Waar worden tabletten van gemaakt?

Categorie: Tabletten en capsules

Een tabletten kunnen diverse vormen en afmetingen hebben, bijvoorbeeld plat, bolvormig, driehoekig, oblong-tabletten. Ook zijn er stempels waarmee de tablet in de vorm van figuurtjes (bijvoorbeeld beertjes) kunnen worden geslagen. Om het breken van een tablet te vergemakkelijken, kan een tablet worden voorzien van een enkele of dubbele breukstreep.

Tabletten worden gemaakt door één vastgestelde dosis actief ingrediënt, samen met eventuele zoetstoffen, smaakstoffen, kleurstoffen, coating en tabletteerhulpstoffen (bv. bindmiddelen, desintegratiemiddelen, glijmiddelen), in een mal te persen. Wanneer het met het volume van één dosis niet mogelijk is om een tablet te maken van handzame afmetingen, wordt het actieve ingrediënt vermengd met vulstoffen om het volume te vergroten. Als vulstof wordt vaak gebruikgemaakt van lactose, sacharose of zetmeel.

Tabletten van voedingssupplementen worden meestal verpakt in een glazen of kunststof pot. Tabletten van geneesmiddelen worden verpakt in een blisterverpakking (doordrukstrip). Wanneer het wenselijk is dat het actieve ingrediënt geleidelijk door het lichaam opgenomen wordt, wordt een tablet met een ‘controlled release’-systeem gebruikt in plaats van een ‘gewone’ tablet.

Tabletpersen

kg-pharma biedt tabletpersen aan die ontworpen zijn voor R&D-doeleinden en de productie van kleine batches. Uniek is de FlexAdapt-rotor, die een moeiteloze verandering van tabletvormen mogelijk maakt. kg-pharma vertrouwt op Duitse engineering en Europese productie: bewezen kwaliteit, hoogopgeleide medewerkers en uitstekende productieflexibiliteit.  Sinds 2006 innovatieve ontwikkelen zij tabletpersen. Vandaag rekenen we op jarenlange ervaring in de farmaceutische industrie. Onder onze klanten bevinden zich de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld.

Wilt u meer weten over de tabletpersen neem dan contact met ons op.

Geef een antwoord