Zaagselafzuiging tijdens houtbewerking is een integraal onderdeel van de productie van elk houtproduct. Tijdens de verwerking is ruw hout zaagsel nat en zwaar en de methode van extractie en daaropvolgende verwerking is anders dan de extractie van droog zaagsel. We gebruiken vaak kleine mobiele zaagselafzuigers tot enkelvoudige houtbewerkingsmachines en ook centrale zaagselafzuigsystemen in houtproductiehallen. De daaropvolgende verwerking van zaagsel heeft een steeds hogere prioriteit.

Opslag van zaagsel in de silo voor de behoeften van uw eigen stookruimte of briketteren van zaagsel voor hun wederverkoop. Ons bedrijf projecteert en verwerkt kleine mobiele zaagselafzuigers, transportventilatoren, filterunits voor centrale zaagselafzuiging, silo’s voor zaagselopslag en hydraulische vloeren voor het verwijderen van zaagsel uit betonzaagsel en houtsnippers.

Centrale zaagselafzuiging

Bij het ontwerpen van centrale zaagselafzuiging proberen we altijd de functie van individuele machines en hun gebruik tijdens werkuren te begrijpen. De benodigde afzuigcapaciteiten worden in de meeste gevallen bepaald door de fabrikant van de houtbewerkingsmachines. We ontwerpen een centrale uitlaatpijp voor een debiet in het bereik van 18 tot 23 m / s. Voor machines die tijdens de productietijd minder worden gebruikt, plaatsen we afsluiters en schuifafsluiters, zodat deze machine kan worden losgekoppeld van het centrale afzuigsysteem en er afzuigvermogen wordt bespaard voor andere – actief gebruikte machines. 

Lokale afzuigen van zaagsel

Voor het lokaal afzuigen van houtbewerkingsmachines produceren wij krachtige mobiele afzuigers. Filterunits zijn in het ontwerp van mobiele zaagselafzuigers, in een massief industrieel ontwerp. De afzuigtransportventilator is gemaakt van staal en is langdurig bestand tegen de effecten van slijtage van uitgeput zaagsel en spaanders. Het filtergedeelte wordt opgelost met een inlaat in het bovenste gedeelte van de filterzak, wat zorgt voor ideale omstandigheden voor het scheiden van afgescheiden stof. De stofdeeltjes en het zaagsel worden door de luchtstroom naar beneden gedreven. Filtereenheden, G&G Wood BAG, zijn krachtige assistenten in timmerwerkplaatsen en in houtbewerkingsmachines voor eenmalig gebruik. Wij produceren mobiele zaagselafzuigers in varianten met een afzuigcapaciteit van 1800 m3 / u, 3000 m3 / u, 5000 m3 / u en 7000 m3 / u.

Ervaringen van klanten

  1. “Sinds we de zaagselafzuiging van Dextools hebben geïnstalleerd, is ons houtbewerkingsproces drastisch verbeterd. Het systeem zuigt al het zaagsel en stof direct af, waardoor onze werkplaats schoon en veilig blijft. Het krachtige afzuigsysteem zorgt ervoor dat er geen zaagselresten achterblijven op onze machines, waardoor de onderhoudskosten aanzienlijk zijn verminderd. We zijn onder de indruk van de efficiëntie en betrouwbaarheid van de zaagselafzuiging van Dextools en raden het ten zeerste aan aan andere houtbewerkingsbedrijven.”
  2. “De zaagselafzuiging van Dextools heeft onze houtbewerkingsactiviteiten naar een hoger niveau getild. Het systeem vangt al het zaagsel en stof op, waardoor onze werkomgeving schoner en gezonder is geworden. We kunnen nu efficiënter werken zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over de ophoping van zaagsel. De zaagselafzuiging van Dextools is betrouwbaar en eenvoudig te bedienen, wat ons werkproces aanzienlijk heeft vereenvoudigd. We zijn zeer tevreden met de resultaten en raden dit systeem aan aan andere houtbewerkingsbedrijven die streven naar een schone en georganiseerde werkruimte.”

Een zaagselafzuiging koopt u bij Dextools

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact