Wat is een schroeftransporteur?

Categorie: Bulkhandeling

Een schroeftransporteur, ook wel bekend als een spiraaltransporteur, is een mechanisch apparaat dat wordt gebruikt om bulkmaterialen, poeders, korrels en andere droge stoffen horizontaal of schuin te transporteren binnen een productieproces. Het maakt gebruik van een roterende schroef in een buis of trog om het materiaal voort te stuwen en te verplaatsen.

Hier zijn enkele kenmerken en functies van een schroeftransporteur:

Ontwerp en werking: Een schroeftransporteur bestaat uit een gesloten buis of trog waarin een helixvormige schroef is geplaatst. De schroef, ook wel spiraal genoemd, loopt over de volledige lengte van de buis en creëert een spiraalvormige kamer. Wanneer de schroef roteert, transporteert het materiaal dat in de kamer zit langs de lengte van de buis of trog.

Transportrichting: Schroeftransporteurs kunnen horizontaal, schuin of verticaal worden georiënteerd, afhankelijk van de specifieke toepassing en het transportvereiste. Horizontale schroeftransporteurs worden gebruikt voor het verplaatsen van materialen over korte afstanden, terwijl schuine of verticale schroeftransporteurs worden gebruikt voor het overbruggen van hoogteverschillen in het transportproces.

Flexibiliteit: Schroeftransporteurs zijn flexibel in termen van ontwerp en configuratie. Ze kunnen worden aangepast aan de vereisten van de specifieke toepassing, zoals de lengte, diameter, hellingshoek, materiaal van de buis, type spiraal en aandrijfsysteem. Ze kunnen ook worden aangepast aan omgevingsfactoren zoals hitte, vochtigheid en explosiegevaarlijke omgevingen.

Toepassingen: Schroeftransporteurs worden veel gebruikt in verschillende industrieën, waaronder voedselverwerking, landbouw, chemie, mijnbouw, farmacie en recycling. Ze worden gebruikt voor het transporteren van materialen zoals granen, zaden, meel, cement, chemicaliën, poeders, pellets en andere bulkmaterialen.

Voordelen: Schroeftransporteurs bieden verschillende voordelen, waaronder eenvoudige constructie, betrouwbaarheid, lage onderhoudsvereisten, efficiënt materiaaltransport, regelbare transportsnelheid en mogelijkheid tot automatisering en integratie in productielijnen.

Het gebruik van schroeftransporteurs vergemakkelijkt het transport van bulkmaterialen binnen productieprocessen, waardoor efficiëntie, productiviteit en kostenbeheersing worden verbeterd. Ze kunnen worden aangepast aan verschillende toepassingen en bieden een veelzijdige oplossing voor het verplaatsen van diverse droge bulkmaterialen in industriële omgevingen.

Dextools Procestechniek

Dextools procestechniek is de specialist in bulk handeling en het produceren van tabletten tot het verwerken ervan. De bulk handeling begint bij een automatisch zak openers of een big bag systeem. Dit ligt eraan hoe de grondstof wordt toegeleverd. Om de bulk goederen verder te verwerken hebben wij vacuüm transportsystemen , conveyors of pneumatische transportsystemen in het programma. Dit voor het doseren / vullen naar een tank, silo of andere productiehal. Indien gewenst kunnen wij ook weeginstallatie leveren. Wij kunnen het vacuüm systeem wegend maken of verzorgen een tussen bunker.  

Een tablet wordt geproduceerd op een tabletpers. Hierna gaat deze door een ontstoffer en een metaaldetectiesysteem. Uiteindelijk kan deze verpakt worden op een blistermachine of verpakt worden in een potje. Op de blistermachine kunnen wij een inspectiesysteem monteren. Dit inspectie systeem zorgt voor de extra kwaliteitscontrole. Hierbij kunnen onder andere de kleur, aanwezigheid, vervuiling en beschadiging gecontroleerd worden. Bij de farmaceutische verpakkingslijnen kunnen wij tabletten / capsules afvullen, maar ook poeder of vloeistof. Hierbij hebben wij de complete machinelijn. Deze kunnen ook als stand-alone machines verkocht worden. 

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.