Aluminium stofafzuiging

Het aluminiumstof dat vrijkomt bij het slijpen of polijsten van aluminiumprofielen creëerde samen met lucht een zeer explosief mengsel. Het aluminiumstof is niet alleen gevaarlijk in de lucht, maar ook in de afzettingen van dit stof in de machinekamer of in de slijpmachine en aluminium stofafzuiging is daarom heel belangrijk!

Aluminium stofafzuiging heeft vaste regels in afzuigsystemen. De regels worden bepaald door Europese ATEX-richtlijnen. Deze richtlijnen zijn wetgeving over het ontwerp, de verkoop en de werking van apparatuur en beveiligingssystemen voor gebruik op plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen. Bij het afzuigen van aluminiumstof is het noodzakelijk om de minimaal aanbevolen snelheid in de uitlaatpijp in acht te nemen om de vorming van afzettingen in de uitlaatpijp te voorkomen. Het filtersysteem moet zijn uitgerust met veiligheidselementen voor explosiebeveiliging. De aanzuigleiding moet zijn voorzien van bescherming tegen de overdracht van de drukgolf naar de afzuigbronnen. De hele set moet drukbestendig zijn, zodat een mogelijke explosie in de filterunit de afzonderlijke onderdelen niet heeft beschadigd en zodat er geen medewerkers rond het filter gewond raken.

Vermogensregeling tijdens aluminium stofafzuiging

Wij ontwerpen en vervaardigen de grootte van filters zoals vereist afzuigvermogen voor een specifieke machine. We proberen altijd de samenloop van individuele machines te begrijpen, wanneer meer dan één apparaat op het afzuigsysteem is aangesloten. Vanwege de minimumsnelheid die is vastgelegd in de ATEX-richtlijn, kan het afzuigvermogen niet worden geregeld door het aantal actief gebruikte machines met een centrale uitlaatpijp. Dit zou een vertraging van de uitlaatpijp betekenen en het systeem onbevredigend maken. Als het nodig is om de samenloop van uitlaatwerkplekken op te lossen, moeten we een systeem van afzonderlijke leidingen kiezen tussen de individuele werkplekken en de filterunit om de vereiste snelheid te bereiken.

Onze aluminium stofafzuiging units

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Laten we samenwerken

Als u een systeem voor aluminium stofafzuiging of ander explosief materiaal moet oplossen, bieden wij u medewerking bij het ontwerp, de productie en de implementatie van de afzuigtechniek. De implementatie bestaat uit onze producten en wij zijn volledig verantwoordelijk voor hun functionaliteit en veiligheid. We zijn blij als u contact met ons opneemt.