Hoe werkt een Big bag losstation ?

Categorie: Bulkhandeling

Een Big bag losstation werkt volgens een aantal basisstappen om bulkmaterialen efficiënt uit een big bag te legen. Hier is een algemene beschrijving van hoe een typisch Big bag losstation werkt:

  1. Voorbereiding: Plaats de big bag op het losstation en zorg ervoor dat deze stevig is bevestigd en goed wordt ondersteund door het frame van het losstation. Controleer of alle veiligheidsvoorzieningen correct zijn ingesteld en dat eventuele stofafzuigingssystemen zijn ingeschakeld.
  2. Openen van de big bag: Open de vulslurf van de big bag en rol de manchetten indien nodig naar beneden. Dit geeft toegang tot het bulkmateriaal dat in de big bag is opgeslagen. Zorg ervoor dat de big bag veilig is geopend en dat er geen belemmeringen zijn voor het vrije stromen van het materiaal.
  3. Activeren van het losmechanisme: Activeer het losmechanisme van het losstation, dat kan bestaan uit een losschuif, een klep, een snijmechanisme of een vergelijkbaar systeem. Dit opent de uitgang van de big bag en zorgt ervoor dat het bulkmateriaal begint te stromen.
  4. Stofbeheersing: Terwijl het materiaal uit de big bag stroomt, zorgt het stofafzuigingssysteem ervoor dat stof en deeltjes worden opgevangen en afgevoerd. Dit minimaliseert de verspreiding van stof in de werkomgeving en zorgt voor een schonere en veiligere omgeving.
  5. Opvangen en verwerken van het materiaal: Het bulkmateriaal wordt opgevangen door een opvangsysteem, zoals een trechter, silo of transportband, dat is aangesloten op het losstation. Het materiaal kan verder worden verwerkt, opgeslagen of getransporteerd naar andere locaties voor verdere verwerking.
  6. Sluiten van de big bag: Zodra het grootste deel van het materiaal uit de big bag is gelost, kan het losmechanisme worden gesloten om de stroom te stoppen. Sluit de vulslurf van de big bag zorgvuldig om te voorkomen dat er stof of materiaal ontsnapt.
  7. Reiniging en onderhoud: Na gebruik moet het losstation worden gereinigd en onderhouden om de goede werking en hygiëne te waarborgen. Verwijder eventueel achtergebleven materiaal, reinig de oppervlakken en controleer of alle onderdelen in goede staat verkeren.

Het precieze werkingsprincipe van een Big bag losstation kan variëren, afhankelijk van het specifieke ontwerp en de functies van het losstation. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en ervoor te zorgen dat het losstation op de juiste manier wordt bediend om een veilige en efficiënte werking te garanderen.

Dextools Procestechniek

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van een Big bag losstation binnen uw industrie. Neem contact op met een van onze experts. Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Geef een reactie