere fysische eigenschappen, zoals hardheid, oplosbaarheid en disintegratietijd.

Het is belangrijk om te voldoen aan de GMP-normen en richtlijnen van de FDA bij het controleren van tabletten en capsules. Dit omvat onder andere het gebruik van gevalideerde testmethoden en het vaststellen van acceptatiecriteria voor de kwaliteitscontrole. Door te voldoen aan deze normen en richtlijnen kan worden gegarandeerd dat de tabletten en capsules veilig en effectief zijn en voldoen aan de eisen van de wetgeving.

Het is belangrijk om te investeren in de juiste apparatuur en methoden voor de controle van tabletten en capsules. Dit kan bijdragen aan de productie-efficiëntie, kostenbesparing en de kwaliteit van de producten. Daarnaast kan het helpen om de naleving van de GMP-normen en richtlijnen van de FDA te waarborgen.

Kortom, het controleren van de kwaliteit van tabletten en capsules is een cruciaal onderdeel van de farmaceutische en voedingssupplementen industrie. Door te investeren in de juiste apparatuur en methoden voor de controle van tabletten en capsules, kunt u ervoor zorgen dat de producten van uw bedrijf van de hoogste kwaliteit zijn en voldoen aan de eisen van de wetgeving.

Oplossingen voor controle van tabletten en capsules vindt u bij Dextools

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.