Kan ik op een veilige manier explosiegevaarlijke stoffen en materialen opzuigen?

Categorie: Atex

Met een gecertificeerde ATEX stofzuiger is het mogelijk om op een veilige manier explosiegevaarlijke stoffen en materialen op te zuigen.

Waar let u op bij de keuze van een industriële stofzuiger (Explosievrij)?

Bij de keuze voor een EX stofzuiger dient u rekening te houden met een aantal criteria die bepalen wat voor type stofzuiger het beste aansluit bij uw situatie. U kunt hierbij denken aan:

  1. Type materiaal dat opgezogen moet worden (licht stofsoorten of zwaardere materialen)
  2. Het type filter
  3. Schudsysteem (automatisch of handmatig)
  4. Inhoud van de container
  5. Lengte van de slang 
  6. Type aandrijving
  7. ATEX zone

Filtermogelijkheden ATEX stofzuigers

ATEX Stofzuigers moeten zijn voorzien van antistatisch uitgevoerde filters, om gebruikt te kunnen worden in een ATEX omgeving. Zo hebben wij ATEX stofzuigers welke zijn voorzien van antistatisch uitgevoerde polyester sterfilters, antistatische polyester patroonfilters, antistatische polyester zakfilters en antistatische polyester sleeve filters. Voor elk type stof hebben wij de geschikte filters.

Dextools heeft twee afdelingen. Dit zijn de afdelingen filtertechniek en procestechniek. Filtertechniek omvat een brede range van stoffilters oplossingen zoals en trilling gereinigde stofafzuiging filters, afzuigarmen, afzuigbanken en ventilatoren voor een grote variëteit aan toepassingen in o.a. de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie. Procestechniek omvat vacuüm transportsystemen, systemen voor doseren / vullen en sorteren van bulk goederen, legen en vullen van big bags, legen van zakken, verpakken van producten en alles wat erbij komt kijken.

heeft u vragen over een gecertificeerde ATEX stofzuiger? Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie