Stofafzuiging van textiel is heel belangrijk. We sorteren textielstof, respectievelijk textielvezels, voor plantaardige vezels, dierlijke vezels en anorganische vezels. Textielstof ontstaat tijdens de productie van elke stof. Productieprocessen in de textielindustrie kunnen we onderverdelen in twee hoofdgroepen: mechanische bewerkingen (spinnen, weven, breien) en afwerken (natte verwerking, waarbij de belangrijkste nuttige eigenschappen aan textiel worden toegevoegd). 

Ook bij industriële wasserijen vindt aanzienlijke uitstoot van stofdeeltjes plaats, voornamelijk tijdens het droogproces. Het afzuigen en scheiden van textielstof werd opgelost door centrale afzuigkanalen, die in de vloer zijn geplaatst en de lucht naar de stofkamers leiden. Er werd stof afgescheiden en de lucht werd naar buiten afgevoerd. Bent u opzoek naar een Stofafzuiging van textiel? Neem dan contact met ons op.

Voor het filteren of scheiden van textielstof kunnen we geen conventionele filterunits gebruiken omdat textielvezels de neiging hebben om samen te klonteren en een deken te vormen. In een conventionele filtereenheid zouden klonten textielvezels de ruimte tussen de filterelementen vullen en de filtereenheid permanent verstoppen. Textielstof wordt afgescheiden door roterende filters met continue regeneratie van de filtertrommel door het afzuigsysteem.

De huidige stofafzuigsystemen van textiel

We voeren textielstofafzuiging uit door middel van een centrale afvoerpijp met aansluiting op de afzuigkappen. Uitlaatpijpen zijn gladde pijpsecties verbonden door flenzen. Een systeem voor het verbinden van leidingen met klinknagels of zelftappende schroeven mag niet worden gebruikt om textielstof af te zuigen. Elke scherpe punt die in het binnenste deel van de buis steekt, zou ervoor zorgen dat de buis verstopt raakt. Het stof wordt via de centrale zuigleiding naar het rotatiefilter geleid. 

De roterende filtertrommel is rondom zijn omtrek voorzien van een filterdoek, waarop de textielvezels van buitenaf worden gescheiden. De regeneratie van de filtertrommel vindt continu plaats door middel van een stofafzuigsysteem. De zuigborstels regenereren het oppervlak van de roterende trommel bij elke 360 ​​° omwenteling van de trommel. Het regeneratiesysteem van het trommelfilter bestaat uit een hogedrukventilator en een cycloonafscheider. De uitlaatontluchting van de cycloonafscheider wordt teruggevoerd naar de aanzuiging van het trommelfilter.

Heeft u een stofafzuiging van textiel nodig? Laten we dan samenwerken.

Onze ontwerpers bereiden graag een project of studie voor voor een specifieke opdracht. Neem contact met ons op om onze samenwerking te starten.