Wat is zijn vacuümtransporteurs?

Categorie: Bulkhandeling

Vacuümtransporteurs, ook wel bekend als pneumatische vacuümtransporteurs, zijn apparaten die worden gebruikt om bulkmaterialen efficiënt en gecontroleerd te verplaatsen door middel van een luchtstroom op basis van vacuüm. Ze worden veel gebruikt in industriële omgevingen waar het nodig is om poeders, granulaten, korrels of andere droge materialen over korte of lange afstanden te transporteren.

Hier is hoe vacuümtransporteurs doorgaans werken:

  1. Creëren van vacuüm: Een vacuümtransporteur maakt gebruik van een vacuümbron, zoals een ventilator of vacuümpomp, om een lage drukomgeving te creëren in een transportsysteem of een gesloten pijpleiding. Dit zorgt voor een drukverschil tussen de omgeving en het transportsysteem, waardoor de materialen kunnen worden verplaatst.
  2. Materialen inzuigen: Het vacuümtransporteursysteem is verbonden met de bron van het bulkmateriaal, zoals een opslagsilo, een trechter of een big bag losstation. Door het lage drukverschil treedt er een zuigeffect op, waardoor het bulkmateriaal wordt geabsorbeerd in het transportsysteem.
  3. Transport door de pijpleiding: Het materiaal wordt door de pijpleiding van het vacuümtransporteursysteem verplaatst door middel van de luchtstroom op basis van het vacuüm. De luchtstroom fungeert als het transportmedium en draagt het materiaal mee door de pijpleiding.
  4. Filtratie en scheiding: Tijdens het transport worden de bulkmaterialen gescheiden van de luchtstroom in het vacuümtransporteursysteem. Dit kan worden bereikt door middel van filters, zeven of cyclonen, die het materiaal scheiden van de lucht voordat het wordt afgezet op de gewenste bestemming.
  5. Afzetten van het materiaal: Het bulkmateriaal wordt afgezet op de gewenste bestemming, zoals een opslagtank, een mixer, een verpakkingsmachine of een andere verwerkingsapparatuur. Het vacuümtransporteursysteem kan worden uitgerust met kleppen of andere regelmechanismen om het materiaal nauwkeurig te kunnen doseren en af te zetten.

Vacuümtransporteurs bieden verschillende voordelen, zoals het vermogen om materialen snel en efficiënt over lange afstanden te transporteren, het minimaliseren van stofemissie, het verminderen van productverlies en het vergemakkelijken van automatisering in industriële processen. Ze worden veel gebruikt in verschillende industrieën, waaronder de voedingsmiddelen-, farmaceutische, chemische en kunststofindustrie.

Dextools procestechniek

Dextools procestechniek is de specialist in bulk handeling en het produceren van tabletten tot het verwerken ervan. De bulk handeling begint bij een automatisch zak openers of een big bag systeem. Dit ligt eraan hoe de grondstof wordt toegeleverd. Om de bulk goederen verder te verwerken hebben wij vacuüm transportsystemen , conveyors of pneumatische transportsystemen in het programma. Dit voor het doseren / vullen naar een tank, silo of andere productiehal. Indien gewenst kunnen wij ook weeginstallatie leveren. Wij kunnen het vacuüm systeem wegend maken of verzorgen een tussen bunker.  

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn. 

Geef een reactie