Vacuüm transportsystemen in de farmaceutische industrie

Vacuüm transportsystemen zijn een belangrijke en innovatieve technologie in de farmaceutische industrie. Dit soort transportsystemen worden gebruikt voor het verplaatsen van grondstoffen, producten en afvalstoffen door het productieproces. Deze technologie is van groot belang voor de farmaceutische industrie, omdat het helpt om de kwaliteit van de producten te waarborgen en de efficiëntie van het productieproces te verhogen.

Vacuüm transportsystemen zijn ontworpen om materialen te verplaatsen zonder dat er lucht of andere verontreinigingen in het proces komen. Dit is belangrijk in de farmaceutische industrie, waar de producten zeer gevoelig zijn voor verontreinigingen en vervuiling. Door gebruik te maken van vacuümtransport wordt het risico op contaminatie aanzienlijk verminderd en wordt de veiligheid van het productieproces verhoogd.

Een vacuümtransportsysteem bestaat uit een netwerk van leidingen, kleppen en pompen. Het vacuüm wordt gecreëerd door een vacuümpomp die lucht uit het systeem zuigt. Hierdoor ontstaat er een lage druk die ervoor zorgt dat het materiaal door de leidingen wordt gezogen. De snelheid waarmee het materiaal wordt verplaatst, kan worden geregeld door de druk in het systeem te regelen. Dit zorgt voor een precieze en gecontroleerde manier van transporteren van grondstoffen, producten en afvalstoffen.

Vacuüm transportsystemen worden vaak gebruikt in verschillende fasen van het productieproces van farmaceutische producten. Zo worden ze bijvoorbeeld gebruikt om grondstoffen te transporteren van de opslagtank naar de productielijn. Ook worden ze gebruikt om het eindproduct te verplaatsen naar de verpakkingslijn of om afvalstoffen te verwijderen uit het productieproces.

Een groot voordeel van vacuümtransportsystemen is dat ze hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken zijn. Dit is van groot belang in de farmaceutische industrie, waar strikte hygiëne- en kwaliteitsnormen gelden. Doordat het systeem hermetisch afgesloten is, kan er geen lucht in het systeem komen en kunnen er geen verontreinigingen optreden. Dit zorgt voor een efficiënter en veiliger productieproces.

Een ander voordeel van vacuümtransportsystemen is dat ze flexibel zijn in het gebruik. Ze kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de fabriek en het productieproces. Zo kunnen ze bijvoorbeeld worden aangepast aan verschillende productvolumes en -dichtheden.

Er zijn ook nadelen aan het gebruik van vacuüm transportsystemen in de farmaceutische industrie. Het grootste nadeel is dat de apparatuur en het onderhoud van het systeem kostbaar kunnen zijn. Ook is het gebruik van vacuümtransport niet geschikt voor alle materialen en producten. Sommige producten kunnen niet worden getransporteerd door middel van vacuümtransport, omdat ze bijvoorbeeld te zwaar of te groot zijn.

Vacuüm transportsystemen koopt u bij Dextools

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact

Heeft u vragen neem dan vrijblijvend contact met ons op.