Olienevel afzuiging is een toepassingskenmerk van CNC-bewerking met behulp van een koelemulsie. Bij het bewerken met hogesnelheidsgereedschappen komt een grote hoeveelheid thermische energie vrij en daarom wordt een koelemulsie gebruikt om zowel het gereedschap als het werkstuk te koelen. In de CNC-machine wordt de koelemulsie verstoven in de vorm van een aerosol gevormd door microdruppeltjes van de koelemulsie. 

Tegelijkertijd verdampt de emulsie door hoge bewerkingstemperaturen. Bij verdamping van de emulsie ontstaan ​​oliedampen. Bij afwezigheid van afzuiging van de CNC-machine worden olie-emulsies en -dampen via lekken in de machinedeksel in de productiehal verspreid. Olienevel afzuiging kan lokaal worden gerealiseerd, waarbij elke CNC-machine is uitgerust met een eigen olienevel afscheider. 

Dextools voor uw olienevel afzuiging

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Laten we samenwerken

Bent u van plan om een ​​olienevel- of aerosoldampafzuigsysteem te implementeren, dan bieden wij u medewerking bij het ontwerp, de productie en de implementatie van de uitlaatgastechniek. We zijn blij als u contact ons opneemt.