Europese Farmaceutische Richtlijn EU/2011/62 

De Europese Farmaceutische Richtlijn EU/2011/62 is een belangrijke wetgeving die is ontworpen om de veiligheid en kwaliteit van medicijnen in Europa te waarborgen. Deze richtlijn werd geïntroduceerd als een antwoord op de toenemende problemen met vervalsing van medicijnen en illegale handel in Europa.

De richtlijn vereist dat alle geneesmiddelen die in de EU worden verkocht, voorzien zijn van een unieke identificatiecode en anti-namaakverpakkingen. Dit zorgt ervoor dat elk product individueel kan worden getraceerd en geïdentificeerd, van de productie tot aan de patiënt.

De EU/2011/62 richtlijn bevat ook voorschriften voor de invoer en distributie van geneesmiddelen, en verplicht de lidstaten om effectieve inspectiesystemen en sancties in te voeren om te zorgen voor naleving van de wetgeving. Bovendien moeten alle betrokken partijen in de toeleveringsketen, zoals fabrikanten, groothandelaren, apothekers en distributeurs, voldoen aan de richtlijn.

De richtlijn heeft tot doel de patiënten te beschermen tegen de risico’s van vervalste medicijnen en illegale handel, terwijl tegelijkertijd de integriteit van de toeleveringsketen wordt versterkt. Dit draagt bij aan de kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid van geneesmiddelen in Europa.

Kortom, de EU/2011/62 Farmaceutische Richtlijn is een belangrijke wetgeving die de veiligheid en kwaliteit van medicijnen in Europa waarborgt. Deze richtlijn verplicht de invoering van unieke identificatiecodes en anti-namaakverpakkingen, evenals effectieve inspectiesystemen en sancties om te zorgen voor naleving van de wetgeving. Als je meer wilt weten over deze richtlijn en hoe deze van invloed kan zijn op jouw bedrijf, neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Dextools

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.