Wat is een industriële metaaldetector?

Categorie: Tabletten en capsules

Een industriële metaaldetector is een geavanceerd apparaat dat wordt gebruikt in verschillende industriële sectoren om metalen voorwerpen op te sporen die mogelijk aanwezig zijn in grondstoffen, producten of verpakkingsmaterialen. Het hoofddoel van een industriële metaaldetector is om de aanwezigheid van ongewenste metalen te detecteren en te signaleren, om zo de kwaliteit van producten te waarborgen en mogelijke veiligheidsrisico’s te verminderen.

Hier zijn enkele kenmerken en toepassingen van industriële metaaldetectoren:

Detectietechnologie: Industriële metaaldetectoren maken gebruik van verschillende detectietechnologieën, zoals inductiegebalanceerde detectie of de gepulste elektromagnetische velden, om metalen voorwerpen op te sporen. Ze zijn gevoelig voor de elektrische geleidbaarheid en magnetische eigenschappen van metalen.

Toepassingsgebieden: Deze metaaldetectoren worden gebruikt in diverse industrieën, waaronder voedselverwerking, farmaceutische productie, textiel, houtbewerking, verpakkingsindustrie en mijnbouw. Ze worden gebruikt om metalen verontreinigingen te detecteren in grondstoffen, zoals metalen fragmenten in voedselproducten, spijkers of schroeven in hout, metalen delen in textiel of metaaldeeltjes in farmaceutische producten.

Veiligheid en kwaliteitscontrole: Het detecteren van metalen verontreinigingen is essentieel voor de voedselveiligheid en het waarborgen van de kwaliteit van producten. Door het gebruik van industriële metaaldetectoren kunnen potentieel schadelijke voorwerpen, zoals stukjes metaal, naalden, draad of folie, worden opgespoord voordat ze de productie verlaten.

Productielijnintegratie: Industriële metaaldetectoren kunnen worden geïntegreerd in productielijnen, transportbanden of inspectiesystemen om een continue detectie van metalen verontreinigingen te waarborgen. Ze kunnen signalen afgeven, zoals een alarm of een stopsignaal, wanneer er een metaal wordt gedetecteerd, zodat passende maatregelen kunnen worden genomen.

Nauwkeurigheid en aanpassingsvermogen: Moderne industriële metaaldetectoren zijn vaak uitgerust met geavanceerde technologieën die de detectieprestaties optimaliseren, zoals digitale signaalverwerking, automatische productaanpassing en geavanceerde filtersystemen om ongewenste signalen te elimineren.

Het gebruik van industriële metaaldetectoren draagt bij aan de productkwaliteit, de consumentenveiligheid en het voldoen aan regelgeving en normen in verschillende sectoren. Ze helpen fabrikanten om metalen verontreinigingen op te sporen en te verwijderen, waardoor de kans op productbeschadiging, productterugroepingen en potentiële letsels voor consumenten wordt verminderd.

Dextools Procestechniek

Dextools procestechniek is de specialist in bulk handeling en het produceren van tabletten tot het verwerken ervan. De bulk handeling begint bij een automatisch zak openers of een big bag systeem. Dit ligt eraan hoe de grondstof wordt toegeleverd. Om de bulk goederen verder te verwerken hebben wij vacuüm transportsystemen , conveyors of pneumatische transportsystemen in het programma. Dit voor het doseren / vullen naar een tank, silo of andere productiehal. Indien gewenst kunnen wij ook weeginstallatie leveren. Wij kunnen het vacuüm systeem wegend maken of verzorgen een tussen bunker.  

Een tablet wordt geproduceerd op een tabletpers. Hierna gaat deze door een ontstoffer en een metaaldetectiesysteem. Uiteindelijk kan deze verpakt worden op een blistermachine of verpakt worden in een potje. Op de blistermachine kunnen wij een inspectiesysteem monteren. Dit inspectie systeem zorgt voor de extra kwaliteitscontrole. Hierbij kunnen onder andere de kleur, aanwezigheid, vervuiling en beschadiging gecontroleerd worden. Bij de farmaceutische verpakkingslijnen kunnen wij tabletten / capsules afvullen, maar ook poeder of vloeistof. Hierbij hebben wij de complete machinelijn. Deze kunnen ook als stand-alone machines verkocht worden. 

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact

Bent u geïnteresseerd in een metaaldetector? Of wilt u meer informatie over metaaldetectie? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder.