Wat zijn multiheadwegers?

Categorie: Bulkhandeling

Multiheadwegers zijn een snelle, nauwkeurige en betrouwbare weegmachines, die gebruikt worden voor het verpakken van zowel food als non-food producten.

Het gebruiken van Multiheadwegers

Multiheadwegers werden in eerste instantie gebruikt voor het wegen van bepaalde groenten. Het gebruik ervan breidde zich exponentieel uit in de jaren zeventig en tachtig toen ze werden toegepast bij het snel wegen van snacks en zoetwaren in zakken. Wat cherrytomaatjes en chips gemeen hadden, was dat ze gemakkelijk door de machine en in de verpakking stroomden, met niet meer aanmoediging dan de zwaartekracht en een matig trillingsniveau van de feeders. Sindsdien zijn de nauwkeurigheid en relatieve snelheid uitgebreid naar veel producten die in de begindagen van de technologie als moeilijk te hanteren zouden zijn beschouwd.

Wie heeft het uitgevonden?

De multiheadwegers zijn uitgevonden en ontwikkeld door Ishida in de jaren 70 en gelanceerd in de voedingsindustrie over de hele wereld. Tegenwoordig is dit soort machines, dankzij zijn hoge snelheid en nauwkeurigheid, wijdverbreid in de verpakkingsindustrie en wordt het wereldwijd door een aantal fabrikanten geproduceerd. Sommige fabrikanten bieden complete verpakkingslijnen aan en integreren de multiheadweger met andere verpakkingsmachines , variërend van zakkenmakers (inclusief Vertical Form Fill en Seal zakkenmakers ) tot traysealers en inspectiesystemen.

Dextools Filtertechniek

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Geef een antwoord