Is het mogelijk om een ATEX gecertificeerde stofzuiger in te zetten voor het opzuigen van asbest?

Categorie: Atex

Ja, dit is mogelijk met een gecertificeerde ATEX stofzuiger welke is voorzien van het juiste HEPA veiligheidsfilter.

ATEX stofzuiger

Een industriële stofzuiger moet voldoen aan specifieke omstandigheden en wensen binnen uw bedrijf of bij uw opdrachtgever op locatie. Bij EXshop.nl vindt u een breed aanbod industriële ATEX stofzuigers voor ieder stofprobleem.

Het begrip ATEX omvat in de basis alle situaties waar een kans bestaat op gas- en stofontploffingsgevaar. De afkorting ATEX is afkomstig van twee Franse woorden ATmosphere EXplosible. Bedrijven en organisaties die werken in of te maken hebben met explosiegevaarlijke omgevingen dienen maatregelen te nemen zodat werknemers op een veilige manier hun werkzaamheden kunnen uitvoeren onder deze omstandigheden. Hierdoor zijn ATEX normen opgesteld. Een van deze normen is dat materialen, zoals bijvoorbeeld industriële stofzuigers, moeten voldoen aan bepaalde richtlijnen. Meer informatie over ATEX regelgeving vindt u elders op onze website

De stofzuigers in onze collectie zijn geschikt voor ATEX zone 0,1,2,20,21 of 22.

Over de ATEX stofzuiger

Een ATEX industriële stofzuiger wordt gebruikt wanneer er veilig gewerkt dient te worden in een stof- en/of gasontploffingsgevaarlijke ruimte. Deze omgevingen zijn onderhevig aan ATEX richtlijn 114 (voorheen ATEX 95). Dit is een richtlijn die dient ter bescherming van medewerkers die blootgesteld worden aan deze brand- en explosiegevaarlijke omgevingen. De ATEX 114 richtlijn omschrijft een explosieve omgeving als: ”een mengsel van brandbare stof (in de vorm van gas, damp, mist of stof) met een lucht onder atmosferische omstandigheden waarin, na ontsteking, de ontbranding zich verspreidt over het onverbrande mengsel.’’ Een industriële ATEX stofzuiger is hier noodzakelijk.

De ATEX stofzuigers zijn voorzien van een normering waardoor ze in deze ruimtes gebruikt mogen worden. Onze krachtige en robuuste stofzuigers zijn geschikt voor gebruik in de meest extreme omstandigheden.

Dextools heeft twee afdelingen. Dit zijn de afdelingen filtertechniek en procestechniek. Filtertechniek omvat een brede range van stoffilters oplossingen zoals en trilling gereinigde stofafzuiging filters, afzuigarmen, afzuigbanken en ventilatoren voor een grote variëteit aan toepassingen in o.a. de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie. Procestechniek omvat vacuüm transportsystemen, systemen voor doseren / vullen en sorteren van bulk goederen, legen en vullen van big bags, legen van zakken, verpakken van producten en alles wat erbij komt kijken.

Wilt u meer informatie over ATEX stofzuigers neem dan contact met ons op.

Geef een reactie