Hoe kunt je een silo wegen?

Categorie: Filters

Een silo wegen kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van het type silo en de gewenste nauwkeurigheid van de meting. Hier zijn enkele gangbare methoden om een silo te wegen:

  1. Weegcellen: Weegcellen zijn sensoren die onder de silo worden geplaatst om het gewicht ervan te meten. Deze sensoren registreren de kracht die wordt uitgeoefend op de cel wanneer de silo wordt beladen of gelost. Het totale gewicht van de silo kan worden bepaald door de individuele metingen van de weegcellen op te tellen. Weegcellen worden meestal geïnstalleerd op de poten of het ondersteuningsframe van de silo.
  2. Druksensoren: Druksensoren kunnen worden gebruikt om de druk te meten in de benen of ondersteuningspunten van de silo. Door de drukmetingen te converteren naar een gewichtseenheid, kan het gewicht van de silo worden bepaald. Deze methode is vooral handig voor silo’s met meerdere poten of ondersteuningspunten.
  3. Load cells onder de voedingsinlaat: Als de silo wordt beladen via een transportschroef, transportband of ander voedingssysteem, kunnen weegcellen direct onder de voedingsinlaat worden geplaatst. Deze weegcellen meten het gewicht van het materiaal dat de silo binnenkomt en geven een indicatie van de hoeveelheid materiaal die wordt toegevoegd.
  4. Ultrasone niveaumeting: Ultrasone sensoren kunnen worden gebruikt om het niveau van het materiaal in de silo te meten. Door de hoogte en dichtheid van het materiaal te combineren, kan het gewicht van het materiaal in de silo worden berekend. Deze methode is minder nauwkeurig dan directe weging met behulp van weegcellen, maar kan voldoende zijn voor bepaalde toepassingen.

Het is belangrijk op te merken dat bij het wegen van een silo ook rekening moet worden gehouden met het gewicht van de silo zelf, evenals eventuele accessoires zoals leidingen, ladders en platforms. Deze factoren moeten worden gecompenseerd om een nauwkeurige meting van het materiaalgewicht te verkrijgen.

Het selecteren van de juiste weegmethode hangt af van verschillende factoren, zoals het type silo, de grootte, het materiaal dat wordt opgeslagen en de gewenste nauwkeurigheid van de meting. Het is raadzaam om advies in te winnen bij experts op het gebied van weegtechnologie om de meest geschikte weegmethode voor een specifieke silo-toepassing te bepalen.

Dextools voor het wegen van een silo

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze, waarbij niet alleen het optimaal functioneren van het systeem van belang is, maar ook o.a. de onderhoudsgevoeligheid ervan.

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Geef een reactie