Wat is een blaastransport systeem?

Categorie: Bulkhandeling

Een blaastransportsysteem, ook wel bekend als een pneumatisch transportsysteem of een luchttransporteursysteem, is een systeem dat gebruikmaakt van luchtstroom om bulkmaterialen te verplaatsen. In plaats van het traditionele transportmiddel zoals transportbanden of schroeftransporteurs, maakt een blaastransportsysteem gebruik van gecontroleerde luchtstromen om materialen te verplaatsen.

Hier is een overzicht van hoe een blaastransportsysteem typisch werkt:

  1. Creëren van luchtstroom: Het blaastransportsysteem maakt gebruik van een luchtbron, zoals een compressor of een ventilator, om lucht onder druk te genereren. Deze lucht wordt vervolgens door buizen of kanalen geleid naar de gewenste locatie waar materialen moeten worden verplaatst.
  2. Materiaalbelading: Het bulkmateriaal dat moet worden getransporteerd, wordt geladen in een laadpunt of trechter dat is verbonden met het blaastransportsysteem. Dit kan handmatig gebeuren of via een geautomatiseerd voedingssysteem, zoals een transportschroef of een transportband.
  3. Materiaalverplaatsing: De luchtstroom wordt gereguleerd en gericht naar de juiste kanalen of buizen die zich in het transportsysteem bevinden. De luchtstroom duwt het bulkmateriaal voort terwijl het door het systeem beweegt. De luchtstroom kan worden gecontroleerd met behulp van kleppen, regelkleppen en andere apparatuur om de snelheid en richting van de materiaalstroom aan te passen.
  4. Filtratie en scheiding: Tijdens het transport kunnen deeltjes, stof of ander ongewenst materiaal in de luchtstroom aanwezig zijn. Daarom kan het blaastransportsysteem zijn uitgerust met filters, zeven of andere scheidingsapparatuur om deze ongewenste stoffen uit de lucht te verwijderen voordat de lucht wordt afgevoerd.
  5. Materiaalontlading: Aan het eindpunt van het blaastransportsysteem wordt het bulkmateriaal afgeleverd op de gewenste bestemming, zoals een opslagtank, een silo, een verpakkingsmachine of een andere verwerkingsapparatuur. De luchtstroom wordt gescheiden van het materiaal en kan worden afgevoerd naar buiten of worden gerecirculeerd in het systeem.

Blaastransportsystemen worden veel gebruikt in industriële toepassingen waar bulkmaterialen over lange afstanden moeten worden verplaatst. Ze bieden voordelen zoals het vermogen om materialen snel en efficiënt te transporteren, het minimaliseren van stofemissie, het verminderen van productverlies en het vergemakkelijken van automatisering in productieprocessen. Blaastransportsystemen worden vaak gebruikt in industrieën zoals voedselverwerking, chemie, farmacie en kunststofproductie.

Een blaastransport kopen doet u bij Dextools

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze, waarbij niet alleen het optimaal functioneren van het systeem van belang is, maar ook o.a. de onderhoudsgevoeligheid ervan.

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Geef een reactie