Categorie: Tabletten en capsules

Om voedingssupplementen in precies de juiste dosering aan te bieden, wordenkruiden, poeders en extracten in een omhulsel gedaan. Een van deze omhulsels is een capsule. Meestal bestaat de capsules uit gelatine, een materiaal dat afkomstig is van varkens of runderen. Deze capsules zijn dus niet geschikt voor vegetariërs en veganisten. We kennen harde en zachte capsules. Harde capsules worden in het algemeen gebruikt voor supplementen in poedervorm. Zachte capsules lenen zich beter voor olieachtige substanties, zoals bijvoorbeeldvisolie. De capsules lossen op in de maag of dunne darm waar de werkzame stoffen vervolgens vrijkomen. De meeste mensen vinden capsules makkelijker in te nemen dan tabletten. Mocht dit nog steeds lastig zijn, dan kunnen capsules meestal worden opengemaakt om de inhoud met wat water of een maaltijd in te nemen.

Voedingssupplementen kunnen ook in een softgel worden aangeboden. Softgels lijken qua uiterlijk veel op capsules omdat ze een gladde buitenkant hebben. Softgels worden echter vaak van cellulose gemaakt. Hier komt veelal geen dierlijk materiaal aan te pas. Dat betekent dat softgels wel geschikt kunnen zijn voor vegetariërs en veganisten. Het blijft oppassen geblazen, want softgels kúnnen ook van gelatine zijn gemaakt. Net als bij capsules lost het omhulsel van softgels op in de maag of dunne darm, zodat de werkzame stoffen daar vrijkomen. Kruiden, poeders, oliën en extracten zitten vaak in capsules of softgels om een nare smaak te verdoezelen. Afhankelijk van de hulpstoffen in capsules en softgels krijgen ze een vertraagde afgifte of een verlengde werkingsduur.

Dextools Procestechniek

Dextoolsprocestechniekis de specialist in bulk handeling en het produceren van tabletten tot het verwerken ervan. De bulk handeling begint bij eenautomatisch zak openersof eenbig bag systeem. Dit ligt eraan hoe de grondstof wordt toegeleverd. Om de bulk goederen verder te verwerken hebben wijvacuüm transportsystemen,conveyorsof pneumatische transportsystemen in het programma. Dit voor het doseren / vullen naar een tank, silo of andere productiehal. Indien gewenst kunnen wij ook weeginstallatie leveren. Wij kunnen het vacuüm systeem wegend maken of verzorgen een tussen bunker.

Een tablet wordt geproduceerd op een tabletpers. Hierna gaat deze door een ontstoffer en een metaaldetectiesysteem. Uiteindelijk kan deze verpakt worden op een blistermachine of verpakt worden in een potje. Op de blistermachine kunnen wij een inspectiesysteem monteren. Dit inspectie systeem zorgt voor de extra kwaliteitscontrole. Hierbij kunnen onder andere de kleur, aanwezigheid, vervuiling en beschadiging gecontroleerd worden. Bij de farmaceutische verpakkingslijnen kunnen wij tabletten / capsules afvullen, maar ook poeder of vloeistof. Hierbij hebben wij de complete machinelijn. Deze kunnen ook als stand-alone machines verkocht worden. 

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.