Categorie: Procestechniek

Met een bulkwagenvuller of Dino kunt u producten verpakt in big bags en/of losgestorte bulkgoederen geautomatiseerd en stofarm verladen naar onder andere bulkwagens. Naast de intake van big bags en los gestorte bulkgoederen, is het ook mogelijk om octabins, (25kg)zakgoed te storten in de Dino bulkwagenvuller of gebruik te maken van een shovel, bobcat of front loader. Hierbij zijn hoogtes van 4 tot 6 meter te overbruggen. Als onderdeel van een optimale logistieke routing kunt u met een bulkwagenvuller in minder dan 30 minuten een bulkauto vullen.

Toepassingen van een bulkwagenvuller

Bulkwagenvullers variëren in hoogte en zijn te voorzien van opties die onder andere stofemissie tegengaan of de flow van een product bevorderen. Zo is vrijwel ieder type droog bulkgoed veilig en efficiënt te verladen. Voorbeelden zijn:

  • Treinwagons beladen met bijvoorbeeld pellets kunststofgranulaat.
  • Chemische poeders verladen.
  • Meel in big bags verladen.
  • Gerecyclede stoffen aanleveren.

De voordelen van bulkwagenvullers

Een bulkwagenvuller rekent af met onveilig werken en stelt u in staat om in minder tijd een grote(re) capaciteit te leveren. Met onze maatwerk bulkwagenvullers zijn specifieke eisen zoals hygiënisch of stofvrij verladen eenvoudig haalbaar. Bovendien kunt u met modulaire Dino bulkwagenvullers van Van Beek steeds flexibel inspringen op veranderende omstandigheden zonder een nieuwe machine aan te hoeven schaffen want iedere Dino kan tot jaren na aankoop nog uitgebreid worden met allerlei opties die op dat moment wenselijk zijn.

Wilt u meer informatie over de Dino bulkwagenvuller? Neem dan contact met ons op.