Wat zijn afzuigarmen?

Categorie: Afzuigunits

Afzuigarmen, ook wel bekend als afzuigslangen, afzuigsystemen met flexibele armen of lasrookafzuigarmen, zijn flexibele slangen die worden gebruikt om lasrook, stof, dampen en andere schadelijke stoffen af te zuigen en af te voeren. Ze worden veel gebruikt in industriële omgevingen, zoals laswerkplaatsen, laboratoria, werkplaatsen voor houtbewerking en chemische processen, om de blootstelling aan schadelijke dampen en deeltjes te verminderen en een gezondere werkomgeving te creëren.

Afzuigarmen bestaan meestal uit de volgende componenten:

  1. Flexibele arm: De afzuigarm zelf is een flexibele slang die bestaat uit meerdere secties die in verschillende hoeken kunnen worden versteld. Deze flexibiliteit maakt het mogelijk om de arm naar de gewenste positie te buigen, waardoor het afzuigpunt dichter bij de bron van de vervuiling kan worden gebracht.
  2. Afzuigkap: Aan het uiteinde van de afzuigarm bevindt zich een afzuigkap of mondstuk dat is ontworpen om de vervuilde lucht op te vangen. De afzuigkap kan verschillende vormen en formaten hebben, afhankelijk van de specifieke toepassing en het type vervuilende stoffen dat moet worden afgezogen.
  3. Afzuigventilator: De afzuigarm is aangesloten op een afzuigventilator of een centraal afzuigsysteem dat de luchtstroom genereert om de vervuilde lucht af te zuigen. De afgezogen lucht wordt door het systeem geleid en kan worden gefilterd voordat het wordt uitgestoten of kan worden afgevoerd naar een externe locatie.

Afzuigarmen bieden verschillende voordelen, waaronder:

  • Flexibiliteit: De flexibele arm kan in verschillende richtingen worden bewogen en gepositioneerd om de afzuiging zo dicht mogelijk bij de bron van de vervuiling te plaatsen.
  • Lokale afzuiging: Afzuigarmen bieden lokale afzuiging bij de bron, waardoor de vervuiling direct bij de bron wordt afgevangen en de verspreiding ervan door de werkomgeving wordt verminderd.
  • Verstelbaarheid: De arm kan worden aangepast aan de specifieke behoeften en werkposities van de gebruiker.
  • Verminderde blootstelling: Door het afzuigen van de vervuilde lucht wordt de blootstelling van werknemers aan schadelijke dampen, rook of stof verminderd, wat kan leiden tot een gezondere werkomgeving.

Het gebruik van afzuigarmen kan helpen bij het waarborgen van de veiligheid en gezondheid van werknemers door de blootstelling aan schadelijke dampen en deeltjes te verminderen. Het is belangrijk om de afzuigarmen regelmatig te onderhouden, zoals het reinigen van de afzuigkappen en het controleren van de luchtstroom, om een effectieve werking te garanderen.

Afzuigarmen kopen doe je bij Dextools

We zijn best trots om ons in de Benelux marktleider in de filtertechniek te mogen noemen. Met ruime ervaring heeft Dextools alle kennis in huis om op een kostenefficiënte wijze het beste stof afzuigsysteem te leveren. Zo zorgen we dat onze klanten zich geen zorgen hoeven te maken om vervuiling en gezondheidsschade op de werkvloer en realiseren we tegelijkertijd aanzienlijke kostenbesparingen en een optimale productie.

Wij leveren een brede range van stoffilters oplossingen zoals en perslucht en trilling gereinigde stofafzuiging filters, afzuigarmenafzuigbanken en ventilatoren voor een grote variëteit aan toepassingen in o.a. de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie. Ook bieden wij voor diverse merken de filterzakken / patronen. Daarbij kunnen wij ook het onderhoud verzorgen.

“Door middel van onze producten en ons advies ontzorgen we u graag op het gebied van ontstoffing en luchtbehandeling. Samen met onze verkoopadviseurs en servicemonteurs zijn we altijd klantgericht op zoek naar oplossingen en verbeteringen.”

Geef een reactie