Infastaub vult haar assortiment van de Infa-Jet AJN pocketfilterserie aan met een variant met gesinterde membraanfilters. Deze hebben voordelen bij bepaalde taken in vergelijking met conventionele filterzakken gemaakt van z. B. polyester naaldvilt. Infastaub zakfilters van top kwaliteit.

De filterspecialist Infastaub breidt haar assortiment van de Infa-Jet AJN pocketfilterserie uit met een variant met gesinterde membraanfilters. Deze hebben voordelen bij bepaalde taken in vergelijking met conventionele filterzakken gemaakt van z. B. polyester naaldvilt. Het belangrijkste doel van de aanvulling was vooral een nog groter gebruik van droge scheidingsfilterinrichtingen.

Het basislichaam van de gesinterde elementen bestaat uit poreuze, stijve PE-buizen. Een ePTFE-membraan is op hun oppervlak gelamineerd. Dankzij de microstructuur voorkomt dit membraan dat stofdeeltjes in het lichaam dringen en heeft het ook anti-kleef eigenschappen. Daarom zijn de vezelvrije filtermedia bijzonder geschikt voor toepassingen met licht vochtig, hygroscopisch of stroperig / kleverig stof, b.v. B. in de voedings- en farmaceutische industrie.

Desgewenst kunnen de filterelementen in elektrisch geleidende (antistatische) kwaliteit worden vervaardigd, zodat ze in explosiegevaarlijke omgevingen kunnen worden ingezet.

Andere positieve eigenschappen van deze gesinterde filterelementen zijn de zeer goede chemische bestendigheid, het lagere drukverlies en de hogere filteroppervlakbelasting. Zeer lange levensduur, zelfs met schurend stof, verminderen de kosten voor onderhoud en reserveonderdelen.

Een groot voordeel van gesinterde filterelementen is de zeer goede regenereerbaarheid. Klassieke oppervlaktefiltratie met productscheiding op het oppervlak en reiniging met behulp van het jetpulsproces is net zo goed mogelijk als extra natte reiniging wanneer de filtermedia worden geïnstalleerd of verwijderd. Vervolgens keren de filtermedia bijna terug naar hun oorspronkelijke permeabiliteit.

Wilt u meer informatie over de zakfilters neem dan contact met ons op.