Wat is een blisterverpakking

Categorie: Tabletten en capsules

Een blisterverpakking is een type verpakking dat bestaat uit een plastic of aluminium “blister” of blaas die individuele eenheden van een product bevat, zoals tabletten, capsules, pillen, kauwgom, snoepjes, medische apparaten of andere kleine voorwerpen. De blisterverpakking heeft doorgaans een platte achterkant en een transparante voorkant, waardoor het product zichtbaar is.

Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van blisterverpakkingen:

  1. Bescherming: Blisterverpakkingen bieden bescherming aan het product tegen externe invloeden zoals vocht, licht, lucht en vervuiling. Ze kunnen helpen bij het behouden van de kwaliteit, integriteit en houdbaarheid van het product gedurende de gehele levensduur.
  2. Individuele verpakking: Elk product wordt afzonderlijk verpakt in een blisterverpakking, waardoor de hygiëne wordt verbeterd en de kans op besmetting of kruisbesmetting wordt verminderd. Dit is met name belangrijk voor farmaceutische producten en medische hulpmiddelen.
  3. Dosering en gebruiksgemak: Blisterverpakkingen kunnen worden ontworpen met eenheden voor één dosis, zoals dagelijkse medicatie, waardoor het doseren en gebruiksgemak worden vergemakkelijkt. Gebruikers kunnen gemakkelijk de benodigde eenheid uit de verpakking duwen zonder de rest van de producten te beïnvloeden.
  4. Productzichtbaarheid: De transparante voorkant van de blisterverpakking maakt het mogelijk om het product te zien zonder de verpakking te openen. Dit is handig bij het identificeren van het product, het controleren van de hoeveelheid en het bewaken van de kwaliteit.
  5. Verzegeling: Blisterverpakkingen kunnen worden voorzien van een verzegeling om de integriteit van het product te waarborgen. Dit biedt zekerheid dat het product niet is geopend of aangeraakt voordat het wordt gekocht of gebruikt.
  6. Marketing en branding: Blisterverpakkingen bieden ruimte voor het weergeven van merknamen, logo’s, productinformatie, instructies en marketingboodschappen. Ze kunnen ook worden ontworpen met aantrekkelijke kleuren, vormen en graphics om de productpresentatie te verbeteren en de merkherkenning te bevorderen.

Blisterverpakkingen worden veel gebruikt in verschillende industrieën, waaronder de farmaceutische, voedingsmiddelen-, cosmetica-, elektronica- en consumentengoederenindustrie. Ze bieden een veilige, hygiënische en praktische manier om producten te verpakken, te beschermen en te presenteren.

Dextools

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Vragen over een blisterverpakkingsmachine

Neem contact met ons op voor vragen over een blisterverpakkingsmachine

Geef een reactie