Hoe kunnen brandbare stofexplosies voorkomen worden?

Brandbaar stof is een verzameling deeltjes die, wanneer ze op een bepaalde manier gecombineerd worden, brandgevaar opleveren.  Dextools identificeert brandbaar stof als “een vast materiaal dat is samengesteld uit verschillende deeltjes of stukjes, ongeacht de grootte, vorm of chemische samenstelling, dat brand- of ontploffingsgevaar oplevert wanneer het in de lucht of een ander oxiderend medium wordt opgehangen in een bereik van concentraties.” Stofexplosies moeten ten alle tijden voorkomen worden. Wij bij Dextools hebben hier een oplossing voor.

Deze deeltjes zijn fijngemalen stukjes metaal of organisch materiaal. Het kunnen ook grotere stukken zijn, zoals vlokken, chips of brokken. Het kan zelfs een mengsel zijn van al deze deeltjes.

HOE KAN BRANDBAAR STOF EEN EXPLOSIE VEROORZAKEN? 

Brandbaar stof veroorzaakt explosies doordat de fijngemalen, brandbare deeltjes stagnerend in de lucht van een besloten ruimte zweven. Deze hoge concentratie brandbare materialen mengt zich niet goed met oxiderende gassen, zoals zuurstof.

De deeltjes en oxiderende gassen alleen veroorzaken geen verbranding. Er moet een ontstekingsbron zijn, zoals een vonk elektriciteit. Elk apparaat dat op een stopcontact is aangesloten, kan bijvoorbeeld een ontsteking zijn. Wanneer deze factoren op één lijn liggen, veroorzaakt brandbaar stof een explosie.

GANGBARE INDUSTRIEËN DIE MET BRANDBAAR STOF TE MAKEN HEBBEN 

Suiker. Koffie. Graan. Meel. Zetmeel. Titanium. Aluminium. Magnesium. Dit zijn voorbeelden van alledaagse voorwerpen die als brandbare materialen worden beschouwd. Mythbusters deed ooit een experiment over  de verbranding van koffiemelkpoeder . Bekijk het om wat schade te zien die dit kan veroorzaken!

Deze materialen zijn vaak absoluut essentieel voor het succes van een bedrijf, vooral een industrieel bedrijf. Omgevingen die bijzonder gevoelig zijn voor explosies van brandbaar stof zijn laboratoria zoals metaalbewerking, farmaceutica, pulp en papier, mechanica, houtbewerking, composiet, chemicaliën, voedsel en dranken en meer.

OPLOSSINGEN VOOR BRANDBARE STOFEXPLOSIES 

Implementeren van hoogwaardige luchtfiltratie 

Bedrijfseigenaren kunnen de angst voor een explosie snel elimineren door de gevaarlijke omstandigheden van de omgeving te verminderen. De oplossing voor een explosie van brandbare stof is om de elementen van de explosie zelf te elimineren.

Een eenvoudige manier om een ​​explosie te voorkomen, is door de lucht in beweging te houden. Explosies vinden plaats in gesloten omgevingen met stilstaande lucht. Een gesloten locatie betekent dat de deeltjes beperkt zijn om binnen bepaalde grenzen te bewegen. Een hoogwaardig luchtfiltersysteem zorgt ervoor dat deeltjes constant in en uit de kamer bewegen, wat beweging genereert en dus stagnatie voorkomt.

Hoe ziet een luchtfiltersysteem van hoge kwaliteit eruit? Een luchtzuiveringssysteem van hoge kwaliteit omvat onderdelen zoals droge of natte stofafscheiders, mistverwijderaars, een filtersysteem dat vervuilde deeltjes verwijdert, rookafzuigkits en filters (voor de hand liggende).

HOE HOOGWAARDIGE LUCHTFILTRATIE TE IMPLEMENTEREN 

Als eigenaar of exploitant van een bedrijf kunt u een explosie van brandbare stof helpen voorkomen door middel van een goed doordacht luchtfiltersysteem. Het is allereerst belangrijk om uw team veilig te houden. Ten tweede is het belangrijk om te voldoen aan de normen voor schone lucht.

Een manier om de juiste oplossing voor een luchtfiltersysteem van hoge kwaliteit te vinden, is om samen met een commerciële luchtfiltratie-expert het juiste schone-luchtsysteem voor uw bedrijf te vinden.

We werken samen met gerenommeerde leveranciers om kwaliteitsproducten tegen redelijke prijzen te brengen. Brandbaar stof is een ongelooflijk gevaarlijk onderdeel van industrieel werk en we willen niet dat het een last is om een ​​oplossing te implementeren.

Uiteindelijk bieden we continue ondersteuning voor de oplossingen en de producten. Uw houding is belangrijk voor ons en we willen u het beste geven tijdens uw hele ervaring.

Contact voor het voorkomen van stofexplosies

U kunt explosies van brandbaar stof in uw instelling voorkomen met een kwalitatief hoogstaand luchtfiltersysteem. Neem contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden voor luchtfiltratie- en stofopvangproducten.