Wat zijn multiheadwegers?

Categorie: Bulkhandeling

Een multiheadweger, ook wel bekend als een multihead weegmachine, is een geavanceerd weegsysteem dat wordt gebruikt in de verpakkingsindustrie om nauwkeurig en efficiënt verschillende soorten producten te wegen en te doseren. Het maakt gebruik van meerdere individuele weegkoppen, die elk zijn verbonden met een centrale besturingseenheid.

Hier zijn enkele kenmerken en functies van een multiheadweger:

Weegprincipe: Een multiheadweger maakt gebruik van een combinatie van trillende weegbakken en loadcellen om het gewicht van het product te meten. Elke weegkop heeft een eigen trillende bak die het product in porties doseert. De loadcellen meten het gewicht van elke portie en verzenden de gegevens naar de centrale besturingseenheid.

Meerdere weegkoppen: Een multiheadweger is voorzien van meerdere weegkoppen, meestal variërend van 10 tot 24 koppen, afhankelijk van het specifieke model. Elke weegkop heeft zijn eigen weegbak en loadcel, waardoor gelijktijdig meerdere porties kunnen worden gewogen.

Snelheid en efficiëntie: Multiheadwegers zijn ontworpen om hoge doorvoersnelheden te bereiken. Terwijl het ene product wordt gewogen, bereidt de volgende weegkop zich al voor op het wegen van het volgende product. Dit maakt het mogelijk om snel en efficiënt grote hoeveelheden producten te wegen en te doseren.

Nauwkeurigheid en precisie: Door het gebruik van meerdere weegkoppen kan een multiheadweger zeer nauwkeurige metingen van het productgewicht bereiken. De weegkoppen worden zo afgesteld dat ze een optimaal weegbereik hebben, zodat ze zowel kleine als grote porties nauwkeurig kunnen wegen.

Software en besturing: Een multiheadweger is uitgerust met geavanceerde software en een centrale besturingseenheid die de weegprocessen beheert. De software kan worden geprogrammeerd met parameters zoals gewenst gewicht, snelheid en doseringen voor verschillende producten. De besturingseenheid regelt het doseren van elke weegkop en zorgt voor een nauwkeurige en consistente verdeling van het product.

Toepassingen: Multiheadwegers worden gebruikt in verschillende branches, waaronder voedingsmiddelen, farmacie, chemie en andere verpakkingsgerelateerde industrieën. Ze zijn geschikt voor het wegen en doseren van verschillende soorten producten, zoals snacks, granen, snoepgoed, noten, zaden, pasta, verse producten en meer.

Het gebruik van een multiheadweger biedt voordelen zoals efficiëntie, nauwkeurigheid en snelheid bij het wegen en doseren van producten in de verpakkingsindustrie. Het zorgt voor een consistente verdeling van het product en draagt bij aan de productiviteit en kwaliteit van het verpakkingsproces.

Dextools Procestechniek

Dextools procestechniek is de specialist in bulk handeling en het produceren van tabletten tot het verwerken ervan. De bulk handeling begint bij een automatisch zak openers of een big bag systeem. Dit ligt eraan hoe de grondstof wordt toegeleverd. Om de bulk goederen verder te verwerken hebben wij vacuüm transportsystemen , conveyors of pneumatische transportsystemen in het programma. Dit voor het doseren / vullen naar een tank, silo of andere productiehal. Indien gewenst kunnen wij ook weeginstallatie leveren. Wij kunnen het vacuüm systeem wegend maken of verzorgen een tussen bunker.  

Een tablet wordt geproduceerd op een tabletpers. Hierna gaat deze door een ontstoffer en een metaaldetectiesysteem. Uiteindelijk kan deze verpakt worden op een blistermachine of verpakt worden in een potje. Op de blistermachine kunnen wij een inspectiesysteem monteren. Dit inspectie systeem zorgt voor de extra kwaliteitscontrole. Hierbij kunnen onder andere de kleur, aanwezigheid, vervuiling en beschadiging gecontroleerd worden. Bij de farmaceutische verpakkingslijnen kunnen wij tabletten / capsules afvullen, maar ook poeder of vloeistof. Hierbij hebben wij de complete machinelijn. Deze kunnen ook als stand-alone machines verkocht worden. 

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Geef een reactie