Wat is het verschil tussen een polyester sterfilter en een patroonfilter?

Categorie: Filters

Een patroonfilter is een gevouwen filter en is geschikt voor het opzuigen van droge stoffen. Wanneer er kleverige- of vochtige stoffen opgezogen moeten worden, is een polyester sterfilter meer geschikt. Dit filter bestaat uit 12 of 24 lamellen en is gemaakt van polyester, waardoor het filter steviger is en meer kan hebben.

In bepaalde gebieden neemt de luchtverontreiniging toe. Dit heeft directe gevolgen voor de gezondheid. Onderzoeken tonen aan dat fijnstof een ernstig gevaar voor de gezondheid vormt. Het kan kanker veroorzaken en aandoeningen aan de luchtwegen. Luchtfilters zorgen voor een gezond leefklimaat door de fijnstofconcentratie aanzienlijk te verlagen.

Fijnstofdeeltjes groter dan 10 μm  worden opgevangen door de slijmvliezen in de neusholte en keel en worden doorgaans doorgeslikt of opgehoest. 

Deeltjes kleiner dan 1 μm dringen nog dieper door in de luchtwegen en zijn klein genoeg om in de longen en longblaasjes te geraken. De celmembranen kunnen door een ontsteking beschadigen raken me als gevolg dat cellen kunnen afsterven. Het afsterven leidt tot een verminderde longcapaciteit. Mensen met luchtwegaandoeningen zoals COPD en astma zijn hier extra gevoelig voor, maar ook jongen kinderen en ouderen. 

Patroonfilter kopen doet u bij Dextools

We zijn best trots om ons in de Benelux marktleider in de filtertechniek te mogen noemen. Met ruime ervaring heeft Dextools alle kennis in huis om op een kostenefficiënte wijze het beste stof afzuigsysteem te leveren. Zo zorgen we dat onze klanten zich geen zorgen hoeven te maken om vervuiling en gezondheidsschade op de werkvloer en realiseren we tegelijkertijd aanzienlijke kostenbesparingen en een optimale productie.

Wij leveren een brede range van stoffilters oplossingen zoals en perslucht en trilling gereinigde stofafzuiging filters, afzuigarmenafzuigbanken en ventilatoren voor een grote variëteit aan toepassingen in o.a. de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie. Ook bieden wij voor diverse merken de filterzakken / patronen. Daarbij kunnen wij ook het onderhoud verzorgen.

“Door middel van onze producten en ons advies ontzorgen we u graag op het gebied van ontstoffing en luchtbehandeling. Samen met onze verkoopadviseurs en servicemonteurs zijn we altijd klantgericht op zoek naar oplossingen en verbeteringen.”

Geef een reactie