Multi-tip tooling toegepast door ADAMUS SA is een kosteneffectieve manier om de capaciteit van geproduceerde tabletten aanzienlijk te vergroten zonder te investeren in de nieuwe tabletpersen door het verminderen van:

  • arbeidskosten
  • onderhoudskosten
  • investeringskosten
  • energiekosten

Multi-tip tooling is beschikbaar in twee verschillende configuraties:

  • montage constructie – composiet
  • solide constructie – monoblock 

De keuze tussen deze twee opties hangt af van de toepassing, de wensen van de klant, de interne reinigingsprocedures en de technische haalbaarheid (de tabletafmetingen en het aantal tips).

Door gebruik te maken van gereedschap met meerdere punten, zou het aantal tabletten dat per revolveromwenteling wordt geproduceerd theoretisch het veelvoud moeten zijn van het aantal punten in de pons. Echter, vanwege de iets lagere revolversnelheid in verband met de noodzaak om meer matrijsgaten te vullen, kan de werkelijke capaciteit soms lager zijn. Afhankelijk van de producteigenschap kan de gemeten capaciteitstoename variëren, maar de gemiddelde waarden zijn ca. 1.5 voor dubbelpuntgereedschappen, 2.8 voor vierpuntsgereedschappen en 4.5 voor zespuntsgereedschappen.

Dextools Multi-tip tooling

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn

Dextools heeft twee afdelingen. Dit zijn de afdelingen filtertechniek en procestechniek. Filtertechniek omvat een brede range van stoffilters oplossingen zoals en trilling gereinigde stofafzuiging filters, afzuigarmen, afzuigbanken en ventilatoren voor een grote variëteit aan toepassingen in o.a. de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie. Procestechniek omvat vacuüm transportsystemen, systemen voor doseren / vullen en sorteren van bulk goederen, legen en vullen van big bags, legen van zakken, verpakken van producten en alles wat erbij komt kijken.

Contact voor vragen over Multi-tip tooling

Heeft u vragen over de Multi-tip tooling of wilt u een offerte aanvragen neem dat vrijblijvend contact met ons op.